Ποια είναι τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον οργανισμό μας;
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και αναλύουμε όλα όσα μας προσφέρει η μεσογειακή διατροφή
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και μιας και εδώ στο Queen είμαστε πάντα υπέρ της σωστής, αλλά όχι αυστηρή διατροφής, λέμε να ασχοληθούμε με αυτή που έχει υμνηθεί περισσότερο από κάθε άλλη, όχι μόνο από ειδικούς αλλά και από τον απλό κόσμο, που την έχει δοκιμάσει, με εξαιρετικά πάντα αποτελέσματα. Ναι καλά το καταλάβατε, αναφερόμαστε στην μεσογειακή διατροφή, τα προιόντα της οποίας έχουμε την ανυπέρβλητη τύχη να έχουμε στη διάθεσή μας, από τη στιγμή που γεννιόμαστε.
Τι ακριβώς όμως εννοούμε με τον όρο μεσογειακή διατροφής;
- Καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
- Καθημερινή κατανάλωση επεξεργασμένων δημητριακών και των προιόντων τους (ψωμί, ζυμαρικά ολικής άλεσης, μη αποφλοιωμένο ρύζι κ.α.)
- Όσπρια, πατάτες και ξηροί καρποί σε εβδομαδιαία βάση, ελάχιστη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και χρήση του ελαιόλαδου σαν κύρια πηγή λίπους
- Ελάχιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κατανάλωση πουλερικών και ψαριών σε εβδομαδιαία βάση
- Καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών
- Καθημερινή κατανάλωση κρασιού (1-2 ποτήρια)
Όπως φυσικά αντιλαμβανόμαστε, το κλίμα και φυσικά η παραγωγή της χώρας μας, επιτρέπει την υιοθέτηση των παραπάνω διατροφικών συνηθειών, ενώ τα οφέλη της είναι πολλά και σίγουρα εντυπωσιακά. Μάλιστα, έχουν επιβεβαιωθεί, με την μελέτη 7 χωρών.
- Είναι πια αποδεδειγμένο ότι άνθρωποι που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή, κινδυνεύουν λιγότερο από στεφανιαία νόσο αλλα και άλλες καρδιακές παθήσεις.
-Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητές της στην καρδιά, προστατεύει από το ζαχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία
- Επίσης, προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του παχέως εντέρου, του μαστού, του ενδομητρίου αλλά και του προστάτη
- Τέλος, οι αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες είναι πλούσια η μεσογειακή διατροφή αλλά και τα φλαβονοειδή, επηρεάζουν την μακροβιότητα, ενισχύοντάς τη!