Με το πανέξυπνο hack μιας foodie για σπιτικά βαζάκια μπαχαρικών θα εξοικονομήσεις χρήματα  

Με το πανέξυπνο hack μιας foodie για σπιτικά βαζάκια μπαχαρικών θα εξοικονομήσεις χρήματα  

Μια γκουρού σε θέματα που αφορούν στο φαγητό, χρησιμοποίησε το TikTok για να μοιραστεί το απλό hack της για να φτιάξει σπιτική σκόνη κρεμμυδιού. Δες το βίντεο που μετρά πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και το οποίο όλοι την παινεύουν για την πανέξυπνη ιδέα της. 

Τα βαζάκια με μπαχαρικά αποτελούν μια δαπανηρή προσθήκη στη λίστα με το καλάθι των αγορών μας. Και επειδή είναι απαραίτητα οι έξυπνες ιδέες για παρασκευή τους στο σπίτι είναι πάντα μία καλή ιδές για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων και μια γυναίκα, γνωστή ως @northwestleftist στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε ένα από τα καλύτερα φτιάχνοντας τη δική της σκόνη κρεμμυδιού. Αυτό το αρωματικό καρύκευμα είναι -φυσικά- ένα αφυδατωμένο, αλεσμένο μπαχαρικό που προέρχεται από κρεμμύδια.

Πώς θα κόψεις το καρπούζι εύκολα με 4 διαφορετικούς τρόπους

Όπως ίσως γνωρίζεις, διαθέτει ένα ισχυρό, αλμυρό άρωμα και δίνει άλλη διάσταση σε ποικίλα γεύματα. Παρέχοντας μια εντονότερη γεύση χωρίς την υγρασία ή τη μάζα των φρέσκων κρεμμυδιών, είναι ένα έξυπνο καρύκευμα για ξηρές μαρινάδες, σάλτσες, σούπες και ντιπ.

Τα μικροσκοπικά βαζάκια αυτής της σκόνης κοστίζουν περίπου 1,5 ευρώ κάτι που μπορεί να φαίνεται αρκετά προσιτό. Αν σκεφτείς όμως πως πρέπει να τα ανανεώνεις αρκετά συχνά, αυτό το ποσό αθροίζεται και για να λέμε και την αλήθεια καλύτερα να βάζεις αυτό το ποσό σε κουμπαρά.

Γιατί πρέπει πάντα να πλένεις σαλάτες και λαχανικά ακόμα κι αν τα αγοράσεις συσκευασμένα

Στο πλαίσιο της οικονομίας, λοιπόν, η foodie εξήγησε τον απλό τρόπο για να το δημιουργήσεις στο σπίτι

Η μέθοδος όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, αλλά και αποτρέπει τα βιώσιμα συστατικά να καταλήξουν στον κάδο απορριμμάτων. «Κάθε φορά που μαγειρεύω οτιδήποτε με κρεμμύδι, κρατάω τις φλούδες για να φτιάξω μια σακούλα με σπιτικό αλάτι κρεμμυδιού για καρύκευμα», είπε την ώρα που την είδαμε να γεμίζει με φλούδες κρεμμυδιού μια σακούλα, πριν διδάξει στους followers της πώς το κάνει. «Κρατήστε κάθε μικρό κομματάκι του περισσεύει από τη φλούδα του κρεμμυδιού και απλώστε τα όλα ομοιόμορφα σε μια αεροστεγή σακούλα προκειμένου να τα αποθηκεύσετε».

«Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για πολύ ώρα».

Αφού έβγαλε τα κρεμμύδια από το φούρνο, εξήγησε ότι τα έψησε για πέντε ώρες για να εξασφαλίσει ότι ήταν «στεγνά». Όπως εξηγεί στο βίντεο, αφού επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχει μείνει καθόλου υγρασία στη συνέχεια θα πρέπει να χτυπήσουμε με μπλέντερ τα κομμάτια προσθέτοντας αλάτι μέχρι να μετατραπούν όλα σε μια ψιλή σκόνη.

Το επόμενο βήμα είναι να τη μεταφέρουμε στο δικό μας βάζο για να τη χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική μας. Ανέφερε επίσης ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και με το σκόρδο για τη δημιουργία σπιτικού σκόρδου σε σκόνη.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ούτως ή άλλως καρυκεύματα κρεμμυδιού και σκόρδου, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν χρήματα. Εγώ ρίχνω και λίγο αλάτι στο μείγμα μου όπως είδατε».

Το έξυπνο κόλπο της προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις από τους χρήστες του TikTok, με πολλούς να την επαινούν που μοιράστηκε το έξυπνο life hack της.

Για το απλό hack για να φτιάξεις «αφρώδη παγωμένο latte» χρειάζεσαι μόνο ένα μπουκάλι νερό

pexels-mareefe-672046.jpg

Pexels