Βρήκαμε το μυστικό για να κάνεις τον καφέ σου ακόμα πιο γευστικό και χωρίς να βάλεις ζάχαρη
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Φοβερό το κολπάκι αυτό και... ανέξοδο
Αν είσαι από αυτούς που πριν καν πουν ‘’καλημέρα’’ έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν τον πρώτο καφέ της ημέρας, τότε η νέα αυτή έρευνα θα σε κάνει να βγάλεις σπίθες από τα μάτια. Και λέω τον πρώτο καφέ, γιατί εμείς οι addicted δεν αρκούμαστε ποτέ στον έναν. Χωρίς καφεΐνη δε ζούμε (βασικά δεν ξυπνάμε) αλλά φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνουμε και με την ποσότητα.
Ποιό είναι, λοιπόν, το κόλπο για να κάνεις τον καφέ σου ακόμα πιο γευστικό χωρίς όμως να βάλεις μέσα ούτε κόκκο παραπάνω ζάχαρης. Shhh, δεν είναι πια μυστικό. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, ο καφές γίνεται ακόμα πιο ωραίος όταν έχεις τους κόκκους του καφέ στην κατάψυξη.
Πριν αλεστούν οι κόκκοι καφέ, καλό θα ήταν να... παγώσουν. Τοποθέτησέ τους μέσα σε ένα αεροστεγές σακκουλάκι, βάλε τους στο κρύο για δύο ώρες περίπου και έπειτα ακολούθησε τη γνωστή διαδικασία.
Voila, μόλις έφτιαξες τον πιο δροσιστικό και σούπερ γευστικό καφέ. Πες το και στους φίλους σου!