Ο Chris Martin ανακοίνωσε το τέλος των Coldplay στα 12 άλμπουμ: Πότε και γιατί θα αποσυρθούν;

Ο Chris Martin ανακοίνωσε το τέλος των Coldplay στα 12 άλμπουμ: Πότε και γιατί θα αποσυρθούν;
AP Photo/Chris Pizzello

Πότε και γιατί θα σταματήσουν να βγάζουν καινούργια άλμπουμ οι Coldplay; Μην τρομάζεις, δεν ήρθε ακόμα το τέλος. Ο Chris Martin μιλά για τους Coldplay και εξηγεί.

Έχεις φανταστεί έναν κόσμο χωρίς Coldplay; Χωρίς νέα τραγούδια, άλμπουμ, τουρ και συναυλίες; Εγώ σίγουρα όχι, αλλά ο Chris Martin ναι, το φαντάζεται και δεν διστάζει να το πει.

«Το λιγότερο είναι περισσότερο» για τους Coldplay και ο frontman Chris Martin αποκαλύπτει ότι το συγκρότημα θα σταματήσει να δημιουργεί μουσική μετά την ηχογράφηση συνολικά 12 άλμπουμ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τους απομένουν άλλα δύο πριν το τέλος τους. Sad;

Coldplay: Οι θεατές έκαναν «conscious uncoupling» σε κάθε αρνητικό vibe & έγιναν μια παρέα στο ΟΑΚΑ

Γιατί θα σταματήσουν να βγάζουν νέα άλμπουμ οι Coldplay; Ο Chris Martin εξηγεί

Κανείς δεν είπε ότι ήταν εύκολο για τους Coldplay να βγάζουν νέα τραγούδια για πάντα.

Σε μια νέα συνέντευξη με τον Zane Lowe της Apple Music που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο People, ο Chris Martin αποκάλυψε ότι οι Coldplay σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν μόνο 12 άλμπουμ ως συγκρότημα πριν σταματήσουν να ασχολούνται με τη δημιουργία νέου υλικού.

«Θα κάνουμε μόνο 12 πραγματικά άλμπουμ, και αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο 47χρονος frontman του συγκροτήματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης τα μέλη Jonny Buckland, Guy Berryman, Will Champion και Phil Harvey.

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό;

YE Top Photos Entertainment 2023

Chris Martin

AP Photo/Chris Pizzello

Ο τραγουδιστής θεωρεί πως το συγκρότημα δεν πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες και καλό θα ήταν να αρκεστούν σε αυτά. Βέβαια, ο Chris Martin δεν επικαλείται μόνο τα μουσικά άλμπουμ άλλων τραγουδιστών, αλλά και τα βιβλία του Harry Potter. Μάλλον κάποιος του έχει αδυναμία.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν μόνο επτά βιβλία του «Harry Potter», ο Martin λέει στον Zane Lowe της Apple Music: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτό το όριο. Υπάρχουν μόνο 12,5 άλμπουμ των Beatles. Τόσα περίπου είναι και τα άλμπουμ του Bob Marley», δηλώνοντας πως δε θα έπρεπε να τους ξεπεράσουν, αλλά να σεβαστούν αυτό το όριο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκρότημα δε θα συνεργαστεί ποτέ ξανά. «Αν κάνουμε κάτι μαζί μετά από αυτό από δημιουργικής άποψης πέρα από την περιοδεία, τότε θα είναι κάτι διαφορετικό, ή θα είναι κάτι παράλληλο, ή θα είναι μια συλλογή από πράγματα που δεν είχαμε τελειώσει», αποκάλυψε.

Ο μουσικός έχει δείξει πόσο απολαμβάνει να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική και είναι πιθανό να συνεχίσει να το κάνει με άλλη μορφή. «Αυτό θα συνεχίζεται πάντα με κάποιο τρόπο, αλλά υπάρχει κάτι με το θέμα των Coldplay», δήλωσε ο Martin. «Δεν ξέρω από πού προέρχονται τα τραγούδια. Δεν ξέρω από πού έρχονται οι ιδέες, αλλά αυτό μου συμβαίνει εδώ και περίπου τέσσερα ή πέντε χρόνια. Όπως, "πρέπει να το ολοκληρώσεις έτσι", και το εμπιστεύομαι αυτό, όπως ακριβώς εμπιστεύομαι και τα τραγούδια».

Ένας βασικός λόγος για την απόφαση του Chris Martin να αποσυρθεί από τη δημιουργία άλμπουμ είναι ότι για να γίνει ένα «σπουδαίο» project, «είναι τόσο πολύς ο καβγάς των ανθρώπων», είπε, προσθέτοντας ακόμα ότι θέλει τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να πάρουν χρόνο για τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Coldplay in Concert - Los Angeles

Chris Martin και Guy Berryman των Coldplay.

AP Photo/Chris Pizzello

Ο τραγουδιστής συνέχισε: «Δεν θέλω, όταν θα είμαστε 60 ετών, να λέμε "Will, σε χρειαζόμαστε. Έλα! Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό!"».

Μην τρομάζεις, έχουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν καινούργια τραγούδια.

Οι Coldplay συνεχίζουν να περνούν καλά μαζί, τόσο στο στούντιο όσο και στο γύρισμα. Ο Martin πιστεύει ότι το συγκρότημα είναι πιο χαρούμενο «από ποτέ» αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους.

«Εξαιτίας του ότι μεγαλώνουμε, εξαιτίας του COVID, εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στον κόσμο, εξαιτίας του πόσο τυχεροί ξέρουμε ότι είμαστε, εξαιτίας των τόπων που μπορούμε να πάμε, εξαιτίας της αισιοδοξίας που μας δίνει να βλέπουμε όλα τα διαφορετικά είδη ανθρώπων να συγκεντρώνονται μαζί, εξαιτίας των τραγουδιών που έρχονται από το πουθενά, επειδή προχωράμε με πιο αργούς ρυθμούς. Όλα αυτά τα πράγματα σημαίνουν ότι το αγαπάμε», δήλωσε, εκφράζοντας με τον δικό του τρόπο την αγάπη του για τους Coldplay.

Δες όλη τη συνέντευξη του Chris Martin:

DPG Network