Η μεγαλύτερη ληστεία της δεκαετίας του '90 γίνεται σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια για την Cosmote TV

Κατερίνα Μπούσιου
Η μεγαλύτερη ληστεία της δεκαετίας του '90 γίνεται σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια για την Cosmote TV

Η τηλεοπτική επιστροφή του Σωτήρη Τσαφούλια, μετά το έπος του «Έτερος Εγώ» και της σειράς «17 κλωστές» με μία εντελώς διαφορετική μίνι σειρά για την Cosmote TV. 

Έχει περάσει μία δεκαετία από το πρώτο καλλιτεχνικό δημιούργημα του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σωτήρη Τσαφούλια, την πολυβραβευμένη ταινία «Κοινός παρανομαστής» το 2014. Από τότε μέχρι σήμερα, το κάθε του τηλεοπτικό ή θεατρικό έργο, γίνεται σημείο αναφοράς. Μετά την τριλογία του Έτερος Εγώ που άφησε εποχή και τη μίνι σειρά 17 Κλωστές, ο γνωστός σκηνοθέτης επιστρέφει τηλεοπτικά με μία νέα σειρά για την Cosmote TV, η οποία και αυτή τη φορά βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

https://www.instagram.com/p/CU23ihrIv9n/

Η μεγαλύτερη ληστεία της δεκαετίας του '90 είναι ένα διαφορετικό crime story

Η σειρά Έτερος Εγώ θα αποτελεί για πάντα το σημείο αναφοράς για τον Σωτήρη Τσαφούλια. Και είναι μία σειρά που άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα με το ύφος, την κινηματογραφική της αισθητική και τη δομή της πλοκής της. Ως σκηνοθέτης μας εξέπληξε και με τη σειρά «17 Κλωστές», επίσης στην Cosmote TV, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του νεαρού τσαγκάρη Αντώνη Καστελάνη, ο οποίος σκότωσε 15 συγχωριανούς του στο μεγαλύτερο έγκλημα των αρχών του αιώνα στην Ελλάδα.

17 Κλωστές φινάλε ή βλέποντας τον κόσμο που δημιουργεί δολοφόνους: Τσαφούλιας- Βλάχος αποθεώθηκαν

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει τηλεοπτικά ξανά ως σκηνοθέτης, με μία νέα μίνι σειρά 6 επεισοδίων στην Cosmote TV, που επίσης θα βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το μοτίβο όμως αυτής της ιστορίας, είναι εντελώς διαφορετικό, από τις προηγούμενες που έχει δημιουργήσει.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, η σειρά θα έχει μεν στοιχεία ενός crime story, αλλά σε μερικά σημεία της θα θυμίζει μαύρη κωμωδία. Στηρίζεται στη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε τη δεκαετία του '90 στην Ελλάδα και απασχόλησε για πολλά χρόνια την κοινή γνώμη, κυρίως, γιατί παρέμειναν άγνωστοι οι δράστες της.

Αν και δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένα στο ποια ληστεία αφορά, τα στοιχεία που έχουμε, «φωτογραφίζουν» το «Ριφιφί του αιώνα», τη μεγάλη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου, τον Δεκέμβριο του 1992.

Οι δράστες είχαν σκάψει ένα τούνελ έκτασης 25 μέτρων και μεθοδικά επί 3 μήνες οργάνωναν το σχέδιό τους, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, για να μπουν στην τράπεζα και να ανοίξουν τις θυρίδες. Η λεία τους, έφτανε το αστρονομικό ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η συνέχεια, υπήρξε ακόμη πιο περιπετειώδης, καθώς οι 5 κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της Τράπεζας) αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς η καταγγελία από έναν κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού που τους ενοχοποιούσε, αναιρέθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο.

Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και για πολλά χρόνια, υπήρχαν διάφορες θεωρίες συνομωσίας περί των ενόχων, ακόμη και για το αν οι δράστες άνηκαν σε τρομοκρατική οργάνωση ή στην ιταλική μαφία.

Αν τελικά αφορά σε αυτή την ιστορία η σειρά, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η προβολή της, προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν - στα μέσα του 2025 - ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η σύνθεση του καστ, για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στα τέλη του χρόνου. Αυτό που ήδη γνωρίζουμε όμως, είναι πως το σενάριο αυτής της σειράς, υπογράφουν ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή.

DPG Network