Οι «σκοτεινές» αποκαλύψεις που φέρνει το «ματωμένο» φεγγάρι - και τα χειρότερα έπονται;

Γεωργία Βλαχοπούλου

Αν αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι έρχονται πολύ χειρότερα από το σκάνδαλο P.Diddy ή τους ξαφνικούς θανάτους νέων ατόμων της showbiz έχεις δίκιο. Αλλά φταίει η σημερινή Πανσέληνος γι' αυτό.

Εδώ και πολλές μέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του TikTok λένε πως αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και προμηνύεται κάποιο μεγάλο κακό.

https://www.tiktok.com/@sevvendust/video/7423935549695610145

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν συμβεί και λίγα. Από το σκάνδαλο του Diddy μέχρι τους θανάτους αγαπημένων διάσημων προσώπων (Liam Payne, Τζορτζ Μπάλντοκ κ.ά) αλλά και τον φονικό τυφώνα στην Αμερική, κάθε μέρα ακούμε και κάτι άσχημο.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Κυνηγού» θα επηρεάσει 4 ζώδια περισσότερο

Γι' αυτό όμως, ευθύνεται το «Blood Moon» ή αλλιώς το «ματωμένο φεγγάρι» ή «φεγγαρι του κυνηγού» που διανύουμε σήμερα (17/10). Πρόκειται για την Πανσέληνο του Οκτωβρίου και μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του έτους.

Οι «σκοτεινές» σημασίες του «ματωμένου φεγγαριού»

Σύμφωνα με τους Μεσοποτάμιους και τους Ίνκας, το «ματωμένο» φεγγάρι συμβολίζει τον θάνατο και την πτώση του βασιλιά.

Ωστόσο, μερικές ιθαγενείς φυλές της Αμερικής πιστεύουν ότι ένα φεγγάρι γίνεται κόκκινο όταν στερείται αγάπης και φροντίδας. Επομένως, ένα ματωμένο φεγγάρι σήμαινε ότι το φεγγάρι «χρειάζεται» στοργή.

Ορισμένοι πολιτισμοί πιστεύουν ότι όταν λαμβάνει χώρα το «ματωμένο» φεγγάρι, σημαίνει ότι είναι ώρα να εξερευνήσουμε τη «σκοτεινή» μας πλευρά και να βουτήξουμε βαθύτερα στα κρυμμένα συναισθήματα που κρύβονται στο υποσυνείδητό μας, όπως η οργή και η θλίψη.

Στην Ινδία, ένα «Blood Moon» φέρνει κακή τύχη. Οι άνθρωποι καλύπτουν το φαγητό και το νερό τους για να το προστατεύσουν και εκτελούν τελετουργίες καθαρισμού για τη δική τους προστασία. Οι έγκυες γυναίκες αποφεύγουν να τρώνε ή να κάνουν δουλειές του σπιτιού, ώστε να προστατεύουν το αγέννητο παιδί από έναν κακό οιωνό.

Από την άλλη ένα «ματωμένο» φεγγάρι συμβολίζει ότι είναι ώρα να αφεθούμε και να θεραπευθούμε.

Η Βίβλος έχει επίσης μερικά ενδιαφέροντα εδάφια σχετικά με το ματωμένο φεγγάρι, όπου οι προφήτες προέβλεψαν ότι το φεγγάρι «γίνονταν αίμα»:

Ιωήλ 2:31- Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και η σελήνη σε αίμα, πριν από τον ερχομό της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου.

Ματθαίος 24:29- Αμέσως μετά τη θλίψη εκείνων των ημερών ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, και η σελήνη δεν θα δώσει το φως της, και τα αστέρια θα πέσουν από τον ουρανό, και οι δυνάμεις του ουρανού θα κλονιστούν.

Ιωήλ 3:15- Ο ήλιος και το φεγγάρι σκοτεινιάζονται και τα αστέρια αποσύρουν τη λάμψη τους.

Γιατί γίνεται κόκκινο το φεγγάρι;

Το φεγγάρι δεν έχει δική του πηγή φωτός. Λάμπει πιο λαμπερά λόγω της αντανάκλασης του ήλιου πάνω του.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας ολικής σεληνιακής έκλειψης, το φεγγάρι είναι κρυμμένο από τον ήλιο και το μόνο φως που αντανακλάται είναι αυτό που προέρχεται από τις άκρες της γης. Τα μόρια του αέρα στην ατμόσφαιρα της Γης διαλύουν το μπλε φως.

Ένας άλλος τρόπος για να το θέσουμε είναι ότι τα κύματα φωτός είναι τεντωμένα και φαίνονται κόκκινα εξαιτίας αυτού.

Τα μόρια φωτός που απομένουν αντανακλώνται στην επιφάνεια του φεγγαριού, δίνοντάς του μια κόκκινη λάμψη και γι' αυτό εμφανίζεται κόκκινο ή κοκκινωπό κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης.

Η Σελήνη μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ακόμα πιο κοκκινωπή εάν υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ομίχλης, σκόνης ή καπνού στον ουρανό. Αν και δεν υπάρχουν αστρονομικές σημασίες του «ματωμένου» φεγγαριού, η σκιά του φεγγαριού όπως γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους θα εξαρτάται πάντα από παράγοντες όπως το επίπεδο ρύπανσης σε μια δεδομένη τοποθεσία, η κάλυψη από σύννεφα κλπ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης