Η δύναμη που κρύβει ένα χαμόγελο είναι ικανή να σε κάνει ακόμα πιο όμορφη: Οι λόγοι για να χαμογελάς

Ανθή Μιμηγιάννη
Pexels

Εκτός από τα προσωπικά οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε, έχουμε επίσης τη δύναμη να επηρεάσουμε και τους γύρω μας με ένα χαμόγελό μας.

Υπάρχει κάτι τόσο όμορφο και μεταδοτικό στο να βλέπεις τους άλλους να χαμογελούν. Όσο περισσότερο κοιτάξεις κάποιες φωτογραφίες, τόσο περισσότερο σε γοητεύει η πραγματική επιστήμη του χαμόγελου. Αλήθεια, τι μας κάνει να χαμογελάμε και τι επίδραση έχει το χαμόγελο πάνω μας;

Το κεφάλαιο έρευνα είναι ένα υπέροχο κεφάλαιο και υπάρχει άφθονη έρευνα όσον αφορά το χαμόγελο. Και ευτυχώς είναι όλες εξαιρετικά θετικές. Βρίσκοντας μερικά όμορφα χαμόγελα σε εικόνες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, πραγματικά δεν μπορεί κανείς να μην χαμογελάσει, με πραγματική μεταδοτικότητα και ένα κύμα ενδορφινών να τον πλημμυρίζει.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική δύναμη του χαμόγελου και ποιο χαμόγελο έχει την καλύτερη επίδραση; Είναι ένα χαμόγελο με τα μάτια, τα μάγουλα, το στόμα μόνο; Είναι για να δείξει ειλικρίνεια, ικανοποίηση, ενθουσιασμό, χαρά, ευγένεια, ευθυμία, ενθουσιασμό και πολλά άλλα; Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη, όπως φαίνεται, είναι πολλά.

Το χαμόγελο μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά καλά. Έχει οφέλη για την υγεία, προκαλεί ευτυχία στους γύρω μας και μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι! Γεννηθήκαμε για να χαμογελάμε. Στην πραγματικότητα χαμογελάμε στη μήτρα και στον ύπνο μας ως μικρά μωρά. Έτσι, η ζωή είναι αυτή που μας μαθαίνει να μην χαμογελάμε και με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και τον εαυτό μας να χαμογελάει περισσότερο! Αυτή είναι μια ικανοποιητική αλήθεια.

Σύμφωνα με τον γνωστό ειδικό του χαμόγελου Ron Gutman, η ίδια η πράξη του χαμόγελου μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα και όχι το χαμόγελο που είναι απλώς αποτέλεσμα του να αισθανόμαστε καλά. Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα, και σεροτονίνη, τρεις νευροδιαβιβαστές που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτές οι φυσικές χημικές ουσίες ανεβάζουν τη διάθεσή μας, χαλαρώνουν το σώμα μας και μειώνουν τον σωματικό πόνο. Επομένως το χαμόγελο είναι ένα φυσικό φάρμακο.

Αν περάσεις αυτό το γρήγορο τεστ αντίληψης έχεις υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Ο Gutman συνεχίζει αναφέροντας ότι ένα και μόνο χαμόγελο διεγείρει τον εγκέφαλό μας όσο η κατανάλωση σοκολάτας ή το κέρδος χτημάτων.

Η πράξη του χαμόγελου βοηθά στην πραγματικότητα το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, τόσο με τη μείωση του στρες όσο και με τη βελτίωση της ανοσοποιητικής μας λειτουργίας ως συνέπεια της χαλάρωσης. Στον σημερινό κόσμο αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Το χαμόγελο λέγεται επίσης ότι μας κάνει όλους πιο ελκυστικούς και ότι μας κάνει να δείχνουμε πιο νέοι. Οι μύες που χρησιμοποιούμε για να χαμογελάσουμε ανασηκώνουν το πρόσωπό μας, κάνοντάς μας να φαινόμαστε νεότεροι (και να αισθανόμαστε καλύτερα).

Κάνε κάποιον να χαμογελάσει.

Τέλος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, μπορούμε να αποκομίσουμε προσωπικά τα οφέλη του χαμόγελου, αλλά έχουμε επίσης τη δύναμη να επηρεάσουμε τους γύρω μας. Ένα χαμόγελο είναι αποδεδειγμένα μεταδοτικό, είτε προσφέρεται στην οικογένεια, είτε σε φίλους, είτε ακόμη και σε αγνώστους. Δεν κοστίζει τίποτα και κάνει τόσα πολλά! Αν τα τελευταία χρόνια μάς έχει διδάξει κάτι είναι ότι η κοινωνία και φυσικά η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και ένα χαμόγελο σε έναν ξένο μπορεί να τον επηρεάσει με περισσότερους τρόπους από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Και όπως έχει πει και η Μητέρα Τερέζα, «Η ειρήνη αρχίζει με ένα χαμόγελο».

Μήπως τα social media σαμποτάρουν την ευτυχία σου; Η κατανόηση της χρήσης & η ισορροπία είναι το παν

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης