Real Talk: Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού ξεκινά από εμάς

Real Talk: Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού ξεκινά από εμάς

Ο κορυφαίος Μαστολόγος – Χειρουργός Μαστού και επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων μαστού Affidea, Χρήστος Λούμπιας τονίζει τη σημασία της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού και απαντά σε πολύ σημαντικές ερωτήσεις.

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, μία νόσο που αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού, αλλά και αρκετούς άνδρες. Είναι, λοιπόν, ο μήνας που θυμίζουμε και τονίζουμε ότι η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό μας «όπλο» απέναντι στον Καρκίνο του Μαστού, αφού δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικογενειακού ιστορικού, τη δύναμη να προστατεύσει τον εαυτό της και να αυξήσει τις πιθανότητες ίασής της.

Μία τέτοια νόσος, όπως ο Καρκίνος του Μαστού, μπορεί να έχει πολλά στάδια, αλλά η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το πρώτο και το πιο βασικό. Αυτόν τον μήνα, όπως και κάθε μήνα, λοιπόν, θα πρέπει να τονίζουμε και να προωθούμε τη σημασία του να υποβάλλεται μία γυναίκα στις απαραίτητες εξετάσεις για την πρόληψη της νόσου, καθώς και την αξία της ψηφιακής μαστογραφίας.

1727345200182-670534660-image003.jpg

Ο κορυφαίος μαστολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων μαστού Affidea Χρήστος Λούμπιας εξηγεί ότι: «χωρίς την ενημέρωση, χωρίς την πληροφόρηση δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει πρόληψη». Αυτό σημαίνει ότι, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια αόρατη απειλή, αλλά μια πρόκληση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Πατώντας Play στο παρακάτω vidcast μπορείς να παρακολουθήσεις την συνέντευξη που έδωσε ο κος Λούμπιας στην Έλενα Μπουζαλά σε ένα από τα πιο σημαντικά Real Talk που κάναμε ποτέ, με την ευγενική υποστήριξη των διαγνωστικών κέντρων Affidea.

Η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή μας

Στη συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Έλενα Μπουζαλά, ο μαστολόγος και χειρούργος μαστού, Χρήστος Λούμπιας δίνει τον ορισμό του Καρκίνου του Μαστού ενώ τονίζει πως «όσο πιο πρώιμο είναι το στάδιο της βλάβης όταν το διαγνώσουμε, όσο πιο έγκαιρη δηλαδή είναι η διάγνωσή μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να το θεραπεύσουμε».

Η επίδραση των ορμονών πάνω στο ανθρώπινο σώμα, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και το άγχος παρουσιάζονται ως πιθανά αίτια για την εμφάνισή του. Γι’ αυτό, η μαστογραφία είναι το ισχυρότερο «όπλο» που διαθέτουμε και η τεχνολογία όπως και η Αffidea είναι στο πλευρό μας, για να φροντίσουμε την υγεία μας. Η Μαστογραφία στα διαγνωστικά κέντρα Affidea άλλωστε είναι διαφορετική. Η ολιστική προσέγγιση, η ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση και η δύναμη της τεχνολογίας συνθέτουν μία εμπειρία άνετη και ασφαλή, που παρέχει τα ευκρινέστερα δυνατά αποτελέσματα.

Affidea-Central.jpg

Χάρη στον τρισδιάστατο ψηφιακό τομογράφο που διαθέτουν τα διαγνωστικά κέντρα Affidea, ο οποίος σχεδιάστηκε από γυναίκες για γυναίκες, η εξέταση γίνεται χωρίς πόνο και χάρη στο εξειδικευμένο και φιλικό προσωπικό, χωρίς άγχος.

«Η τεχνολογία μας βοηθάει πάρα πολύ, έτσι ώστε εννιά στις δέκα περιπτώσεις πλέον, όταν ο χειρουργός μας μπαίνει στο χειρουργείο, ξέρει τι πρέπει να χειρουργήσει και πώς να το χειρουργήσει», όπως τονίζει ο επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων μαστού Αffidea.

Η πρωτοβουλία είναι μία παραγωγή του queen.gr με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea, που στοχεύει να υπενθυμίσει ότι πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη, συμπληρώνοντας το τρίπτυχο της ψηλάφησης- αυτοεξέτασης, μαζί με τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση. Στο επόμενο Real Talk θα μιλήσουμε εκτενέστερα για τα άλματα της τεχνολογίας στην Μαστογραφία και πώς τα διαγνωστικά κέντρα Affidea επενδύουν σε αυτή για να μας παρέχουν την πλέον stress free και καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Ακούστε το και σε podcast: