Ο Βασίλης Κουμανάκος στη Φάρμα: Από το bullying ως υπέρβαρος, νικητής της ζωής και υπεραθλητής

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Βασίλης Κουμανάκος στη Φάρμα: Από το bullying ως υπέρβαρος, νικητής της ζωής και υπεραθλητής

Ο επιχειρηματίας από την Καρδαμύλη, είναι ένας από τους 20 νέους παίκτες της Φάρμας που μόλις ανακοινώθηκαν. Πώς κατάφερε ο Βασίλης Κουμανάκος από υπέρβαρος, να αλλάξει τη ζωή του και να γίνει υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων με διεθνείς διακρίσεις. 

Η δεύτερη σεζόν της Φάρμας, κάνει πρεμιέρα σε 3 μέρες από σήμερα, την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το βράδυ και μόλις ανακοινώθηκαν οι 20 παίκτες που θα αναμετρηθούν για το έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ. Ο αγώνας για τη νίκη είναι τη φετινή χρονιά δυσκολότερος, οι προκλήσεις πολλές, αλλά ένας από τους παίκτες είναι ήδη δοκιμασμένος στα δύσκολα, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του και κατακτώντας το ακατόρθωτο.

Ο Βασίλης Κουμανάκος έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής.

Η διαδρομή από τα 140 κιλά, το bullying ως υπέρβαρος και η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του

Οι 20 παίκτες της νέας Φάρμας, 10 γυναίκες και 10 άντρες, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φέτος μεγαλύτερες δυσκολίες, όχι μόνο στο επίπεδο της κοινής επιβίωσης, αλλά και στις δοκιμασίες και τα αγωνίσματα, που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με πέρισυ. Πήραμε ήδη μία γεύση από το σχετικό τρέιλερ.

Πριν σου συστήσω τους 20 παίκτες αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο σε έναν από αυτούς, τον Βασίλη Κουμανάκο, που έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία ζωής, πριν τον γνωρίσουμε στη Φάρμα. Κάποιοι ήδη γνωρίζουν τον επιχειρηματία από την Καρδαμύλη και ως Bill Kouman και υπεραθλητή μεγάλων αποστάσεων.

Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα και έχοντας ήδη δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, ο Βασίλης Κουμανάκος, μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Καρδαμύλη, όπου δημιούργησε και το πρώτο του μαγαζί στον χώρο της εστίασης. Η καθιστική ζωή και το άγχος της δουλειάς, τον έκαναν να παραμελήσει τον εαυτό του και να φτάσει κάποια στιγμή να ζυγίζει 140 κιλά.

Από τον εφιάλτη της παχυσαρκίας, ξέφυγε εξαιτίας του μικρότερου γιου του και με τον πιο παράδοξο τρόπο καθώς στο σχολείο κάποιοι συμμαθητές του, μίλησαν άσχημα για εκείνον και την εμφάνισή του. Αυτό ήταν και το πιο ισχυρό κίνητρο για να πάρει την απόφαση να αλλάξει ριζικά τη ζωή του.

Η αλλαγή ήταν αρκετά δύσκολη στην αρχή, αλλά μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο ήταν κατά 60 κιλά ελαφρύτερος αλλά και πιο ευτυχισμένος. Ξεκίνησε να γυμνάζεται μετά από προτροπή της διαιτολόγου του και έφτασε στο σημείο να γίνει υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων.

Το να διασχίσει την έρημο της Σαχάρα το 2018 μαζί με άλλους αθλητές από όλον τον κόσμο, ήταν ένα από τα μοναδικά του κατορθώματα. Στη Φάρμα, θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να αναμετρηθεί με τα όριά του.

Οι υπόλοιποι 19 παίκες είναι οι: η 28χρονη αισθητικός Ελένη Αμπελώμου, ο 39χρονος hair stylist Βάσος Βασιλείου, η 39χρονη νηπιαγωγός Λίνα Βαστάκη, η 27χρονη πρωταθλήτρια στο ακόντιο και δασκάλα κολύμβησης Μαρία Γιαννοπούλου, ο 29χρονος οικοδόμος Παύλος Θεοφανίδης, η 34χρονη αισθητικός Καλλιόπη Καβουκλή, ο 51χρονος ελεύθερος επαγγελματίας Σάκης Κασουρίδης, η 39χρονη σχεδιάστρια Ρούλα Κουφοπούλου, ο 35χρονος tattoo artist Νίκος Κωβαίος, o 31χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Μιχαλετζάκης, η 25χρονη βοηθός φυσικοθεραπείας Ιωάννα Μπακάση, η 28χρονη personal trainer Μαρία Οικονομοπούλου, η 33χρονη TikToker Σόνια Παπλεκάι, ο 26χρονος bartender Ιωάννης Σταμέλος, ο 23χρονος πρωταθλητής Ju Jitsu και Judo, Φίλιππος Σωτηρόπουλος, η 31χρονη brand ambassador και αθλήτρια Φένια Τέρπου, ο 27χρνος προγραμματιστής παιχνιδιών Γεράσιμος Φιλιππάκος, η 29χρονη manager Ειρήνη Φλεριανού και ο 50χρονος ελεύθερος επαγγελματίας Samy Valianos.

DPG Network