Δεν πετάμε τις φλούδες από λεμόνι. Κάνουν καλό στην υγεία
Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτα;
Υπάρχει... ( σήμερα το έμαθα και εγώ )
Τοποθετούμε το λεμίνι στην κατάψυξη και όταν παγώσει, το τρίβουμε ολόκληρο χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.
Όπως ακριβώς τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά
Μπορούμε να το ρίξουμε σε όλα μας τα φαγητά αλλά και στα ποτά. Στο ουίσκυ, στο κρασί, στην σαλάτα, στα γλυκά, στον καφέ αλλά και στο παγωτό. Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ.
Ποιο είναι όμως το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού;
Η υγεία μας. Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε... Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
Λεμόνι = Κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Φυτέψτε λεμονιές όπου μπορείτε. Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.
Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό!!!! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
Η φλούδα του λεμονιού κάνει καλό στην υγεία μας λοιπόν. Δεν την πετάμε, την τρώμε και προστατέυουμε τον εαυτό μας!!!