Το double drenching είναι η viral τάση που θα γεμίσει με χρώμα το σπίτι και τη ζωή σου

 Άρτεμις Σκούφου
Το double drenching είναι η viral τάση που θα γεμίσει με χρώμα το σπίτι και τη ζωή σου
Unsplash

Ώρα να επανεξετάσουμε κάθε χρώμα που υπάρχει στο σπίτι μας. Η νέα τάση στο βάψιμο του σπιτιού έρχεται για να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι κάνουμε λάθος. Η viral τάση σ

Πάνω που είχαμε καταλήξει στο ότι κάναμε τις σωστές επιλογές στο χρώμα των τοίχων του σπιτιού μας και πάνω που είχαμε βολευτεί με την ιδέα ότι ένα ολόκληρο δωμάτιο πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα, μια νέα τάση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι το σπίτι μας. Μήπως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή;

Η εταιρεία χρωμάτων Little Greene αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα. Στις 18 Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησε έναν online οδηγό για αυτό που ονόμασε «double drenching», το οποίο αφορά την αξιοποίηση δύο ή περισσότερων συναφών χρωμάτων μέσα σε έναν χώρο. Ο στόχος; Ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πριν πάρεις, όμως, την απόφαση να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή και πριν τρέξεις στο πρώτο χρωματοπωλείο που θα βρεις μπροστά σου, σιγουρέψου ότι έχεις καταλάβει καλά περί τίνος πρόκειται η νέα τάση, για να την εφαρμόσεις σωστά.

10 χρώματα για τον τοίχο του γραφείου σου που θα σε κάνουν να είσαι πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική

https://www.instagram.com/reel/DAfY38lKwWJ/

Τι είναι το διπλό χρώμα που έχει ήδη γίνει τάση στη διακόσμηση;

Έχεις ακούσει για το color drenching; Αυτή φράση που πρωτοεμφανίστηκε το 2021 και αφορά το βάψιμο του σπιτιού με ένα μόνο χρώμα. Αυτό αφορά όλες τις επιφάνειες, τοίχους, παράθυρα, αλλά και φωτιστικά.

Τώρα, έρχεται η νέα τάση του διπλού βαψίματος που ονομάζεται double drenching και πάμε να δούμε με λίγα λόγια τι είναι.

https://www.instagram.com/p/C_jFBEruo3i/

Αυτό δεν είναι κάτι παραπάνω από την προηγούμενη τάση με τη μονοχρωμία, έχοντας την ίδια λογική, αλλά με λίγο παραπάνω χρώμα στο σπίτι. Ίσως και πολύ παραπάνω.

«Ένα από τα υπέροχα πράγματα σχετικά με το διπλό βάψιμο είναι η ευελιξία του», γράφει η Ruth Mottershead, δημιουργική διευθύντρια στην εταιρεία Little Greene. «Μπορεί να λειτουργήσει για να προσθέσει απροσδόκητη αντίθεση σε σύγχρονα σπίτια όπου λείπουν οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τονίζοντας την οροφή, τους τοίχους και τα ξύλινα σημεία ή τους χώρους οριοθέτησης, ή μπορεί να τραβήξει την προσοχή σε πιο κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία μέσα σε σπίτια εποχής».

Είναι πολύ απλά η τεχνική βαψίματος ενός χώρου με δύο ή περισσότερα χρώματα της ίδιας απόχρωσης σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες.

Πώς μπορείς να εντάξεις αυτή την τάση στο σπίτι σου;

Φυσικά, αν θες να κάνεις πράξη αυτή τη viral τάση στο σπίτι σου και να έχει επιτυχία, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις.

Είναι δύσκολο να συνδυάσεις με απόλυτη επιτυχία και αυτοπεποίθηση δύο ή περισσότερα χρώματα, δημιουργώντας μια αρμονική εμφάνιση. Αρχικά, η Ruth Mottershead σε συμβουλεύει να δώσεις προσοχή σε παρόμοιους χρωματικούς συνδυασμούς και να επιλέξεις χρώματα που βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο στη χρωματική παλέτα.

5 χρώματα που θα φέρουν αέρα αισιοδοξίας στην κρεβατοκάμαρά σου

https://www.instagram.com/p/DAOGdZ6poTA/

«Οι λεπτές αντιθέσεις παρέχουν οπτικό ενδιαφέρον χωρίς να είναι υπερβολικές», γράφει. «Κάθε απόχρωση συμπληρώνει την άλλη, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και γαλήνιο περιβάλλον, που ευνοεί τη χαλάρωση και τον ύπνο, διατηρώντας παράλληλα χαρακτήρα και προσωπικότητα».

Πώς αλλιώς θα πετύχεις ένα διακριτικά όμορφο αποτέλεσμα; Χρησιμοποιώντας ουδέτερα χρώματα για να τονίσεις κάποιες λεπτομέρειες, όπως περιγράμματα.

Κι αν το διακριτικό δεν είναι ο στόχος σου; Τότε, επίλεξε αντίθετα χρώματα που θα δώσουν έντονο ενδιαφέρον στα μάτια όποιου μπαίνει στο σπίτι σου.

Αν, λοιπόν, βαρέθηκες τα μονότονα χρώματα και θες να δώσεις λίγη ένταση στο σπίτι σου, τότε αυτή η τάση είναι για σένα. Και τώρα που έμαθες τι είναι, ώρα για αλλαγές.

DPG Network