Αυτά τα 4 resolutions για τη νέα χρονιά δεν θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος
Και πρέπει να τα ακολουθήσεις
Με την έλευση της νέας χρονιάς πάντα το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε να κάνουμε, είναι να θέσουμε τα νέα resolutions, τα οποία κατά κύριο λόγο αναφέρονται σε μεθόδους αδυνατίσματος, χάσιμο βάρους, εκγύμνασης κ.ο.κ. Σπάνια έχουμε κάποιου άλλου είδους στόχο, και στην τελική ποτέ δεν εκπληρώνουμε κανέναν.
Αυτή τη χρονιά σου προτείνουμε να ξεκινήσεις αυτά τα 4 resolutions, τα οποία το μόνο που δεν σου υπόσχονται είναι να χάσεις βάρος. Και αν τα ακολουθήσεις, θα δεις πως θα βρεις την ανάλογη δύναμη να κάνεις και τη διατροφή ή τη δίαιτα που θέλεις. Όλα είναι στο μυαλό και στο πως χειρίζεσαι καταστάσεις και πράγματα.
#1. Ξεκίνα λοιπόν με το να βγεις από το comfort zone στα φαγητά σου.
Τι εννοούμε με αυτό θα σου εξηγήσουμε. «Το να έχεις μια υγιή σχέση με το φαγητό σημαίνει επίσης να αφήνεις χώρο στην περιέργεια, την ικανοποίηση και την περιπέτεια. Μπορεί ας πούμε να θες φας μόνη σου σε ένα εστιατόριο, να κάνεις μαθήματα μαγειρικής, να διοργανώσεις ένα θεματικό δείπνο ή να δοκιμάσεις το μαγείρεμα με συστατικά από άλλους πολιτισμούς», εξηγεί μια ειδικός.
#2. Σταμάτα να βομβαρδίζεις τον εαυτό σου με αρνητική ενέργεια όταν νιώθεις πως δεν αγαπάς το σώμα σου.
Είναι δύσκολο να αγκαλιάσεις το body positivity όταν βλέπεις παντού γύρω σου ρατσισμό και body shaming. Φρόντισε λοιπόν, μόνη σου για τον εαυτό σου, και μην κάνεις διαρκώς αρνητικές σκέψεις τις ημέρες που δεν νιώθεις καλά με το σώμα σου. Αν δεν αγαπήσεις εσύ το σώμα σου δεν θα το κάνει σίγουρα κανένας άλλος. Και αν η θετική στάση του σώματος φαίνεται εντελώς απρόσιτη, δοκιμάστε την «ουδετερότητα του σώματος» - δεν χρειάζεται να αγαπάς το σώμα σου, αλλά πρέπει να στοχεύσεις να το μεταχειρίζεσαι με σεβασμό και συμπόνια.
#3. Άσε στην άκρη τους κανόνες φαγητού, αλλά και τις ενοχές.
Το φαγητό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις ενοχές. Στην πραγματικότητα οι τροφικές ενοχές μπορούν να σε κάνουν να εθιστείς πως πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα για κάθε φαγητό που τρως. Αν θέλεις λοιπόν να φας κάτι, κάνε το χωρίς ενοχές, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να το φας καθόλου.
#4. Σταμάτα να πιστεύεις πως το φαγητό θα λύσει όλα σου τα προβλήματα
Υπάρχουν κάποιες μέρες στη ζωή σου, που το πιο εύκολο πράγμα είναι να πέσεις στην παγίδα του «το φαγητό μπορεί να σε σώσει από το καθετί». Αυτό όμως δεν ισχύει. Μπορεί το φαγητό να διαδραματίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στη γενική υγεία και το να τρως με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να είναι χρήσιμο για σένα στη διαχείριση ορισμένων συνθηκών, όμως το φαγητό δεν είναι φάρμακο. Σταμάτα να σκέφτεσαι το φαγητό ως θαυματουργή θεραπεία, το φαγητό είναι απλώς τροφή.