Έξι τρόφιμα που όλοι αποθηκεύουμε στο ψυγείο - αλλά σίγουρα δεν πρέπει

Έξι τρόφιμα που όλοι αποθηκεύουμε στο ψυγείο - αλλά σίγουρα δεν πρέπει
Pexels

Ένας ειδικός σε θέματα διατροφής μοιράστηκε στο TikTok τα έξι δημοφιλή τρόφιμα που πολλοί αποθηκεύουν λανθασμένα και εξηγεί πώς πραγματικά πρέπει να φυλάσσονται.

Ένας ειδικός διατροφολόγος και δημοφιλής influencer, ο Cory Rodriguez, γνωστός στο TikTok ως Health WithCory, αποκάλυψε τα έξι πιο συχνά τρόφιμα που αποθηκεύονται λανθασμένα και εξηγεί πώς πρέπει πραγματικά να τα διατηρούμε. Σε ένα βίντεο που έγινε viral, ο Cory υποστηρίζει ότι ορισμένα τρόφιμα δεν είναι κατάλληλο να φυλάσσονται στο ψυγείο, και εξηγεί τις επιπτώσεις του ψύχους στη γεύση και στη σύστασή τους.

Αρχικά, αναφέρει ότι το μέλι δεν πρέπει ποτέ να φυλάσσεται στο ψυγείο, καθώς η ψύξη επιταχύνει την κρυστάλλωσή του, κάνοντάς το να σκληρύνει και να γίνεται δύσκολο στη χρήση. Το μέλι είναι φυσικά συντηρητικό και διατηρείται για μεγάλο διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου, διατηρώντας την ομαλή του υφή και γεύση.

Το debate για το πού να αποθηκεύεις τα αυγά που μόλις αγόρασες μόλις έγινε ακόμα πιο μπερδεμένο

Ακόμη, ο Rodriguez επισημαίνει ότι οι ντομάτες πρέπει να παραμένουν εκτός ψυγείου, καθώς το κρύο επιβραδύνει την ωρίμανσή τους, αλλοιώνοντας τόσο τη γεύση όσο και την υφή τους. Οι ντομάτες διατηρούν την έντονη, γλυκιά γεύση τους όταν μένουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσον αφορά τον καφέ, εξηγεί ότι το ψυγείο μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά απορροφώντας οσμές από άλλα τρόφιμα, κάτι που αλλοιώνει το άρωμά του. Επιπλέον, η υγρασία του ψυγείου μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση, που με τη σειρά της επηρεάζει την ποιότητα και τη φρεσκάδα του αγαπημένου μας τονωτικού ροφήματος.

Στη συνέχεια, ο ειδικός εξηγεί ότι η καυτερή σάλτσα είναι επίσης αχρείαστο να αποθηκεύεται στο ψυγείο, καθώς το ξύδι που περιέχει δρα ως φυσικό συντηρητικό και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. Μάλιστα, οι πιπεριές που υπάρχουν σε πολλές καυτερές σάλτσες έχουν πιο ισχυρή γεύση όταν διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Ο διατροφολόγος τονίζει επίσης ότι οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, όχι όμως στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο σε ζάχαρη, προκαλώντας αλλαγή στη γεύση και την υφή τους, κάνοντάς τες πιο γλυκές και σπογγώδεις.

Προϊόντα στην κουζίνα που κοστίζουν ελάχιστα και μπορούν να «μεταμορφώσουν» το δέρμα σου

Τέλος, για το σκόρδο και το κρεμμύδι, συνιστά να μένουν εκτός ψυγείου. Η ψύξη όχι μόνο αλλοιώνει τη σύστασή τους, κάνοντάς τα να γίνονται υδαρή και να σαπίζουν γρηγορότερα, αλλά τα ίδια αυτά τρόφιμα διατηρούν καλύτερα τις γεύσεις και τα αρώματά τους σε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον, όπως το ντουλάπι.

Σύμφωνα με τον Rodriguez, αν και αυτοί οι κανόνες είναι οι ιδανικοί, οι συνθήκες αποθήκευσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το κλίμα και τη θερμοκρασία του σπιτιού μας. Στα σχόλια του βίντεο, οι χρήστες μοιράστηκαν απόψεις, με κάποιους να συμφωνούν απόλυτα για τις ντομάτες και άλλους να εκπλήσσονται που ο καφές και το μέλι αποθηκεύονται λάθος σε τόσα σπίτια.

pexels-polina-tankilevitch-5418581.jpg