Συνταγή για Φιλέτο Λαυράκι με ντοματίνια Σαντορίνης και κάπαρη σε σάλτσα από κρασί Ασύρτικο

Συνταγή για Φιλέτο Λαυράκι με ντοματίνια Σαντορίνης και κάπαρη σε σάλτσα από κρασί Ασύρτικο

Φιλέτο Λαυράκι με ντοματίνια Σαντορίνης , η αγαπημένη μου συνταγή από το  εστιατόριο  Zaatar  που είναι τόσο νόστιμη και συνάμα τόσο εύκολη και θα ξετρελαίνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο 

Όπως σας είχα υποσχεθεί και στην προηγούμενη συνταγή μου μπήκα ξανά στην κουζίνα του αγαπημένου μου εστιατορίου Ζάαταρ και έμαθα να φτιάχνω την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για φιλέτο λαυράκι με ντοματίνια Σαντορίνης και κάπαρη σε σάλτσα από κρασί Ασύρτικο.

Θα χρειαστείτε :

400 γρ φιλεταρισμένο φιλέτο λαυράκι ακέφαλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

4 ντοματίνια Σαντορίνης

Μια χούφτα κάπαρη

1 κς ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Κρασί Ασύρτικο

Σχοινόπρασσο

Watch on TikTok

Οδηγίες :

Σε δυνατή φωτιά ρίχνετε στο τηγάνι ελαιόλαδο και βάζετε τα 2 φιλεταρισμένα κομμάτια φρέσκο λαυράκι. Τα αλατοπιπερώνετε και κάτι αφήνετε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Κόβετε 4 Σαντορινιά Ντοματίνια στα 2 και μαζί με μια χούφτα κάπαρη τα ρίχνετε στο τηγάνι. Σωτάρετε για 2 λεπτά βγάζετε τα λουράκια και τα ταμπονάρετε με μια χάρτινη πετσέτα για να πάρει τα υγρά και ρίχνετε με το μάτι λίγο Ασύρτικο κρασί στα ντοματίνια και στην κάπαρη. Με μια σπάτουλα πιέζουμε λίγο τα ντοματίνια για να πατικωθούν και γέρνουμε το τηγάνι στο πλάι να πάρουν την νοστιμιά από τα ζουμιά σε μια πλευρά. Σερβίρουμε στο πιάτο όπως θα δείτε και στο βίντεο πιο κάτω αλλά και στις φωτογραφίες και ψιλοκόβουμε λίγο σχοινόπρασο για να δώσουμε λίγο χρώμα στο πιάτο μας.

Καλή επιτυχία !!!

Θα ήθελα να Ευχαριστήσω τους: Chef de cuisine του εστιατορίου Zaatar Σταμπόλας Ιερόθεος αλλά και τον Executive Chef Χρυσόστομος Πρασατζή καθώς και το εστιατόριο zaatar.gr για την εμπειρία αυτή.

Μπορείτε να βρείτε το εστιατόριο Zaatar εδώ :

instagram.com.zaatar.gr

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco