5 αισιόδοξες σκέψεις που μπορούν να κάνουν τη μέρα σου λίγο πιο φωτεινή

unsplash

Η δύναμη του μυαλού είναι πολύ μεγάλη και καλό είναι να στρέφουμε τις σκέψεις μας προς τη θετική, αισιόδοξη πλευρά. Αν σου φαίνεται δύσκολο, ιδού μερικές ιδέες που ίσως σε βοηθήσουν.

Τα καθημερινά προβλήματα, το άγχος, το στρες, ο παντός είδους θόρυβος που βιώνουμε καθημερινά έχουν την τάση να «κλέβουν» το χαμόγελο και τη θετική σκέψη.

Ωστόσο, όλα είναι θέμα απόφασης και όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό (ή μεγαλύτερο, εντάξει!) σπρώξιμο. Υπό αυτό το πρίσμα και οι παρακάτω 5 σκέψεις που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις την κλεμμένη σου ευτυχία μέσα στη μέρα.

1. «Μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε έρθει στο διάβα μου»

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και οι προκλήσεις μέρος του... παιχνιδιού. Πώς θα σταθείς απέναντί τους όμως, είναι το θέμα. Όσο πιο δυναμική νοοτροπία υιοθετήσεις τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχεις. Όταν σκέφτεσαι «Μπορώ να χειριστώ ό,τι μου έρθει», και το πιστεύεις βαθιά μέσα σου, χτίζεις εσωτερική δύναμη και ανθεκτική στάση και πηγαίνεις παραπέρα με το κεφάλι ψηλά.

Τι είναι η «ροή ευγνωμοσύνης» και πώς να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις

2. «Είμαι ευγνώμων»

Ξεκινώντας την ημέρα με νοοτροπία ευγνωμοσύνης μπαίνεις σε θετική τροχιά έτσι κι αλλιώς. Κάνε μία στάση από την τρεχάλα και σκέψου τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, ακόμη και τα πιο απλά και αυτονόητα, μια κούπα με τον αγαπημένο σου καφέ, για παράδειγμα, ή ένα όμορφο λουλούδι που είδες να ανθίζει. Η ευγνωμοσύνη θα σε βοηθήσει να μην εστιάζεις σε αυτό που σου λείπει αλλά σε αυτό που έχεις και, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτό έχεις ανάγκη!

3. «Είμαι αρκετή»

Σε έναν κόσμο που συχνά προωθεί τη σύγκριση, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου ότι είσαι αρκετή όπως ακριβώς είσαι, μπορεί να είναι απίστευτα λυτρωτικό. Εστίασε στα στοιχεία που συνθέτουν τον μοναδικό χαρακτήρα σου αλλά και στα επιτεύγματά σου. Επιβεβαιώνοντας την αυτοεκτίμησή σου, καλλιεργείς τη δυνατότητα να συμπονάς τον εαυτό σου, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική προοπτική και μεγαλύτερη ευτυχία.

Πώς μπορούμε να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι χρησιμοποιώντας επτά απλά «hacks ευτυχίας»

4. «Αυτή η στιγμή είναι ένα δώρο»

Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές, φευγαλέες, όμως, στιγμές. Η καθεμιά περνά και χάνεται σε χρόνο τόσο γρήγορο που πολύ συχνά δεν προλαβαίνουμε να νιώσουμε τι έχει συμβεί. Έχεις χρέος, λοιπόν, να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι όλες οι στιγμές αυτές είναι δώρα, δώρα γεμάτα δυνατότητες χαράς και σύνδεσης με άλλους και με τον εαυτό σου. Στόχος αυτής της προοπτικής να απολαμβάνεις την κάθε εμπειρία και να μην τη βιάζεις. Σκέψου το!

5. «Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία»

Κάθε μέρα είναι όντως μία νέα αρχή, γεμάτη με νέες δυνατότητες, αρκεί να τη δεις έτσι. Άφησε τις ανησυχίες και τα λάθη του χθες στην άκρη και προσέγγισε το σήμερα με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. Η αίσθηση ελπίδας και ενθουσιασμού που θα νιώσεις θα γίνει η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη για το αύριο.

Αυτά τα ζώδια είναι γεμάτα αισιοδοξία και θετική ενέργεια

Θυμήσου πως η ευτυχία δεν είναι απλώς ένας προορισμός, αλλά ένα ταξίδι που δημιουργείς εσύ η ίδια με τις σκέψεις και τις πράξεις σου. Ξεκίνα σήμερα και βάλε αυτές τις μικρές αλλαγές μέσα στη μέρα σου και σίγουρα θα δεις λίγο περισσότερο φως. Αξίζει.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης