Ροχαλίζεις; 5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το… θορυβώδες πρόβλημα
Απαλλάξου απλά και γρήγορα!
Αδιαμφισβήτητα, κύριος παράγοντας για να πάει καλά η μέρα σου είναι ο ύπνος. Τι γίνεται όμως, όταν εσύ είσαι ο βασικός υπεύθυνος που οι υπόλοιποι τον στερούνται, και μάλιστα με έναν τόσο αντιαισθητικό τρόπο όπως το ροχαλητό; Αν λοιπόν, το πρόβλημα αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό, είναι ώρα να λάβεις τα μέτρα σου καθώς, πέρα από το πρόβλημα... ηχορρύπανσης που δημιουργείς στους γύρω σου, μπορεί να αποτελεί και μια προειδοποίηση του οργανισμού σου πως κάτι δεν πάει καλά. Οι παρακάτω πέντε τρόποι θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε τα βράδια στο σπίτι σου να είναι πλέον πιο... ήσυχα.
1.Χάσε κιλά
Κι όμως, ίσως το βάρος σου αποτελεί την κύρια αιτία ροχαλητού, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που έχουν περιττά κιλά, ροχαλίζουν περισσότερο. Καιρός λοιπόν, να ξεκινήσεις τη δίαιτα που προγραμματίζεις πάντα από... Δευτέρα.
2.Μείωσε το αλκοόλ
Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που πίνεις ένα ποτηράκι παραπάνω ροχαλίζεις σαν... τρένο και αυτό γιατί το αλκοόλ προκαλεί στους μύες του λαιμού χαλάρωση, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερη η είσοδος του αέρα στον οργανισμό. Οπότε άφησε αυτό το τελευταίο ποτό για κάποια άλλη φορά.
3.Χρησιμοποίησε το κατάλληλο μαξιλάρι
Για να απαλλαγείς από το δυσβάσταχτο πρόβλημά σου, καλό θα είναι το μαξιλάρι σου να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μαλακό. Ιδανική επιλογή αποτελεί να χρησιμοποιείς ένα ανατομικό μαξιλάρι, που είναι σκληρότερο από τα υπόλοιπα, καθώς επίσης και να αποφεύγεις να ξαπλώνεις πάνω σε πολλά μαξιλάρια, αφού το κεφάλι σου δεν βρίσκεται σε κατάλληλη θέση.
4.Ελάττωσε τα μπαχαρικά
Λίγο το μπαχάρι, λίγο η πάπρικα ή το πιπέρι και το φαγητό... γίνεται απόλαυση. Δυστυχώς όμως, πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν πως η κατανάλωση πικάντικων τροφών προκαλεί γαστροεισοφαγική παλινδρόμηση, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ροχαλητού. Καλό λοιπόν είναι, να αποφεύγεις τέτοιου είδους τροφές ή έστω να τις μειώσεις.
5.Απόκλεισε σοβαρές παθολογικές αιτίες
Αυτό το «αθώο» ροχαλητό σε κάποιες περιπτώσεις οφείλεται σε παθολογικούς παράγοντες, όπως η άπνοια, η χοληστερίνη αλλά και η αυξημένη πίεση. Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που δεις ότι το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μια μόνιμη κατάσταση, συμβουλέψου το γιατρό σου.
Διαβάστε ακόμη:
Χυμός Cranberry: Τα οφέλη του στην υγεία, την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας
Αψουυυύ! 5 τρόποι για να αποφύγετε τη γρίπη και τα κρυολογήματα!