Άλλη μία μέρα που είσαι φουσκωμένη; Δες με ποιους τρόπους θα το αντιμετωπίσεις
Είναι πράγματι το χειρότερο συναίσθημα ever
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πέφτεις για ύπνο ήρεμη και να ξυπνάς το πρωί πρησμένη και φουσκωμένη και με μια διάθεση χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Μπορεί να νομίζεις πως το πρήξιμο είναι χειρότερο μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν φοράς πολλά ρούχα και δεν μπορείς να καλυφθείς, όμως και τον χειμώνα είναι το ίδιο ενοχλητικό.
Δεν χωράς στα ρούχα σου, η διάθεσή σου είναι χάλια και πραγματικά νιώθεις πως θα εκραγείς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης που πραγματικά δεν είχες σκεφτεί πως μπορεί να λειτουργήσουν άψογα στην περίπτωση αυτή. Κάποιοι βοηθούν έμμεσα και κάποιοι άλλοι πιο άμεσα.
#1. Μείωσε την πρόσληψη αλατιού
Το αλάτι δεν είναι σύμμαχός σου στην περίπτωση αυτή. Προσπάθησε να μειώσεις το αλάτι που βάζεις στα φαγητά σου ή τα αλμυρά σνακ που τσιμπολογάς κάθε τόσο. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις φαγητά τα οποία μειώνουν την κατακράτηση, όπως το καρπούζι και τα σπαράγγια. Οι μπανάνες και οι πατάτες που είναι πλούσιες σε κάλιο μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
#2. Μη μασάς τσίχλα
Όταν μασάς τσίχλα, μπορεί ταυτόχρονα να καταπίνεις και αέρα, που συχνά οδηγεί σε φούσκωμα του στομάχου. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις, έτσι δεν είναι;
#3. Πάρε προβιοτικά
Πριν από λίγες ημέρες σου γράψαμε για το ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να παίρνεις τα προβιοτικά σου. Αν λοιπόν νιώθεις και πρήζεσαι συχνά, καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο προβιοτικό, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου σου και πιθανότατα να μειώσει και το φούσκωμα.
#4. Πιες μια λογική ποσότητα νερού
Η κατανάλωση πολλών υγρών (aka νερού) θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, ειδικά εάν είσαι φουσκωμένη λόγω της υψηλής κατανάλωσης νατρίου. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην πίνεις πάρα πολύ, επειδή μπορεί να καταπίνεις και αέρα ταυτόχρονα. Επιπλέον, εάν το στομάχι σου είναι πάντα γεμάτο με νερό, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει με την αίσθηση πληρότητας.
Photo credit: Erin Yamagata