Ο εχθρός του έξυπνου, το εξυπνότερο: 18 συνήθειες για να οξύνεις την αντίληψή σου

Η καλλιέργεια έξυπνων συνηθειών είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις τις δυνατότητές σου.

Ο εχθρός του έξυπνου, ο εξυπνότερος; Μπορεί. Σχετικό είναι κάτι τέτοιο αν σκεφτεί κανείς πως η πολλή εξυπνάδα προκαλεί μελαγχολία. Χωρίς να υπάρχει διάθεση να αναλυθεί περεταίρω ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο περί ευφυίας, ας εστιάσουμε σε πρακτικές για εκείνους που θέλουν να οξύνουν την αντίληψή του και γίνουν εξυπνότεροι.

H αραίωση μαλλιών μπορεί να συμβεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας και πρέπει να πάψει να είναι ταμπού

Ακολουθούν 18 συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις ο πιο έξυπνος εαυτός σου:

1. Αναρωτήσου για τα πάντα

Μην υποθέτεις τίποτα και μην υποκύπτεις χωρίς σκέψη σε συμπεράσματα. Κράτησε τα μάτια σου ορθάνοιχτα και το μυαλό σου ανοιχτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης -και η αμφισβήτηση και η περιέργεια είναι το κλειδί για να την ξεπεράσεις.

2. Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς

Πριν από πολλά χρόνια, άρχισα τη συνήθεια να διαβάζω ένα βιβλίο την ημέρα και ο πλούτος της γνώσης που συσσωρεύω κάθε εβδομάδα είναι ανεκτίμητος. Κάνε το διάβασμα συνήθεια -σοβαρό διάβασμα και όχι celebrity κουτσομπολιά στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αν είναι μόνο μέρος ενός κεφαλαίου κάθε μέρα, τήρησε το πρόγραμμα ανάγνωσης και θα δεις πως η διάνοιά σου θα εμπλουτιστεί.

3. Ανακάλυψε τι σε παρακινεί

Βρες ένα θέμα που κρατά το ενδιαφέρον σου και βούτα μέσα. Είναι πιο εύκολο να παραμείνεις αφοσιωμένη σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει. Βρες μια μορφή που διεγείρει επίσης το μυαλό σου, είτε είναι podcast, είτε εφημερίδα. Τροφοδότησε καλά το μυαλό σου με πράγματα που απολαμβάνεις.

Reverse catfishing ή αλλιώς ανέβασε φωτογραφίες που δεν σε κολακεύουν αν τολμάς

4. Σκέψου νέους τρόπους για να κάνεις παλιά πράγματα

Το να είσαι καινοτόμος άνθρωπος σημαίνει να κάνεις τη δημιουργικότητα πιο σημαντική από το φόβο του να κάνεις λάθος. Ακόμα και στα πράγματα που κάνεις καθημερινά, μπορείς να είσαι εφευρετική και πειραματική. Όταν παίρνεις ρίσκα και κάνεις λάθη μαθαίνεις περισσότερα από το να κάνεις την ίδια ρουτίνα. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια καθημερινή υπενθύμιση ότι η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

5. Κάνε παρέα με άτομα που είναι πιο έξυπνα από εσένα

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να μιλήσουν. Ξέρουν πώς να επεκτείνουν το μυαλό τους και να τροφοδοτούν τον εγκέφαλό τους, επομένως το να περνάς χρόνο μαζί τους είναι καλό για εσένα σε πολλά επίπεδα.

6. Να θυμάσαι ότι κάθε expert ήταν κάποτε αρχάριος

Όταν έχεις την ευκαιρία να μάθεις κάτι νέο, γίνεσαι πιο έξυπνος. Προσπάθησε να αποκτάς συνεχώς και με συνέπεια νέες δεξιότητες, γιατί η ζωή δεν θα σταματήσει ποτέ να διδάσκει αν είστε πρόθυμη να μάθεις.

7. Αφιέρωσε χρόνο σε σκέψη και προβληματισμό

Είμαστε όλοι τόσο απορροφημένοι, που είναι εύκολο να πάμε από το ένα πράγμα στο άλλο χωρίς να το αναλύσουμε. Αφιέρωσε χρόνο για παύση και προβληματισμό -ο προβληματισμός είναι σημαντικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.

8. Άσκησε το σώμα σου

Δεν μπορεί να φροντίζεις το μυαλό σου και να παραμελείς το σώμα σου. Δημιούργησε πειθαρχία στο να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις όσον αφορά τη διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο.

9. Πίεσε τον εαυτό σου για να γίνεις πιο παραγωγική

Το να είσαι απασχολημένη και να είσαι παραγωγική είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μέλλον που θέλεις δημιουργείται από αυτό που κάνεις. Οι έξυπνοι άνθρωποι αξιοποιούν στο έπακρο το σήμερα.

10. Να έρχεσαι αντιμέτωπη με νέες ιδέες καθημερινά

Έχε μαζί σου ένα ημερολόγιο για να σημειώνεις ιδέες όταν σου έρχονται. Ώθησε τον εαυτό σου να είναι δημιουργικός και να σκέφτεται νέους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων. Να ελέγχεις τις ιδέες σου εβδομαδιαίως και να τις επεξεργάζεσαι.

11. Κάνε κάτι που σε τρομάζει

Το να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου σε κάνει πιο γενναία, πιο έξυπνη και πιο ικανή να αντέξεις αυτό που σου φέρνει η ζωή. Μερικές φορές οι μεγαλύτερες ανταμοιβές στη ζωή προέρχονται από το να κάνεις τα πράγματα που σε τρομάζουν περισσότερο.

12. Αντικατάστησε την τηλεόραση με διαδικτυακή μάθηση

Αφιέρωσε το διάλειμμά σου σε κάτι πιο παραγωγικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με εκπληκτικά εργαλεία εκμάθησης. Είναι μια μικρή συνήθεια, αλλά μια μεγάλη νίκη, αν μπορείς να θρέψεις τον εγκέφαλό σου και να προωθήσεις την καριέρα και τη ζωή σου ταυτόχρονα.

Θρηνώντας την απώλεια μιας ζωής που ήθελες και δεν έχεις ζήσει (ακόμα)

13. Να προσέχεις τι απορροφάς

Ό,τι συμμετέχεις είναι είτε αναζωογονητικό είτε επιζήμιο για το μυαλό σου. Είναι σημαντικό να φιμώσεις την εσωτερική και την εξωτερική αρνητικότητα- μόλις το κάνεις, αρχίζεις να παίζεις ρόλο στη διαμόρφωση της νοοτροπίας και των πεποιθήσεών σου, τα οποία με τη σειρά τους καθοδηγούν τις πράξεις σου.

14. Διάβασε κάτι που συνήθως δεν θα ήθελες

Αναζήτησε σε καθημερινή βάση στο Διαδίκτυο και σε άλλα μέσα για θέματα, ενδιαφέροντα ή άλλες πηγές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Με αυτό τον τρόπο, κάνοντας κάτι τέτοιο, απορροφάς γνώση στην οποία δεν θα είχες ποτέ πρόσβαση διαφορετικά.

15. Μοιράσου όσα γνωρίζεις

Το να μαθαίνεις κάτι νέο είναι σημαντικό, αλλά το να μοιράζεσαι αυτή τη γνώση κάνει αυτό που έμαθες να λειτουργεί και να έχει νόημα.

16. Εφάρμοσε τις νέες σας γνώσεις

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει νόημα να μάθεις κάτι αν δεν σε κάνει πιο έξυπνο ή δεν σε εμπνέει να βελτιωθείς. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι εφαρμόζουν αυτό που ξέρουν όχι για να γίνουν επιτυχημένοι, αλλά για να γίνουν άνθρωποι με αξία.

17. Κράτα ημερολόγιο

Αποδεικνύεται ότι το ημερολόγιο είναι ένας σημαντικός τρόπος για να γίνεις πιο έξυπνος. Το να αφιερώνεις λίγα λεπτά κάθε μέρα για το σκέφτομαι και γράφω έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου. Η εξυπνάδα προκύπτει από τη μάθηση των εμπεριών.

18. Να είσαι επιλεκτική

Τα έξυπνα άτομα τείνουν να έχουν λιγότερους φίλους από τον μέσο άνθρωπο - τουλάχιστον εν μέρει επειδή όσο πιο έξυπνοι είναι, τόσο πιο επιλεκτικοί γίνονται. Με ποιον περνάς χρόνο αντικατοπτρίζει αυτό που είσαι.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης