Ξέχνα το hot girl summer. Το φθινόπωρο είναι εδώ και απαιτεί αυτές τις αλλαγές στη ζωή σου

Ξέχνα το hot girl summer. Το φθινόπωρο είναι εδώ και απαιτεί αυτές τις αλλαγές στη ζωή σου
Unsplash

Γίνε το cozy girl και κάνε μια ομαλή μετάβαση με αυτές τις συμβουλές που θα κάνουν την αλλαγή στη ψυχολογία το φθινόπωρο.

Ποιο hot girl summer; Αποχαιρέτα το γιατί έρχεται το cozy girl fall για να αποχαιρετήσεις την ελευθερία του καλοκαιριού και να καλωσορίσεις το φθινόπωρο. Όσο κι αν αγαπάς τη θάλασσα και την καλοκαιρινή ραστώνη, ο Σεπτέμβρης είναι εδώ για να σου θυμίσει πως κάτι έχει αλλάξει.

Αντικειμενικά αν το σκεφτείς, αυτό που χρειάζεσαι το φθινόπωρο είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι και τόσο το σώμα όσο και η ψυχική σου υγεία έχουν διαφορετικές ανάγκες. Αν θες να προσαρμοστείς ομαλά στη νέα εποχή και να δεις μια θετική αλλαγή στη ψυχολογία το φθινόπωρο, χωρίς να πέσεις σε κατάθλιψη, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν και θα σε κρατήσουν σε ισορροπία, ψυχική και σωματική.

Νιώθεις ότι έχεις χάσει κάθε κίνητρο; 5 τρόποι να βάλεις τέλος στη μελαγχολία μετά το καλοκαίρι

Αφιέρωσε χρόνο στις σκέψεις σου

Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται χάσιμο χρόνο, αλλά όσες φορές το έχω κάνει έχει βοηθήσει πραγματικά. Είμαι υπέρ του να αφιερώνω χρόνο για να επικοινωνήσω με τον εαυτό μου και να κάνω έναν απολογισμό της ζωής μου πριν κάνω οποιαδήποτε αλλαγή και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές.

Η αλλαγή των εποχών μπορεί να είναι μια ιδανική στιγμή για να κάνεις μια παύση, να σκεφτείς τους στόχους σου και να κάνεις μια αλλαγή όπου χρειάζεται. Τα όνειρά σου εξακολουθούν να είναι τα ίδια και να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τη ζωή σου; Ή μήπως είναι η ώρα να επικεντρωθείς σε κάτι άλλο; Το να μπεις στη διαδικασία να προβληματίζεσαι και να κοιτάς κι άλλες εναλλακτικές σίγουρα δεν είναι αρνητικό. Έτσι άλλωστε θα δεις και τι είναι πραγματικό αποδοτικό και ουσιώδες και τι όχι.

gynaika_fthinoporo.jpg

Βάλε σε προτεραιότητα τα workouts

Το σώμα σου χρειάζεται διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές εποχές και είναι λογικό να προσαρμοζόμαστε, αυτό ισχύει και για τη σωματική άσκηση. Το να έχεις ένα άνετο φθινόπωρο μπορεί να σημαίνει να δεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου και τη διάθεσή σου για γυμναστική αυτή την εποχή. Είτε αυτό σημαίνει να αλλάξεις τη ρουτίνα προπόνησής σου είτε να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, φρόντισε να είσαι ανοιχτή σε αλλαγή και να μην παραλείπεις τα workouts σου που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι καλύτερα και ψυχολογικά.

Δώσε προσοχή στο ανοσοποιητικό

Με την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης να βρίσκεται προ των πυλών, η εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού σου συστήματος είναι το βασικό ζητούμενο. Η ευεξία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Συχνά είναι οι απλές συνήθειες που διασφαλίζουν ότι το σώμα σου λαμβάνει ό,τι χρειάζεται, μεταξύ άλλων και για το ανοσοποιητικό.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μεταξύ άλλων πρέπει να τρως γεύματα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, να περιορίσεις το junk food και το αλκοόλ, να ισορροπήσεις δηλαδή τη διατροφή σου και να μην ξεχνάς να κοιμάσαι καλά.

diatrofi.jpg

Πέντε αλλαγές που αξίζει να κάνεις στη ζωή σου αυτό το φθινόπωρο

Ξεκίνα μια καθημερινότητα που ενισχύει τη διάθεση

Αν είσαι επιρρεπής σε αυτό που λέμε μελαγχολία μετά το καλοκαίρι και θες να βελτιώσεις τη ψυχολογία το φθινόπωρο, μην περιμένεις να φτάσεις στο σημείο να στεναχωριέσαι, να απελπίζεσαι και να κλαις για να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείς να έρθεις σε επαφή με έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, μπες σε μια καθημερινή ρουτίνα που θα βελτιώνει τη διάθεσή σου, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργή και χαρούμενη.

Δοκίμασε, για παράδειγμα, να εκτίθεσαι καθημερινά στο ηλιακό φως, παίρνοντας βιταμίνη D, προσηλώσου σε ένα πρόγραμμα που θα σου κινεί το ενδιαφέρον και θα σου δίνει στόχους για να συνεχίσεις και βεβαιώσου ότι θα έχεις χρόνο να βλέπεις φίλους, να παρακολουθείς μια ταινία ή να αφιερώνεις χρόνο σε εσένα, όπως εσύ επιθυμείς και αγαπάς.