Τίποτα (Όντως) «της Πλάκας»: Η συναυλία των Χατζηφραγκέτα στο Θέατρο Βράχων συνέχισε ένα τέλειο Σερί

Ανθή Μιμηγιάννη
Τίποτα (Όντως) «της Πλάκας»: Η συναυλία των Χατζηφραγκέτα στο Θέατρο Βράχων συνέχισε ένα τέλειο Σερί

Από το Μασάλε στο Αβλεπί οι Χατζηφραγκέτα δεν «μάσησαν» τα λόγια τους στον Βύρωνα το Βράδυ του Σαββάτου (14/9).

«Της πλάκας» μπορεί να ήταν η κίνησή τους πριν από περίπου 2 δεκαετίες να ξεκίνησαν έχουν ως όπλα το ταλέντο και τις ιδές τους, αλλά η συναυλία τους στο Θέατρο Βράχων, 17 χρόνια αφότου συστήθηκαν στο κοινό, ήταν οτιδήποτε άλλο παρά αστείο.

DXO_2C2A0215-CR3.jpg

Οι Χατζηφραγκέτα, με την αυθεντικότητα και το πάθος τους, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η μουσική τους είναι «όντως» (που λέει επίσης ένα αγαπημένο τους τραγούδι) σοβαρή υπόθεση.

https://www.instagram.com/p/C-U16iaMKd-/

Και κάπως έτσι, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το εμβληματικό Θέατρο Βράχων μεταμορφώθηκε σε ένα από εκείνα τα αξέχαστα πάρτι που γίνονται όλοι μια παρέα. Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο, τραγούδησε κάθε στίχο, χόρεψε σε κάθε ρυθμό και έγινε ένα με τη μπάντα, αποδεικνύοντας ότι το «Σερί» των επιτυχημένων live εμφανίσεων τους συνεχίζεται ακάθεκτο.

DXO_DJI_20240914230334_0264_D-DNG-HDR.jpg
default

Τα μέλη της μπάντας, που έχουν κερδίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων που αγανακτούν με όσα συμβαίνουν γύρω τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μαζί με το κοινό απέδειξαν τον λόγο που οι αιχμηροί στίχοι τους συνδυαστικά με τη μουσική τους έχουν περισσότερο -από ποτέ- λόγο ύπαρξης.

Η συναυλία στον Βύρωνα ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 και οι Πάνος Φραγκιαδάκης, Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Βασίλης Τσιγκρής και Γιώργος Χριστοδούλου, χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη καλή μουσική και συναίσθημα. Η ηχοληψία ήταν υπό την επιμέλεια του Παπάκου Σωτήρη, ενώ η παραγωγή της συναυλίας ανήκε στη Novel Vox.

DXO_2C2A0218-CR3.jpg

Όλοι μαζί, με την αυθεντικότητα και το πάθος τους, μετέτρεψαν τη συναυλία σε μια συλλογική εμπειρία, υπενθυμίζοντας σε όλους τη δύναμη της μουσικής να ενώνει και να κινητοποιεί. Το live περιελάμβανε τόσο παλιότερες επιτυχίες, όσο και νέα τραγούδια και οι στίχοι τους, που αγγίζουν θέματα όπως η κοινωνική ανισότητα, η πολιτική και η δύσκολη καθημερινότητα, βρήκαν για ακόμα μια φορά απήχηση στο κοινό, που ταυτίστηκε με τα μηνύματά τους.

DXO_DJI_20240914233214_0513_D-DNG-HDR.jpg
default

Το μουσικό ταξίδι του Σαββάτου στον Βύρωνα ξεκίνησε με νότες νοσταλγίας, καθώς οι Χατζηφραγκέτα ξεδίπλωσαν στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων διαχρονικές επιτυχίες όπως το «Τα τραγούδια Μασάλε» και το «Luben Ψηλό Σαχαμέ». Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα μουσικό πανόραμα που κάλυψε όλη την πορεία τους, από τα πρώτα τους βήματα το 2007 μέχρι την πιο πρόσφατη δουλειά τους, το «Αβλεπί» του 2023. Με τραγούδια όπως «Ταγμένοι Στα Ματζόρε», «Υπερμενού 10 στα 10», «Κασκαντέρ», «Νύχτες Στο Μαρέμ» και «Αέρα Κουβέντα», η συναυλία εξελίχθηκε σε μια γιορτή της μουσικής και της ελεύθερης έκφρασης.

DXO_2C2A0240-CR3.jpg
https://www.instagram.com/p/CZj633IsiRm/
DPG Network