Εσύ θα έπινες καφέ με φρέσκο κρεμμύδι; Η τάση στο TikTok που διχάζει και ποια τα οφέλη

Εσύ θα έπινες καφέ με φρέσκο κρεμμύδι; Η τάση στο TikTok που διχάζει και ποια τα οφέλη
Pexels

Η νέα προσθήκη μιας πολύ ευρύτερης τάσης της «σκοτεινής κουζίνας» η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία συνταγών που θέτουν τις αισθήσεις μας σε δοκιμασία.

Σκέφτηκες ποτέ ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ταιριάζουν με τον καφέ; Προφανώς και όχι αλλά ο «Scallion Latte» είναι γεμάτος με το συγκεκριμένο λαχανικό -και τώρα κατακτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οπωσδήποτε, η προσθήκη λαχανικών στο πρωινό μας ρόφημα μπορεί να μην ακούγεται ιδανική. Αλλά πολλοί λάτρεις του καφέ φαίνεται πως αποδέχονται το challenge με τον «Scallion Latte» που έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνταγή του εν λόγω ροφήματος, που πιστεύεται ότι προέρχεται από την Κίνα, περιλαμβάνει την επικάλυψη του καφεϊνούχου ροφήματος με ένα βαρύ στρώμα φρέσκων κρεμμυδιών -δίνοντάς του μια αντισυμβατική τραγανή γεύση.

Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό έχει πολώσει αμέτρητους ανθρώπους στο διαδίκτυο, με πολλούς να μπαίνουν στο TikTok προκειμένου να δουν περί τίνος πρόκειται και στη συνέχεια να το δοκιμάσουν οι ίδιοι. Ανάμεσά τους είναι και η εταιρεία παρασκευής καφέ Golden Brown Coffee, με έδρα τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, η οποία προωθεί την ιδέα στα social media προκείμενου να πείσει τους περίεργους θεατές.

Όπως εξήγησε ένας δημιουργός της εταιρείας, @goldenbrown.coffee: «Η εταιρεία έχει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς να φτιάξεις ένα καφεδάκι. Αυτό είναι ένα ιογενές ποτό που ήρθε κατευθείαν από την Κίνα. Οπότε, φυσικά, ο δικός σας καφές αξίζει μια δοκιμή. Ξεκινήστε κόβοντας μόνο τα πράσινα μέρη του φρέσκου φρέσκου κρεμμυδιού. Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν παγωμένο latte όπως θα κάνατε με πάγο, γάλα και φυσικά λίγο εσπρέσο. Στη συνέχεια, πρέπει να γαρνίρετε το ρόφημα με φρέσκο κρεμμυδάκι».

Αυτό το κλιπ των 26 δευτερολέπτων έγινε γρήγορα viral με έναν καταιγισμό σχολίων, και διάφοροι χρήστες συμμετείχαν για να επιστήσουν την προσοχή και σε άλλες αντισυμβατικές συνταγές. Κάποιος χρήστης έγραψε: «Το έχετε δοκιμάσει με ντομάτες σε κύβους και πουρέ αβοκάντο; Από πάνω λίγο καρύκευμα Tajin και chaat masala. Καταπληκτικό!!!»

Ένας άλλος είπε: «Ο καφές με βούτυρο είναι πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός», ενώ άλλοι έγραψαν: «Προσθέστε και λίγο σκόρδο και τζίντζερ»: «Η τέχνη του καφέ γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα στις μέρες μας».

Το μυστικό των σεφ που κάνει το αλουμινόχαρτο να μοιάζει πάλι «ολοκαίνουργιο»

Σύμφωνα με το Yahoo! Ταϊβάν, ο Scallion Latte αποτελεί μέρος μιας πολύ ευρύτερης τάσης «σκοτεινής κουζίνας», που επικεντρώνεται στη δημιουργία συνταγών που θέτουν τις αισθήσεις μας σε δοκιμασία. Αυτό φέρεται να έχει οδηγήσει σε ένα κύμα παράξενων γεύσεων καφέ στην ηπειρωτική Κίνα -είτε πρόκειται για καφέ με γεύση σάλτσας σόγιας, είτε ακόμη και για την τοποθέτηση σάλτσας ψαριού σε latte.

pexels-pixabay-266755.jpg