Tα 6+1 πιο flirty σημεία της πόλης που είναι ιδανικά αν είσαι single

Γεωργία Βλαχοπούλου
Tα 6+1 πιο flirty σημεία της πόλης που είναι ιδανικά αν είσαι single

«Κρύο καιρός για δύο» και υπάρχουν κάποια μέρη στην Αθήνα που είναι λίγο περισσότερο ιδανικά για φλερτ αν είσαι single.

H αλήθεια είναι πως με τα social media και τις online εφαρμογές γνωριμιών έχουμε ξεχάσει λίγο το πώς να φλερτάρουμε μακριά από μια οθόνη, έξω στην «πραγματική» ζωή.

Πολλές φορές είναι και η καθημερινότητα τόσο γρήγορη που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς το φλερτ. Βγαίνεις απλά με την παρέα σου για να κάνετε το catch up της εβδομάδας ή ακόμα και του μήνα και το μόνο που δεν σε ενδιαφέρει είναι να ρίξεις μια ματιά τριγύρω σου για να βρεις τον άντρα των «ονείρων» σου.

Παρ' όλα αυτά, επειδή πλέον αρχίζουμε να επιστρέφουμε στις παλιές καλές εποχές φλερτ - εκείνες ξέρεις, πριν τα social, που κάποιος ερχόταν να σου πει μια ωραία ατάκα σε ένα μπαρ και να ξεκινήσετε έτσι την κουβέντα σας - συγκεντρώσαμε κάποια από τα hot spot της πόλης στις οποίες είναι πολύ πιθανό να πας single και να φύγεις έχοντας γνωρίσει τον έρωτα.

Μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην σου; Οι επιστήμονες έκαναν έρευνα και σου λένε το πώς

6+1 μέρη στην Αθήνα για να φλερτάρεις

Η ζωή της πόλης δεν γίνεται να μην χτυπάει στην καρδιά της κι έτσι ένα από τα μέρη για να φλερτάρεις είναι και διάφορα μέρη στο κέντρο της.

Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα θα βρεις αρκετά μπαράκια, όπου πίνοτας το ποτό σου μπορείς να κάνεις και μια γνωριμία. Το The 7 jokers bar ή το Drunk Sinatra είναι ένα από αυτά τα μαγαζιά.

Αν σου αρέσει δε και ο χορός ή η mainstream μουσική το Bank Job είναι το μέρος που έψαχνες, αφού και πολύ κόσμο μαζεύει και πολλές γνωστές επιτυχίες παίζει όσο περνάει η ώρα.

Εξάρχεια

Στα Εξάρχεια μπορείς να βρεις τα πάντα και ο κόσμος που συνήθως συχνάζει εκεί είναι και πολύ ευδιάθετος και σίγουρα αυτό διευκολύνει την επικοινωνία. Μπορείς να πας για καφέ, για φαγητό και ουζάκι στα διάφορα μικρά κουτούκια (τσέκαρε το Φειδίου 2), ενώ μπορείς να βγεις και βράδυ όχι μόνο στα μπαράκια που έχει αλλά και σε ποιο after καταστάσεις, όπως για παράδειγμα στον Άγιο στη Διδότου.

Κουκάκι

Το Κουκάκι είναι μια περιοχη που συνδυάζει τις δύο όψεις της Αθήνας πια, αφού βρίσκεται πολύ κοντά σε ιστορικές διαδρομές, όπως είναι η βόλτα στην Ακρόπολη και τη Διονυσίου Αρεοπαγίου, ενώ πλέον αποτελεί και σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με τα διάφορα μαγαζιά που έχουν ανοίξει.

Είτε πας στην Αυλή είτε στο Tiki Βar και τα άλλα μαγαζιά το σίγουρο είναι πως η ατμόσφαιρα στο Κουκάκι είναι άκρως παρεΐστικη.

Παγκράτι

Το Παγκράτι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική και μπορεί να συνδυάσει τα πάντα. Άλλωστε, πλέον είναι μια περιοχή που επιλέγουν και πολλοί για να μείνουν. Μπορείς να φλερτάρεις στα διάφορα μεζεδοπωλεία με live μουσική που έχει όπως το Ραμόν ή αν πας για ποτό σε μαγαζιά, όπως το Hippy3.

Μαβίλη

Κι όμως η Μαβίλη δεν είναι γνωστή μόνο για την καντίνα της -που κι εκεί μπορείς να κάνεις γνωριμίες - είναι γνωστή και για το μπαρ με το όνομα Μπρίκι, το οποίο πραγματικά μαζεύει πολύ κόσμο και όλων των ηλικιών μάλιστα. Υπάρχει ο επάνω χώρος, ο οποίος είναι ιδανικός αν έχεις βγει ένα πρώτο ραντεβού και ο κάτω που είναι ότι πρέπει για να κάνεις γνωριμίες. Πολλές φορές αυτές βέβαια, ξεκινούν από το πεζοδρόμιο, όπου είναι κι αυτό φουλ γεμάτο.

Ψυχικό

Αν και το Ψυχικό δεν σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι μέρη που μπορεί να φλερτάρεις, υπάρχει ένα μαγαζί το Albion στο οποίο γίνονται πάρτι με ελληνική μουσική τα οποία όμως ξεκινούν νωρίς το απόγευμα για να τελειώσουν και νωρίς, ιδανικά είτε είσαι σε μια ηλικία που δεν μπορεί και το πολύ ξενύχτι είτε σου αρέσει να κάνεις bar hopping.

Φυσικά έχει και άλλα πιο μικρά bar η περιοχή αλλά και μέρη για να φας που κι εκεί μπορείς να γνωρίσεις κάποιον.

Αιγάλεω

To Αιγάλεω είναι από τα μέρη που συγκεντρώνει επίσης πολύ κόσμο. Περιοχή που σίγουρα έχεις βρεθεί σαν φοιτητής, σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία στην Αγίας Λαύρας. Τα μαγαζάκια αυτά καλά κρατούν ακόμα και σήμερα και όχι δεν μαζεύουν μόνο φοιτητόκοσμο.

Αν όμως ψάχνεις και κάτι λίγο πιο κρυφό, λίγο πιο after, το Ποτάδικο είναι ένα μέρος που μπορείς να πιεις το ποτό σου ακούγοντας Σάκη Ρουβά του '99 αλλά και Πυξ Λαξ. Πώς να μην μπεις σε flirty mode, μετά;!