Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με χαλβά βανίλια, από τη Mamatsita
Θυμάσαι που σου έγραψα πως θα σου δείξω τρόπους για να «αξιοποιήσεις» την νοστιμιά του αγαπημένου σου χαλβά; Θυμάσαι εκείνο το «γλυκάκι χαλβαδάκι στο ποτήρι»; Σήμερα θα σου δείξω πώς να φτιάξεις απίθανα εύκολα, απίθανα νόστιμα, νηστίσιμα μηλοπιτάκια με χαλβά βανίλια.
Είναι από τα αγαπημένα γλυκάκια αυτού του σπιτιού κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Τα ετοιμάζω σε σχήμα φλογέρας που αρέσει πολύ στα πιτσιρίκια μου, καλύπτουν κυρίως τις απογευματινές μας «λιγούρες», κυρίως κατά την περίοδο της νηστείας και τα στέλνω και στο σχολείο ως γλυκάκι-επιδόρπιο.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δες τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις κι εσύ.
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
100 γρ μαργαρίνη
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 χούφτα σταφίδες
2 κ γλ κανέλα
200 γρ χαλβά βανίλια ΟΛΥΜΠΟΣ
σουσάμι
Σοτάρεις ελαφρά τα μήλα στη μαργαρίνη και μόλις μαλακώσουν (όχι πολύ, μη λιώσουν) προσθέτεις τις σταφίδες, την κανέλα και τον χαλβά τον οποίο έχεις θρυμματίσει με τα χέρια. Ανακατεύεις ελαφρά, κυρίως για να ενσωματωθεί ο χαλβάς βανίλια με τα υπόλοιπα υλικά δημιουργώντας μία υφή, απαλή σαν κρέμα.
Ανοίγεις τα φύλλα κρούστας και παίρνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά, το διπλώνεις στη μέση. Τοποθετείς μια κουταλιά γέμιση στη μικρή πλευρά του φύλλου αφήνοντας μερικά εκατοστά κενό στις άκρες. Αρχίζεις να ρολάρεις αφού διπλώσεις καλά και τα πλαϊνά του φύλλου, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να σου χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Αλείφεις τις φλογέρες με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και τις πασπαλίζεις με μπόλικο σουσάμι. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι φλογέρες σου να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Ράντισε τις με λίγο μέλι. Τους ταιριάζεις απόλυτα.
Με αγάπη,
Mamatsita