Σπαγγέτι Melissa Χρυσή Επιλογή με σπαράγγια και κρέμα γάλακτος
Μία άκρως ερωτική συνταγή για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου!
Γιατί ο συνδυασμός spaghetti με σπαράγγια και κρέμας γάλακτος είναι εκρηκτική και εμείς σας έχουμε την πιο "δεμένη" συνταγή. Τολμήστε την:
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Σπαγγέτι Melissa Χρυσή Επιλογή
- 500 gr σπαράγγια φρέσκα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ κ.σ. αλεύρι
- 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ½ κύβο ζωμό κρέατος
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Κρατάμε τις κορυφές τους και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο μύλο.
- Σε βαθύ σκεύος, βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον κύβο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον πουρέ των σπαραγγιών, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ελαφρά για 5΄σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Ταυτόχρονα, σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει νερό να βράσει και έχουμε ρίξει τα σπαγγέτι.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τις κορυφές των σπαραγγιών.
- Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.