Η Jessica Rosval για μία και μοναδική βραδιά πάνω από τις ανοικτές φωτιές του Pharaoh

Νέλλη Καλαμαρά
Η Jessica Rosval για μία και μοναδική βραδιά πάνω από τις ανοικτές φωτιές του Pharaoh

Στις 18 Μαρτίου η κουζίνα του Pharaoh υποδέχεται μία από τις καλύτερες σεφ στον κόσμο για ένα δείπνο που θα συναρπάσει ακόμη και τους πιο ψαγμένους foodies.

Μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και καταλαμβάνει την κουζίνα του Pharaoh για μία και μοναδική βραδιά. Η βραβευμένη με ένα αστέρι Michelin και στενή συνεργάτιδα του Massimo Bottura, η Jessica Rosval, θα μαγειρέψει στις φωτιές της κουζίνας του Pharaoh στις 18 Μαρτίου.

Πέντε ενδιαφέροντα νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης για να τα βάλεις στη λίστα σου

Kitchen-team-credit-Lido-Vannucchi.jpg

Με καταγωγή από τον Καναδά, μετακόμισε στην Ιταλία το 2013 για να ενταχθεί στην κουζίνα του θρυλικού Osteria Francescana (3 αστέρια Michelin και καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2016 και το 2018). Από το 2019, είναι head chef των εστιατορίων του Casa Maria Luigia, του εντυπωσιακού art resort (βραβευμένου με 3 Michelin Keys), που δημιούργησαν ο Massimo Bottura και η σύζυγός του Lara Gilmore στην ύπαιθρο της Εμίλια-Ρομάνια, λίγο έξω από τη Μόντενα.

Αύρα γαλλικής Ριβιέρας, αυθεντικό joie de vivre και απίθανες γεύσεις στην πιο συναρπαστική άφιξη

Jessica-Rosval-Ph-Stefania-Gambella-1-(1).jpg

Το 2021, ανακηρύχθηκε «Σεφ της Χρονιάς» στην Ιταλία από τον οδηγό L’Espresso. Την επόμενη χρονιά, το Take It Easy Sunday Brunch της βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Brunch» στην Ιταλία από το 50 Top Italy Luxury, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο Rising Star στα διεθνή The Best Chef Awards. Στην έκδοση του 2023 του οδηγού Identità Golose, βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Γυναίκα Σεφ».

Borlengo-in-verde-Ph-Cinefood.jpg

Το 2024, όμως, ήρθε η πιο σημαντική διάκριση, με το Al Gatto Verde, το εστιατόριο του Casa Maria Luigia, στο οποίο είναι head chef, να κερδίζει ένα αστέρι Michelin καθώς και ένα πράσινο αστέρι Michelin για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών. Εκτός από τη δουλειά της στην κουζίνα, η Rosval είναι επίσης συνιδρύτρια και γαστρονομική διευθύντρια του Roots Modena και του Association for the Integration of Women (AIW), μέσω των οποίων παρέχει γαστρονομική εκπαίδευση σε μετανάστριες της περιοχής της Μόντενα. Η κοινωνική της προσφορά αναγνωρίστηκε από τα The World’s 50 Best, που την ανακήρυξαν Champion of Change το 2024.

Lamb-Montreal-to-San-Damaso-credit-Lido-Vannucchi.jpg

Στις 18 Μαρτίου η Jessica Rosval θα δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού στο Pharaoh, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το δικό της μαγειρικό στυλ, το οποίο εστιάζει στη βιώσιμη γαστρονομία, στην αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και στο μαγείρεμα στη φωτιά. Το event διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank. Τα slots στις 18 Μαρτίου είναι στις 18.30 και στις 21.30, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

DPG Network