Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τη βαλίτσα πριν από κάθε ταξίδι- Τα tips για να το κάνεις σωστά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τη βαλίτσα πριν από κάθε ταξίδι- Τα tips για να το κάνεις σωστά

Όλα τα μυστικά για να καθαρίσεις-απολυμάνεις τη βαλίτσα σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την καλοκαιρινή άδεια και αρκετές από εμάς έχουν ήδη ξεκινήσει τις ολιγοήμερες αποδράσεις στα νησιά και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να ετοιμάζεις βαλίτσα, γνωρίζοντας πως σύντομα θα βρεθείς δίπλα στο κύμα (ή όπου αλλού επιθυμείς) μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Με το πανέξυπνο hack μιας foodie για σπιτικά βαζάκια μπαχαρικών θα εξοικονομήσεις χρήματα

Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τη βαλίτσα

Η βαλίτσα, ανεξάρτητα από τον τύπο της (με ροδάκια, σακ βουαγιάζ κ.ά.) έχει άμεση επαφή με τον δρόμο, με βρώμικες εστίες και επιφάνειες με αποτέλεσμα να συσσωρεύει βρωμιά, αμέτρητα μικρόβια και βακτήρια τα οποία θα μεταφερθούν στα πράγματά σου.

Όπως καταλαβαίνεις είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίσεις τη βαλίτσα πριν το επόμενο ταξίδι σου για να την απολυμάνεις και να την κάνεις να δείχνει σαν καινούρια. Αυτό ισχύει και για κάθε φορά που αποθηκεύεις τη βαλίτσα στη ντουλάπα ή το πατάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υγρασία, κοριοί και άλλα παράσιτα μπορεί να έχουν κρυφτεί στην αποσκευή σου και αν δεν τα απομακρύνεις μπορεί να μεταφερθούν παντού.

Πώς θα καθαρίσεις το ξύλο κοπής για να μαγειρέψεις με ασφάλεια

Πώς θα το κάνεις

Για υφασμάτινες τσάντες ή αποσκευές με σκληρή θήκη, ένα υγρό πανί και ένα καθαριστικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες (με βάση το λευκό ξύδι) αρκούν για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων λεκέδων.

Οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις ένα πέρασμα της βαλίτσας με αντισηπτικά μαντηλάκια και στη συνέχεια να την τρίψεις με ένα καθαριστικό σπρέι. Για το εσωτερικό, επίλεξε ένα σκουπάκι για να απομακρύνεις σκόνες, ψίχουλα και τρίχες. Συνέχισε με τοπικό καθάρισμα των λεκέδων όπου θα χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι και ένα μείγμα νερού με σαπούνι ή νερό με οξυζενέ.

Δες αναλυτικά πώς θα καθαρίσεις τη βαλίτσα σου στο video που ακολουθεί.

Αν η βαλίτσα σου μυρίζει άσχημα υπάρχει τρόπος να διώξεις τις οσμές. Πασπάλισε το εσωτερικό της με μαγειρική σόδα και άφησέ την κλειστή για μερικές μέρες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com