Τηλεθέαση: Το κοινό είπε ξανά Buonjorno στη Φαίη αλλά όχι «Καλημέρα Ελλάδα» στον Γιώργο Παπαδάκη

Κατερίνα Μπούσιου
Τηλεθέαση: Το κοινό είπε ξανά Buonjorno στη Φαίη αλλά όχι «Καλημέρα Ελλάδα» στον Γιώργο Παπαδάκη

Οριακές διαφορές στην τηλεθέαση, αλλά η μεγάλη μάχη είναι στην ενημέρωση και όχι στην ψυχαγωγία. 

Η χθεσινή τηλεθέαση θα έπρεπε να προβληματίσει αρκετά τα τηλεοπτικά κανάλια, γιατί σε μία μέρα που δεν είχαμε κάποια έκτακτη επικαιρότητα, οι ενημερωτικές εκπομπές, σημείωσαν υψηλά νούμερα. Στη μάχη των πρωινών ψυχαγωγικών ή infotainment, η Φαίη Σκορδά κράτησε μεν την πρωτιά, αλλά δεν παύει να την «απειλούν» ο Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Καινούργιου. Αυτή τη μάχη θα τη δούμε αρκετές φορές τη φετινή σεζόν.

Που όμως κρύβεται η έκπληξη στη γενικότερη πρωινή ζώνη;

https://www.instagram.com/p/DABihx0tC46/

Η μάχη του αποκλειστικού μόλις ξεκίνησε

Με ένα 15,8% μέσο όρο στο δυναμικό κοινό, τερμάτισε ξανά πρώτη η Φαίη Σκορδά, αλλά για δεύτερη μέρα ευνοήθηκε και από τη σταθερά πολύ καλή πορεία του Κοινωνία Ώρα Mega που προηγείται. Το καλό lead in που παίρνει μία εκπομπή είναι σημαντικό. Ωστόσο καλό είναι, επειδή οι αντίπαλοι της Φαίης ξεκινούν αργότερα από εκείνη, να υπολογίζουμε το μέσο όρο μεν, αλλά να βλέπουμε και την απόδοση στις κοινές ώρες προβολής. Και εκεί οριακά το Buongiorno είναι πρώτο. Αλλά, η πρωτιά είναι που μετρά.

Τα πρωινά έκαναν πρεμιέρα και το πιο εντυπωσιακό σύνολο ανήκει στη Σταματίνα Τσιμτσιλή -Όλα τα looks

Δεύτερη η Κατερίνα Καινούργιου με 13,9% και τρίτος ο Γιώργος Λιάγκας με 12,8%. Είναι όμως και εκείνος για δεύτερη μέρα, πρώτος στο γενικό κοινό με 16,5%. Ο παρουσιαστής κερδίζει ξανά στη μάχη του αποκλειστικού. Όποιος είναι καλός στο πρωτογενές ρεπορτάζ, δημιουργεί μία σταθερή επιλογή στο κοινό και κερδίζει και τις εντυπώσεις, με την αναπαραγωγή των ειδήσεων του. Δυνατή επίσης σε αυτόν τον τομέα είναι και η Κατερίνα Καινούργιου.

Όμως η ζώνη που προηγείται της ψυχαγωγίας, έχει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ, σημείωσε το εντυπωσιακότατο 20,6% στο γενικό σύνολο και 10,8% στο δυναμικό. Τις τόσο πρωινές ώρες, το κοινό μεγαλύτερης ηλικίας είναι σταθερά μπροστά στην οθόνη του. Η Κοινωνία Ώρα Mega όμως, είναι πρώτη με 17,4% στο δυναμικό κοινό. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αν και έχασε δυνάμεις δείχνει επίσης με το 14,1% πως είναι κλασσική πια αξία στα πρωινά.

https://www.instagram.com/p/DADsrwHMdTc/

Το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη που συνεχίζεται εδώ και 32 χρόνια, έχει μία πτώση (τερμάτισε στο 12,2% στο δυναμικό κοινό και 12,0% στο γενικό). Εν προκειμένω, όσο κλασσική αξία και αν αποτελεί ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, όσο και αν τον σεβόμαστε, δεν παύει να πιστεύουμε πως η εκπομπή χρειάζεται ανανέωση σε περιεχόμενο και πρόσωπα. Την οποία ο ίδιος, θα πρέπει να επιθυμήσει και να τη δρομολογήσει. Και η έλλειψη της Μαρίας Αναστασοπούλου (χωρίς να ακυρώνουμε την εμπειρία του Γιώργου Γρηγοριάδη και της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου) είναι φέτος, εμφανής.

DPG Network