Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μάχη της Σάκκαρη, η Εθνική μπάσκετ ανδρών και όσα θα δούμε την 4η ημέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μάχη της Σάκκαρη, η Εθνική μπάσκετ ανδρών και όσα θα δούμε την 4η ημέρα
INTIME SPORTS

Στις 14:30 η Μαρία Σάκκαρη θα αναμετρηθεί με την Ουκρανή Μάρτα Κόστγουικ, διεκδικώντας την παρουσία της στα προημιτελικά. Ποια είναι η αντίπαλός της;

Συμμετοχές σε έξι αθλήματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής για την τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού. Μπάσκετ, πόλο, τένις, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία βρίσκονται στο πρόγραμμα με την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία να ξεχωρίζει.

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος που ξεκίνησε στις 11:10 στα προημιτελικά σκιφ ανδρών με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σε εξέλιξη από τις 12:00 είναι η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών που έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα της Ισπανίας, αναζητώντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Ενώ όλοι μιλούν για «σκάνδαλο Δώρα Γκουντουρά», η ΕΟΕ μιλά για ήττα στα σημεία: «Ντροπή» λένε στο Χ

Στις 14:30 η Μαρία Σάκκαρη θα αναμετρηθεί με την Ουκρανή Μάρτα Κόστγουικ, διεκδικώντας την παρουσία της στα προημιτελικά. Η Ελληνίδα τενίστρια έχει ξεκινήσει δυναμικά τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στοχεύει σε ένα μετάλλιο.

https://www.instagram.com/p/C9-VEzyC9cO/

Το έργο της δεν είναι εύκολο, αλλά η Μαρία έχει όλα τα φώτα για να αποκλείσει την Κόστγουικ και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό της. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 14:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Αν η Ελληνίδα αθλήτρια προκριθεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια της αναμέτρησης Βέκιτς – Γκοφ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 7χρονη κόρη του Djokovic έγινε η πρωταγωνίστρια στον αγώνα με τον Nadal

Η δήλωση της Μαρίας Σάκκαρη

Στην πρεμιέρα των αγώνων, το ντουέτο των Γουέσλεϊ Κούλχοφ και Ντέμι Σουρς αποδείχτηκε πολύ δύσκολο για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, με τους δύο πρωταθλητές να θέλουν όσο τίποτα άλλο να προχωρήσουν στο μεικτό διπλό αλλά να χάνουν στην πρεμιέρα. «Είναι λίγο άδικο να μιλήσουμε για χαμένη ευκαιρία», τόνισε η Σάκκαρη. «Είχαμε απέναντί μας το δυσκολότερο ζευγάρι του ταμπλό».

https://www.instagram.com/p/C90CDGmgNkm/

Το μεσημέρι, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης αγωνίζεται στην ιστιοπλοΐα, ενώ η ελληνική ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών.

Το ελληνικό πρόγραμμα της 4ης ημέρας κλείνει στις 20:30 με τη μάχη της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών απέναντι στο Μαυροβούνιο για τη δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Ποια είναι η Μάρτα Κόστγουικ

Η Ουκρανή τενίστρια, Νο 19 στην κατάταξη του WTA, έχει μια αξιοσημείωτη πορεία που χαρακτηρίζεται από επιμονή και οικογενειακή υποστήριξη. Από τα πρώτα χρόνια του τένις μέχρι την εξαιρετική της εμφάνιση στο Australian Open του 2024, έχει χαράξει το όνομά της στην ιστορία του αθλήματος. Στο WTA Tour, έχει κατακτήσει έναν τίτλο στο μονό (το 2023 ATX Open) και δύο τίτλους στο διπλό (το 2022 Slovenia Open και το 2023 Birmingham Classic).

https://www.instagram.com/p/C-BSUM_tDRF/

Η καλύτερη επίδοσή της στα μεγάλα μονά είναι η είσοδός της στα προημιτελικά του Australian Open 2024. Στο Australian Open, νίκησε την Claire Liu, την 25η Elise Mertens, την Elina Avanesyan και μια άλλη Ρωσίδα, την qualifier Maria Timofeeva, για να φτάσει για πρώτη φορά στα προημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ήταν η πρώτη φορά που πολλές Ουκρανές έφτασαν στον τρίτο γύρο, ενώ επίσης αποτελεί ρεκόρ ο αριθμός των δύο από αυτές τις παίκτριες που έφτασαν στα προημιτελικά σε διοργάνωση Grand Slam στην Open Era.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας για την ελληνική αποστολή

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

11:10 προημιτελικά σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

12:00 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ισπανία – Ελλάδα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:00 προκριματικά 4Χ200μ, ελεύθερο ανδρών – Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου / Ανδρέας Βαζαίος

23:01 τελικός 4Χ200μ ελεύθερο ανδρών – Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου / Ανδρέας Βαζαίος (εφόσον προκριθούν)

ΤΕΝΙΣ

13:00 1ος γύρος Διπλό Γυναικών Μαρία Σάκκαρη / Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Κόλινς / Κράφτσικ (ΗΠΑ): Ο αγώνας είναι ο 4ος στη σειρά.

14:30 Μονό γυναικών: Μαρία Σάκκαρη – Μάρτα Κόστγιουκ (Ουκρανία): Φάση των «16», Court 7

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

15:10 1η μέρα IQFoil ανδρών – Βύρωνας Κοκκαλάνης

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

20:30 2η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Μαυροβούνιο – Ελλάδα