IQ 160: Η Σμαράγδα Καρύδη μπορεί να χώρισε από τον Νίκο Κουρή αλλά το κοινό στο Χ τους θέλει μαζί

Κατερίνα Μπούσιου
IQ 160: Η Σμαράγδα Καρύδη μπορεί να χώρισε από τον Νίκο Κουρή αλλά το κοινό στο Χ τους θέλει μαζί

Ενθουσιασμός για την πρεμιέρα. Ο δεύτερος κύκλος του IQ 160 ξεκίνησε με ανατροπές για τη Σμαράγδα Καρύδη που αναζητούσε έναν δολοφόνο μακριά από τον Νίκο Κουρή. 

Με τον ίδιο παλμό όπως και την περσινή χρονιά ξεκίνησε το IQ 160, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό, ως της καλύτερης αστυνομικής κωμωδίας, ή γενικά κωμωδίας των τελευταίων χρόνων. Η Σμαράγδα Καρύδη αν και χωρισμένη επαγγελματικά από τον Νίκο Κουρή, συνέχιζε να επιλύει δύσκολες υποθέσεις, έχοντας πια τον τίτλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Το dress code της ήταν και πάλι μοναδικό.

Η απίθανη Μουρίκη και ο κρυφός έρωτας του Αργύρη

Το πρώτο επεισόδιο του IQ 160 ξεκίνησε με την Πηνελόπη Μουρίκη, να φεύγει από τη θέση συμβούλου στο αστυνομικό τμήμα και αρχικά να επιστρέφει στην παλιά της δουλειά ως καθαρίστρια. Δεν άντεξε την απόρριψη από τον Αργύρη και αποξενώθηκε από όλους. Μετά το φιλί τους, όλα είχαν τελειώσει.

Η Βασιλική Τρουφάκου ήταν η guest έκπληξη του επεισοδίου, ως η πλούσια ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο ήταν η Μουρίκη. Η οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκε, με τη Σμαράγδα Καρύδη να αποφασίζει να ακολουθήσει σόλο καριέρα στις έρευνες, αποφασίζοντας να βρει τι πραγματικά συνέβη.

Η Σμαράγδα Καρύδη χωρίζει, φυλακίζεται και γίνεται ξανά μαμά: Και όλα αυτά στην πρεμιέρα του IQ160

Βοηθοί της, τα παιδιά της και ο πρώην σύζυγός της. Ο Νίκος Κουρής ως Αργύρης μπορεί να ασχολούνταν με άλλη υπόθεση, αλλά το μυαλό του, έξι μήνες μετά τον χωρισμό του από την Πηνελόπη, δεν μπορούσε να φύγει από εκείνη.

Η Μουρίκη αλλάζοντας τη φωνή της μιλούσε με τον πρώην συνεργάτη της, τον Γιώργο, για να τον αναγκάσει να ψάξει την υπόθεσή της, αλλά τελικά ο Αργύρης κατάλαβε, πως ήταν εκείνη.

Δεν πρόλαβε όμως. Τη στιγμή που η Πηνελόπη ανακάλυψε το πτώμα της ιδιοκτήτριας στον κήπο του σπιτιού της, συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία της. Στο επόμενο επεισόδιο θα τη δούμε στη φυλακή και τον Αργύρη με όλη την ομάδα να τη βοηθά για να βρουν τον δολοφόνο και να αθωωθεί. Φυσικά όσο θα βρίσκεται κρατούμενη, θα αναστατώσει και όλους τους κρατούμενους με τη συμπεριφορά της.

Το κοινό στο Χ, ενθουσιάστηκε με το πρώτο επεισόδιο που είχε και συγκινητικά, αλλά και αρκετά κωμικά στοιχεία. Όλοι ελπίζουν ότι Αργύρης και Πηνελόπη θα γίνουν τελικά ζευγάρι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη τηλεοπτική χημεία μεταξύ της Σμαράγδας Καρύδη και του Νίκου Κουρή. Εκεί βασίζεται και η επιτυχία της σειράς.

DPG Network