Λεβάντα, ρόκα και άλλα φυτά που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες

Γεωργία Βλαχοπούλου

Πέρα από τα μύδια, ήξερες πως υπάρχουν και διάφορα φυτά που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της λίμπιντο και τη γονιμότητα;

Τα δύο τελευταία πράγματα που φορά μια γυναίκα πριν συναντήσει το ραντεβού της είναι το άρωμα και το χαμόγελο.

Βέβαια, η Κλεοπάτρα, η τελευταία ενεργή βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου, πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας της για ένα ραντεβού λέγεται πως χρησιμοποιούσε φυτά με οφέλη.

10 φυτά που θα φέρουν αγάπη, τύχη και ευημερία στη ζωή σου

Φαίνεται πως οι πρόγονοί μας γνώριζαν την αξία των φυτών, κάποια από τα οποία έχουν αφροδισιακό χαρακτήρα, συμβάλλοντας σε διάφορα σεξουαλικά άγχη και στην αύξηση της γονιμότητας.

Δεδομένου ότι η τεκνοποίηση είναι αρκετά σημαντική για τη συνέχιση κάθε φυλής και του είδους γενικότερα, η γονιμότητα αποτελούσε από πάντα ένα σημαντικό ηθικό, θρησκευτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Τα αφροδισιακά φυτά λοιπόν, δρουν ως καταλύτες για τη γονιμότητα και - ναι, τη σεξουαλική απόδοση - λόγω των φυσιολογικών και ψυχολογικών τους επιπτώσεων. Λέγονται αφροδισιακά γιατί βασίζονται στην αρχή πως ότι μπορείς να φας, να πιεις, να τρίψεις στο δέρμα σου, να το εισπνεύσεις –ή απλώς να το δεις– μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική σου ζωή, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Κάποια από αυτά που ανέφερε στο Plants with benefits η Helen Yoest, είναι το σέλινο, ο μάραθος, η ρόκα, το σαφράν και η λεβάντα.

Πώς θεωρούνται αφροδισιακά κάποια φυτά και ποια είναι αυτά;

Η Helen Yoest, αναζητώντας πιθανές εξηγήσεις για την αφροδισιακή φήμη διαφόρων φυτών, λέει πως για να θεωρηθεί ένα φυτό αφροδισιακό θα πρέπει να έχει μία ή περισσότερες από τρεις (ή και τέσσερις) ιδιότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα κέντρα ευχαρίστησής μας.

Ιδιότητα #1: Ένα φυτό είναι μάς επηρεάζει ψυχολογικά λόγω αρώματος ή σχήματος. Μερικές φορές, αρκεί και μόνο η σκέψη ότι κάτι είναι αφροδισιακό για να λειτουργήσει ως τέτοιο. Το κλασικό παράδειγμα είναι η μπανάνα.

Ιδιότητα #2: Κάποια φυτά επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου αυξάνοντας άμεσα τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα ή συμβάλλοντας ευχάριστα σε άλλες αισθήσεις, καθώς ανεβάζουν τη θερμότητα στο σώμα μας. Το σέλινο, αυτό το κατά τα άλλα αθώο φυτό, έχει αυτή την ικανότητα. Πιστεύεται τόσο πολύ ότι το σέλινο ήταν αφροδισιακό, που ο Καζανόβα έτρωγε τακτικά αυτό το φυτό πριν βρεθεί με κάθε ερωμένη του.

Ιδιότητα #3: Οι ορμόνες ενός φυτού μιμούνται τις ανθρώπινες ορμόνες - σαν τονωτικό. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι ορισμένες τροφές διεγείρουν την παραγωγή ορμονών που επηρεάζουν τη λίμπιντο μας. Για παράδειγμα, το Κάμα Σούτρα της αρχαίας Ινδίας μιλά για τον μάραθο ως σεξουαλικό διεγερτικό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν επίσης τον μάραθο ως αποτελεσματικό τονωτικό της λίμπιντο, όπως και οι Κινέζοι. Ακόμη και σήμερα, η σούπα με μάραθο σερβίρεται στη σύγχρονη μεσογειακή κουλτούρα για την ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Ιδιότητα #4: Γνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή συνδέεται με την καλή υγεία και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας, τα οποία ομολογουμένως μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία του σκηνικού για μια ενεργή σεξουαλική ζωή. Στη λίστα με τα φυτά που είχαν αφροδισιακό ιστορικό είναι και η ρόκα. Τον 1ο αιώνα μ.Χ., ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος ανέφερε ότι η ρόκα αύξησε τη λίμπιντο, μαζί με άλλα οφέλη για την υγεία. Θεωρήθηκε ότι η ρόκα καθαρίζει το μυαλό ενώ αυξάνει τη δύναμη και την ενέργεια. Ο Βιργίλιος έγραψε: «Διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία των νυσταγμένων ανθρώπων».

Τι χρησιμοποίησε λοιπόν η Κλεοπάτρα για να ετοιμαστεί για μια βραδινή έξοδο;

Πρώτα έκανε μπάνιο σε νερό εμποτισμένο με σαφράν και μετά έβαλε στο κορμί της λεβάντα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης