Τηλεθέαση: Οριακή νίκη για Τιμωρό στη μάχη με το Grand Hotel και η επικράτηση για τη Γη της ελιάς

Κατερίνα Μπούσιου
Τηλεθέαση: Οριακή νίκη για Τιμωρό στη μάχη με το Grand Hotel και η επικράτηση για τη Γη της ελιάς

Το 3ωρης διάρκειας διπλό επεισόδιο του Τιμωρού άλλαξε το τηλεοπτικό σκηνικό στο prime time, αλλά κάποιες σειρές έδειξαν πως έχουν δυναμική. 

Η χθεσινή βραδιά με τις πρεμιέρες των δύο μεγάλων σειρών για Alpha και ΑΝΤ1 του Τιμωρού και του Grand Hotel ήταν μία από τις σημαντικές της φετινής σεζόν. Θα ακολουθήσουν όμως και άλλες, γιατί αναμένουμε τις πρεμιέρες άλλων 5 σειρών. Όμως η μυθοπλασία συνολικά, νίκησε τα reality με διαφορά.

Τα φαβορί για τη συνέχεια και ο νικητής για το κοινό Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το σκηνικό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν και οι τηλεθεατές έχουν ήδη μπερδευτεί από τον μεγάλο όγκο πληροφοριών για τις πρεμιέρες, νέων και παλαιότερων εκπομπών, νέων και παλαιότερων σειρών μυθοπλασίας και αγωνιστικών reality.

Η νίκη του Grand Hotel στην πρεμιέρα του, η «θεά» του κοινού Δάφνη Λαμπρόγιαννη και οι 3 εκπλήξεις

Η χθεσινή τηλεοπτική βραδιά κρίθηκε στη μάχη της πρεμιέρας για τον Τιμωρό στον Alpha και το Grand Hotel στον ΑΝΤ1. Ο Τιμωρός με το διπλό επεισόδιο 3ωρης διάρκειας κατάφερε να τερματίσει πρώτος στη βραδινή ζώνη μόνο στο δυναμικό κοινό, με 17,4% μέσο όρο. Σε κάποιο σημείο, έφτασε και το 20,5%. Όμως ήταν τρίτος στο γενικό σύνολο με 15,6% μέσο όρο.

Ο Τιμωρός - πρεμιέρα: Λάλος με ύφος Μαθιού και η επιστροφή του Αλέξανδρου Σταύρου, ενθουσίασαν το Χ

Το Grand Hotel έδειξε μία δυναμική και στα δύο κοινά. Δεύτερη η σειρά με 15,8% στο δυναμικό κοινό και δεύτερη επίσης με 17,6% στο γενικό σύνολο. Αυτό είναι προς όφελος της σειράς για τη συνέχεια.

Κυρίαρχη στο γενικό σύνολο ήταν η Γη της ελιάς που τερμάτισε πρώτη με 19%. Αποδεικνύεται πως η σειρά αντέχει στον χρόνο, παρόλο που ήδη ξεκίνησε η 4η σεζόν. Τερμάτισε τρίτη στο δυναμικό κοινό με μέσο όρο 13,4%.

Οι πρεμιέρες των σειρών έφεραν την κάθοδο τόσο του Survivor και του Tempting Fortune, όσο και της Φάρμας, που φέτος είναι διαφορετική και έχει κάνει μία πολύ σημαντική προσπάθεια ανανέωσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν πριν δούμε σήμερα την πρεμιέρα της νέας κωμωδίας του Alpha, Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα και πριν επίσης δούμε τις πρεμιέρες του Άγιου Έρωτα, του Γιατρού, της Διάφανης Αγάπης, της Μάγισσας και του Ταμπού. Οι 2 τελευταίες σειρές θα αλλάξουν πολλά στην prime time ζώνη.

Για αυτό και είναι πολύ νωρίς ακόμη για τους τηλεθεατές να σχηματίσουν άποψη για το τι χαρακτηριστικά έχει η φετινή σεζόν. Ένα πρώτο σχόλιο ωστόσο που αφορά στις δύο χθεσινές σειρές, τον Τιμωρό και το Grand Hotel. Είναι πλεονέκτημα οι αναγνωρίσιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, όπως και η ωραία φωτογραφία και σκηνοθεσία. Είναι όμως απαραίτητο να μη ξεχνούν όσοι βρίσκονται στην παραγωγή αυτών των σειρών, πως το σενάριο και οι διάλογοι πρέπει να κερδίζουν τον τηλεθεατή και να είναι αντίστοιχου επιπέδου, με την υποκριτική δεινότητα.

Υπάρχει και φέτος μία διάθεση αντιγραφής σειρών του εξωτερικού σε επίπεδο σεναρίου (το Grand Hotel είναι εξαίρεση γιατί δεν είναι αντιγραφή, αλλά ταυτόσημο του ξένου format) αλλά στο τέλος μετρά ποιος αντιγράφει καλά και βάζει το δικό του στίγμα.

2 ηθοποιοί, αν και σε guest εμφάνιση καθήλωσαν όμως χθες το κοινό και αυτή ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τόσο ο Αλέξανδρος Σταύρου όσο και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στον Τιμωρό, μας θύμισαν ξανά την παλιά καλή ελληνική τηλεόραση. Ειδικά ο δεύτερος σε δραματικό ρόλο, ήταν εξαίσιος, δείχνοντας πως η θεατρική του παιδεία και εμπερία, είναι πάντα σημαντική σε τέτοιους χαρακτήρες.

DPG Network