Ήξερες ότι τα σουτιέν θέλουν συχνό και ειδικό πλύσιμο; Μάθε τον λόγο αλλά και εύκολα tips πλυσίματος

Ήξερες ότι τα σουτιέν θέλουν συχνό και ειδικό πλύσιμο; Μάθε τον λόγο αλλά και εύκολα tips πλυσίματος

Όταν ξέρεις πώς να πλένεις σωστά τα σουτιέν θα σε βοηθήσει να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου εσωρούχων.

Η φροντίδα των σουτιέν είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις αρκεί να ξέρεις τις κατάλληλες τεχνικές πλυσίματος.

Όταν ξέρεις πώς να πλένεις σωστά τα σουτιέν θα σε βοηθήσει να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου εσωρούχων. Πριν πλύνεις τα σουτιέν, φρόντισε να ελέγξεις τις ετικέτες φροντίδας τους. Ορισμένα εσώρουχα μπορεί να είναι πιο εύθραυστα από άλλα και να απαιτούν ιδιαίτερη-φροντίδα, ανάλογα με το υλικό και τα διακοσμητικά στοιχεία.

Το πλύσιμο του σουτιέν στο χέρι είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το σχήμα του και να παρατείνεις τη μακροζωία του.

Πώς να πλένεις τα σουτιέν στο χέρι

Χρειάζεσαι απλά ένα ήπιο απορρυπαντικό, χλιαρό νερό και τον νεροχύτη σου. Απλά μουλιάζεις τα εσώρουχα για λίγα λεπτά χωρίς να τρίψεις για πολλή ώρα.

Στέγνωσε τα σουτιέν σου με αέρα, απλώνοντάς τα για να στεγνώσει ή κρεμώντας το μακριά από το ηλιακό φως σε αεριζόμενο χώρο.

Μην κρέμας τα σουτιέν από τους ιμάντες γιατί μπορεί να ξεχειλώσουν ,
Πώς να πλένεις τα σουτιέν σε πλυντήριο ρούχων.

Τα «αόρατα» σουτιέν είναι το fashion trick του καλοκαιριού -Όλες οι λύσεις για κάθε σωματότυπο

Εάν είσαι πραγματικά πολυάσχολη και δεν προλαβαίνεις να τα πλύνεις στο χέρι δες πώς μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο και ακολούθησε αυτές τις οδηγίες

Πριν ρίξεις τα εσώρουχά σου στα πλυντήριο, πάρε μερικές προφυλάξεις για να τα προστατέψεις. Αρχικά κούμπωσε το σουτιέν για να αποφύγεις να πιαστεί σε άλλα αντικείμενα και χρησιμοποίησε μια διχτυωτή τσάντα εσωρούχων για να προστατέψεις από κάποια ζημιά.

pexels-taryn-elliott-4374510.jpg

Η αλήθεια για το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν ήρθε μέσα από το TikTok

Όταν πλένεις τα σουτιέν σε πλυντήριο, χρησιμοποίησε τον απαλό κύκλο με κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό ρούχων. Αυτό θα προστατεύσει περαιτέρω το λεπτό ύφασμά τους.

Στεγνώστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν και είναι ιδανικό να απλώσεις το σουτιέν σε μια πετσέτα για να στεγνώσει, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τη χαμηλότερη ρύθμιση του στεγνωτηρίου σου.

Αποφύγε την υψηλή θερμότητα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να διασπάσουν το ελαστικό και το σπάντεξ με την πάροδο του χρόνου.

Βεβαιώσου ότι τα έχεις στεγνώσει, καθώς η υπερβολική δύναμη μπορεί να προκαλέσει το κάτω σύρμα του σουτιέν να σπάσει ή να τεντωθεί.

Πόσο συχνά μπορείς να πλένεις τα σουτιέν

Τα σουτιέν πρέπει να πλένονται συνήθως μετά από μία έως δύο χρήσεις. Επειδή κάθονται ακριβώς δίπλα στο δέρμα μας, μπορούν να πάρουν πολλά έλαια, ιδρώτα και βακτήρια από το σώμα μας. Ειδικά σε περιόδους μεγαλύτερης δραστηριότητας ή υψηλότερες θερμοκρασίες, το σώμα μας μπορεί να αυξήσει τον ιδρώτα και την παραγωγή ελαίων . Το ύφασμα των σουτιέν τα απορροφά με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια και να απελευθερώνουν οσμές.

Αντιμετώπιση λεκέδων στα σουτιέν

Εάν το σουτιέν έχει πάνω κάποιον λεκέ δοκίμασε να το καθαρίσεις στο σημείο.

Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε σαπουνόνερο (το καλύτερο είναι το ήπιο απορρυπαντικό) και τρίψε το απαλά στους λεκέδες. Αφήσε το σουτιέν να στεγνώσει στον αέρα πριν το φορέσεις ξανά.

Πώς να φροντίσεις και να επισκευάζεις τα σουτιέν

Τα σουτιέν μπορούν είναι ένα βασικό έξοδο εάν δεν φροντίζονται σωστά. Αφιερώςε λίγα λεπτά για να φτιάξεις ξανά το σχήμα τους και να στερεώσεις τα τυχόν στριμμένα λουριά μετά το πλύσιμο.

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα σουτιέν

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα σουτιέν είναι να κλείσεις το κούμπωμα και να τα κρατήσεις όρθια και διπλωμένα το ένα μέσα στο άλλο. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους, ειδικά αν το σουτιέν έχει σύρματα ή λεπτό ύφασμα όπως δαντέλα.

Ακόμα κι αν σε πιέζει ο χώρος, αποφύγετε να διπλώσεις το σουτιέν στη μέση καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο τσαλάκωμα που δεν θες μακροπρόθεσμα.
Συμβουλές για να διατηρούνται τα σουτιέν πιο καθαρά

Για να διατηρήσεις τα σουτιέν καθαρά και να τα βοηθήσεις να διαρκέσουν περισσότερο, δοκίμασε αυτές τις συμβουλές:

Δώσε ένα διάλειμμα από το αγαπημένο σου σουτιέν και μη το φοράς κάθε μέρα. Σκέψου να αποκτήσεις διάφορα σουτιέν που μπορείς να φοράς εναλλάξ.
Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα πρέπει να φοράς το ίδιο σουτιέν παραπάνω από δύο φορές ωστε το ελαστικό να μπορεί να ανακτήσει και να αποκαταστήσει το σχήμα του, λόγω συσσώρευσης ιδρώτα σε αυτήν την περιοχή.

pexels-karolina-grabowska-4397836.jpg

Να είσαι προσεκτική ακόμα και με τα αθλητικά σουτιέν. Ενώ πολλά αθλητικά σουτιέν δεν έχουν κουμπώματα ή σύρμα, είναι καλύτερο να τα πλένεις όπως τα παραδοσιακά σουτιέν—σε μια διχτυωτή τσάντα ρούχων σε ήπιο κύκλο. Αυτό θα προστατεύσει την ελαστικότητα και το υλικό spandex. Τα αθλητικά σουτιέν πρέπει να πλένονται μετά από κάθε προπόνηση.

Και μια έξτρα συμβουλή για εσένα: Όσο λιγότερα ρούχα υπάρχουν στο πλυντήριο, τόσο πιο καθαρά θα γίνονται. Αυτό όχι μόνο θα καθαρίσει καλύτερα τα σουτιέν σου, αλλά μπορεί επίσης να τα προστατεύσει καλύτερα από τα ογκώδη τζιν και τα πουλόβερ με τα οποία συνήθως τα πλένεις.