5 hacks που θα σώσουν το πορτοφόλι σου και θα σε κάνουν να γλιτώσεις χρήματα στο σούπερ μάρκετ

 Άρτεμις Σκούφου
Pexels

Θες να εξοικονομήσεις χρήματα από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ; Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο κι αυτός δεν είναι μόνο η λίστα. 

Πόσες φορές έχεις πάει σούπερ μάρκετ και έχεις ξεφύγει στον λογαριασμό; Πόσες φορές προσθέτεις πράγματα στο καρότσι, φτάνεις στο ταμείο και εκπλήσσεσαι από το ποσό που θα πληρώσεις; Ναι, εντάξει, γι' αυτό φταίει και λίγο η ακρίβεια, αλλά μόλις και το πόσο εύκολα ξεχνάς για ποιον λόγο πήγες πραγματικά για ψώνια.

Δεν θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι η υπερκατανάλωση είχε κυριεύσει τον τρόπο που συνήθιζα να ψωνίζω. Θυμάμαι, όμως, πως κατάφερα να το ξεπεράσω, να αφήσω στην άκρη αυτή τη συνήθεια και να μην ξεφεύγω από τη λίστα του σούπερ μάρκετ.

Το να μην ψωνίζεις άλογα και ακατάπαυστα, δε θα ωφελήσει μόνο το πορτοφόλι σου - δεν το λες και λίγο αυτό βέβαια, αλλά και την υγεία σου, αφού τις περισσότερες φορές που ξεφεύγεις στα ψώνια, συνήθως θα πρόκειται για τρόφιμα που δεν έχεις πράγματι ανάγκη και ως επί το πλείστον για junk food - παραδέξου το.

Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ; Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

5 μεγάλα λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις τρόφιμα

Πες «ναι» στις ημέρες εκπτώσεων

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους το Σαββατοκύριακο, η καλύτερη στιγμή για να ψωνίσεις είναι όταν τα καταστήματα βάζουν ημέρες εκτπώσεων. Αυτές οι μέρες είναι μερικές φορές υποτιμημένες, το ίδιο και τα διαφημιστικά φυλλάδια που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα που είναι σε έκπτωση.

Δεν υπάρχει σταθερή μέρα μες τη βδομάδα που τα σούπερ μάρκετ έχουν καλύτερες τιμές, όμως μπες στη διαδικασία να ενημερώνεσαι για τις ημέρες εκπτώσεων, για να βοηθήσεις το πορτοφόλι σου να είναι πιο γεμάτο.

Αγόρασε φρέσκα προϊόντα όταν είναι η εποχή τους

Κατά καιρούς σίγουρα έχεις ακούσει πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνεις φρέσκα προϊόντα - όπως φρούτα και λαχανικά - όταν είναι η εποχή τους και πόσα είναι τα οφέλη για την υγεία, αλλά πολύ λίγοι μιλούν για τα οικονομικά οφέλη.

Τα εποχιακά προϊόντα τείνουν να είναι φθηνότερα, επειδή υπάρχει άφθονη επάρκεια. Αν μάλιστα μπορείς να αγοράζεις και τοπικά προϊόντα, τότε οι τιμές θα είναι σίγουρα ακόμη πιο προσιτές, καθώς δεν υπολογίζονται τα έξοδα μεταφοράς.

Προτίμησε τα χύμα προϊόντα

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν το ακούς πρώτη φορά. Η αγορά χύμα προϊόντων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα όταν κάνεις ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή ο παντοπωλείο. Η συσκευασία συχνά πληρώνεται παραπάνω, ενώ επίσης τα τρόφιμα που θα πάρεις χύμα είναι συχνά πιο φρέσκα και υγιεινά. Βέβαια, μην το παρακάνεις όταν ψωνίζεις χύμα, γιατί μην ξεχνάς ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι πιο εύκολο να χαλάσουν.

Περιηγήσου μόνο στους διαδρόμους που χρειάζεσαι

Το να κάνεις βόλτες στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ άσκοπα, απλά και μόνο για να χαζέψεις τι υπάρχει, θα σε οδηγήσει σε υπερβολικά έξοδα. Το λάθος αυτό το ξέρεις και το έχουμε κάνει όλοι πολλές φορές. Μην πέφτεις, λοιπόν, στην παγίδα. Αν έχεις κατά νου συγκεκριμένα πράγματα που θέλεις να ψωνίσεις, τότε περιόρισε τις βόλτες σου σε διαδρόμους με προϊόντα που δε χρειάζεσαι.

Κατά προτίμηση, πήγαινε κατευθείαν στις προσφορές.

Αξιοποίησε την παλιά σου λίστα

Το να πηγαίνεις στα μάρκετ με λίστα είναι ο πιο απλός και γνωστός τρόπος για να κάνεις ψώνια στο σούπερ μάρκετ γρήγορα και οικονομικά. Αλλά έχεις σκεφτεί να μην πετάς τη λίστα σου κάθε φορά που τελειώνεις με τις αγορές;

Αν το καλοσκεφτείς, σχεδόν κάθε φορά που πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ χρειάζεσαι τα ίδια και τα ίδια προϊόντα. Τα ίδια γαλακτοκομικά, απορριπαντικά, ζυμαρικά, λαχανικά και ό,τι άλλο ψωνίζεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μια σταθερή λίστα που θα την προσαρμόζεις φυσικά ανάλογα με τις ανάγκες της εβδομάδας ή του μήνα, αλλά που σε γενικές γραμμές θα σε βοηθήσει να μην ξεφεύγεις και κυρίως να μην ενδίδεις σε ανθυγιεινές λιχουδιές κάθε τρεις και λίγο.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ελέγχεις καλύτερα το budget σου και τα χρήματα που ξοδεύεις κάθε φορά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης