Chapeau και… τι θα έλεγες για μία βόλτα στο Παρίσι;

Chapeau και… τι θα έλεγες για μία βόλτα στο Παρίσι;

Άνοιξα την πόρτα και μία γαλλική εσάνς με πλημμύρισε. Κάθισα σε ένα τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία και κοίταξα το ρολόι μου. Όπως πάντα, οι αγαπημένες μου φίλες με είχαν στήσει... Τουλάχιστον, αυτή τη φορά είχαμε δώσει ραντεβού σε ένα μέρος τόσο... ξεχωριστό και ιδιαίτερο που άρχισα να περιεργάζομαι.


Μια βιτρίνα γεμάτη γλυκά και τάρτες, κέικ, γλυκάκια και cookies μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Η διακόσμηση τόσο cozy και ζεστή, σου δημιουργεί μία αίσθηση λες και βρίσκεσαι στο σπίτι σου, τόσο οικεία σε κάνουν να νιώθεις τα χρώματα.

LP1 8333 a5ea5


Αποφάσισα να πάω μια βόλτα και στον πάνω όροφο, η περιέργεια του επαγγέλματος δεν με αφήνει ποτέ σε ησυχία... Είχα ακούσει πως το Chapeau ανήκει στην Ντίνα Νικολάου και στη Βούλα Ρακοπούλου, όμως εκείνη τη στιγμή που έφτασα πάνω, τις βρήκα να συνομιλούν και να ετοιμάζουν τις προτάσεις για το νέο κατάλογο, εμπλουτισμένο από ανοιξιάτικες γεύσεις.

queen1 b07fa


«Γνωριστήκαμε πριν από ένα χρόνο και αμέσως αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί» μου λέει η γνωστή σεφ και συμπληρώνει: «Η Βούλα είναι ερωτευμένη με τα της Γαλλίας και του Παρισιού. Ήξερε ακριβώς το στιλ του μπιστρό που θα δημιουργούσαμε στη συνέχεια. Εδώ συνυπάρχουν το ρομαντικό και το γυναικείο σε απόλυτη αρμονία».


Η Βούλα είναι ο στυλοβάτης της καθημερινής ροής στο Chapeau. «Υπήρχε επιχειρηματικά η σκέψη με το σύζυγό μου να κάνουμε ένα μπιστρό που να θυμίζει Παρίσι. Η Ντίνα ήρθε και πρόσθεσε τις απίθανες γευστικές της προτάσεις».

queen3 dd606


Κατεβαίνοντας ξανά κάτω, η πόρτα άνοιξε και τα κορίτσια μπήκαν μέσα. Και η ώρα της παραγγελίας έφτασε: Καπουτσίνο για εμένα, η ποικιλία των καφέδων στο Chapeau αλλάζει κάθε βδομάδα, όμως εγώ πέτυχα ένα μοναδικό χαρμάνι από τη Γουατεμάλα! Yogi tea μεκάρδαμο, μέλισσα, τσουκνίδα, λεμονόχροτο, κανέλλα και πιπερόριζα για την αθλητική Κατερίνα και βέβαια Dream Chapeau για την πληθωρική Μαίρη. Εσπρέσσο, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με βανίλια, μέλι και μπισκότα σε τρίμμα λευκό μαύρο. Το ζήλεψα, είναι αλήθεια.


Το θέμα είναι πως όλα εδώ φτιάχνονται με αγνά υλικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς μείγματα και βελτιωτικά, χωρίς σκόνες. Τα κέικ είναι ακριβώς όπως τα κάνει στο σπίτι η μαμά, τα πάντα είναι αγνά και σπιτικά και άλλες φορές φουσκώνουν λιγότερο, άλλες πιο πολύ, ενώ και διακοσμητικά το γλάσο δεν είναι ίδιο. Το θέμα, όμως, είναι να είναι φρέσκα και σπιτικά.


Για τη μέση, ένα κέικ τριαντάφυλλο που τέτοια γεύση δεν είχα ξανασυνταντήσει σε κέικ. Μια κρέμα μπουγάτσας με κόκκινα φρούτα του δάσους και βανίλια Μαγαδασκάρης και μία αχλαδόπιτα με σοκολάτα συμπλήρωσαν το σκηνικό της «μάχης» που στήθηκε, ανάμεσα σε γέλια, πειράγματα και κοριτσίστικα σχόλια. Πόσο πληρώσαμε; Για όλα αυτά, περίπου 20 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Δώσαμε ραντεβού για την Κυριακή. Το μενού έχει brunch!

queen2 6debb


Και οι τρεις συμφωνήσαμε πως είχαμε καιρό να εντοπίσουμε ένα στέκι, με τέτοια φροντίδα και εξυπηρέτηση, με τέτοιες γεύσεις, ανάλογη των σπιτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Και, ναι, στο Chapeau, στο κέντρο του Χαλανδρίου, θα δεις καπέλα και θα ακούσεις γαλλική μουσική. Σαν να πετάχτηκες μια βόλτα στο Παρίσι. Τόσο μοναδικά θα νιώσεις...

Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι
Τηλ. 21 0684 5300
www.facebook.com/Chapeau

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης