Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις 10.000 βήματα καθημερινά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις 10.000 βήματα καθημερινά

Είναι τελικά το περπάτημα το μυστικό για να παραμένεις σε φόρμα;

H άσκηση (οποιασδήποτε μορφής) είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για να παραμένεις fit, να έχεις ευεξία και να νιώθεις καλά με το σώμα σου.

Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με κακές διατροφικές συνήθειες έχει αποδειχθεί πως έχουν ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία και σε βάθος χρόνου προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Η γυμναστική είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι προπονήσεις στο γυμναστήριο ή το τρέξιμο είναι ο μόνος δρόμος για να την αποκτήσεις.

Αρνητικά συναισθήματα αποθηκεύονται σε σημεία του σώματός μας αλλά υπάρχουν τρόποι για να τα διώξεις

Αρκεί το περπάτημα για να είσαι σε φόρμα;

Οι περισσότερες από εμάς κατανοούν τη σημασία της άσκησης ωστόσο δεν συνειδητοποιούν ότι ένας ενεργός τρόπος ζωής είναι τόσο σημαντικός όσο (αν όχι περισσότερο) οι προγραμματισμένες προπονήσεις. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους πιο υγιείς ανθρώπους στον κόσμο δεν πηγαίνουν ποτέ γυμναστήριο. Ναι, κι όμως!

Το καθημερινό περπάτημα συμβάλλει στη βελτίωση της γενικότερης υγείας και έχει αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη όπως καλύτερη ψυχολογία, καύση θερμίδων-λίπους και διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνέπεια είναι το κλειδί όσον αφορά την απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Η επιλογή ενός προγράμματος άσκησης που ολοκληρώνεται εύκολα (όπως το περπάτημα) είναι αυτό που έψαχνες για να είσαι fit χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη του περπατήματος για την ψυχική υγεία συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες, της βελτίωσης της διάθεσης, της ενισχυμένης γνωστικής λειτουργίας και της δημιουργικότητας.

Μπορεί το hack με το παγάκι του Tik Tok να σε βοηθήσει να τονώσεις την περιοχή της κοιλιάς

Επιπλέον οι ειδικοί επισημαίνουν πως το περπάτημα βοηθά να έχεις μια καλύτερη ρουτίνα ύπνου καθώς η έκθεση στο ηλιακό φως βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος (κιρκάδιος ρυθμός), βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ καθώς 10.000 βήματα την ημέρα ενισχύουν την πέψη και στη μείωση του άγχους, το οποίο συνδέεται με πολλά ζητήματα γαστρεντερικού συστήματος.

Πηγή κεντρικής: pexels.com