Fitness FAQs: Μπορείς να κάνεις 10.000 βήματα σε μια μέρα χωρίς να βγεις από το σπίτι;

Πατούλια Κατερίνα

Το καλοκαίρι, όπου ο ήλιος ανατέλλει στις 5:30 π.μ. και δεν δύει σχεδόν ποτέ πριν τις εννιά το βράδυ, έχεις περίπου 15 ώρες για να περπατήσεις και να καλύψεις τα 10.000 βήματα ανά ημέρα.

Προφανώς και μέχρι να φτάσουμε στις κρύες ημέρες του χειμώνα, έχουμε πολύ χρόνο για να πετύχουμε τον στόχο των 10.000 βημάτων ανά ημέρα, ειδικά αν ο καιρός είναι καλός, δεν βρέχει και δεν έχουμε τους καύσωνες του καλοκαιριού.

Είμαστε πια στα μέσα φθινοπώρου, κοντά στην αλλαγή της ώρας και τα 10.000 βήματα δύσκολα τα πετυχαίνεις.

Fitness FAQs: Μπορείς να κάνεις pilates reformer αν σε πονάει η πλάτη ή η μέση σου;

Εάν είχες μια σταθερή ρουτίνα όλο το καλοκαίρι, μπορεί να αισθάνεσαι άσχημα που πρέπει να την εγκαταλείψεις το φθινόπωρο, ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με την Kelly Bernadyn, γυμνάστρια με έδρα το Μίσιγκαν στα γυμναστήρια Life Time, είναι πολύ συνηθισμένο - και πολύ καλό - να προσαρμόζεις την προπόνησή σας στον καιρό που αλλάζει.

«Το να κάνεις 10.000 βήματα την ημέρα είναι αρκετά δύσκολο, και η εναλλαγή των εποχών μπορεί να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο», λέει η ειδικός.

Αντί να πιέζεις τον εαυτό σου να περπατήσει στο σκοτάδι ή να βγεις έξω στο κρύο- όταν το μόνο που θα θες είναι να τυλιχτείς στην κουβερτούλα σου και να κάνεις ανελέητο binge watching, άλλαξε τις συνήθειές σου.

Είναι φυσικό τα επίπεδα ενέργειας να πέφτουν αυτή την εποχή του χρόνου καθώς προετοιμάζεσαι να μπεις σε μια χειμερινή κατάσταση αδρανοποίησης.

Ξεκίνα να κόβεις βόλτες, μέσα στο σπίτι.

«Το παν είναι να βρεις αυτό που τονώνει το ηθικό και την ενέργειά σου», τονίζει η ειδικός.

Το viral cozy cardio trend του TikTok, που δημιουργήθηκε από την Hope Zuckerbrow, θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα τρόπος για να κάνεις τα βήματά σου στο σπίτι. Η ιδέα είναι να περπατάς σε έναν νέας εποχής διάδρομο γυμναστικής (walking pad)- αν έχεις έναν παραδοσιακό, μια χαρά δουλειά θα κάνεις - φορώντας ακόμα και τις πιτζάμες σου.

https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7374242141322743047

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ένα διαδικτυακό μάθημα γιόγκα ή Pilates στο πάτωμα ή να χορέψεις την αγαπημένη σου λίστα τραγουδιών καίγοντας θερμίδες.

Πώς αλλιώς μπορείς να κάνεις 10.000 βήματα/ημέρα χωρίς να βγεις από το σπίτι;

Αν ζεις σε πολυκατοικία, μπορείς να ανέβεις και να κατέβεις τις σκάλες.

Μίλα στο τηλέφωνο! Αν δεν βρίσκεις κίνητρο στο να κόβεις βόλτες μέσα στο σπίτι, πάρε την κολλητή στο τηλέφωνο και ξεκίνα να περπατάς.

Μια ωραία εναλλακτική είναι και το σκοινάκι επί τόπου!

Μπορείς να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις ή να καθαρίσεις όλο το σπίτι, κάνοντας βήματα.

Πέραν του walking pad, έχεις και το παραδοσιακό stepper για να σε βοηθήσει.

https://www.tiktok.com/@hope_zuckerbrow/video/7396341495835446570

Ακόμα κι αν βρεις αρχικά δύσκολο το να κάνεις 10.000 βήματα μέσα στο σπίτι, μπορείς απλά καθημερινά να θέσεις ως στόχο να αυξήσεις τον αριθμό των βημάτων σου, ακόμα και το 6000 είναι καλύτερο από το 5.500 που έκανες χτες!

Αν θες να καταφέρεις το challenge με τα 10.000 βήματα που είναι viral στο Tik Tok έχουμε τον τρόπο

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης