Τι πρέπει να τρώτε για να αυξήσετε το κολλαγόνο στο σώμα σας (εικόνες)
ONMED.GR
Το κολλαγόνο είναι είδος πρωτεΐνης και αποτελεί το κύριο συστατικό των συνδετικών ιστών, συμπεριλαμβανομένων των τενόντων, των συνδέσμων, του δέρματος και των μυών.
Έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της συνεκτικότητας και της ελαστικότητας του δέρματος και της ενίσχυσης των οστών.
Παράγεται τόσο στο δέρμα όσο και σε άλλα μέρη του σώματος.
Όταν είμαστε νέοι, έχουμε άφθονο κολλαγόνο στο σώμα μας, γι' αυτό και τα παιδιά έχουν λαμπερά μαλλιά και λεία επιδερμίδα.
Όσο μεγαλώνουμε, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό και το δέρμα χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά του.
Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα.
Δείτε τις ουσίες και τις βασικές ομάδες τροφών που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην παραγωγή κολλαγόνου:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr