Ποιες είναι οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου ή αλλιώς οι Ολυμπιονίκες που σπάνε ρεκόρ;

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Χάρισαν στην Ελλάδα το 6ο μετάλλιο στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτές είναι οι ιστορίες τους. 

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο με άρωμα γυναίκας ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από τις Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου. Οι δυο τους ήταν απίθανες στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, πραγματοποιώντας μια φανταστική εμφάνιση.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας μια επική αντεπίθεση στα τελευταία 500 μέτρα και χαρίζοντας στην Ελλάδα το 6ο μετάλλιο στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου δήλωσαν ενθουσιασμένες με την κατάκτηση του μεταλλίου.

«Τα τελευταία 600 μέτρα ήταν ένα σπριντ, είτε θα πέθαινα πριν τον τερματισμό και δεν θα έβγαινα καθόλου ή θα έβγαινα με μετάλλιο», δήλωσε η Μιλένα. «Δεν έχω λόγια, θα προσπαθήσω τώρα να το συνειδητοποιήσω. Είχαμε πει με τη ζωή πώς είτε θα πάμε για μετάλλιο, είτε θα βγούμε πεθαμένες. Είδα ότι οι Νεοζηλανδές έκαναν αλλαγές και προσπαθούσαν να φύγουν, αλλά ήταν κουρασμένες.»

Από την πλευρά της η Ζωή Φίτσιου ανέφερε πως «δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες. Όταν τερμάτισα γύρισα απλώς πίσω και είπα στη Μιλένα ‘Τι κάναμε;’»

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, αυτή τη στιγμή κρέμεται στο λαιμό μας αυτό το πολύ ωραίο μετάλλιο που είναι και πολύ βαρύ. Στο ζέσταμα έλεγα πως δεν ήμουν καθόλου αγχωμένη, ένιωθα πολύ καλά το σώμα μου και όρο περνούσαν τα ανεβάσματα νιώθαμε πολύ καλά. Ήταν η στιγμή, αν δεν το κάναμε τώρα δεν θα το κάναμε ποτέ. Κάναμε έναν φοβερό αγώνα», συμπλήρωσε.

Τέλος, η αθλήτρια ολοκλήρωσε τη συνέντευξη ευχαριστώντας «τον προπονητή μας, ήταν απίστευτα υποστηρικτικός. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τη Μιλένα, ό,τι κι αν συμβαίνει το καταλαβαίνουμε κατευθείαν. Δέσαμε πολύ καλά, γιατί είναι ομαδικό το άθλημα και πρέπει να γίνεις ένα με τον παρτενέρ σου».

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε το αργυρό μετάλλιο αλλά στα σχόλια στα social κέρδισε χρυσό με διαφορά

Ποιες είναι, όμως, οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου;

Η Μιλένα Κοντού σπάει τα παγκόσμια ρεκόρ

Αθλήτρια του μήνα Ιανουαρίου αναδείχθηκε φέτος η Μιλένα Κοντού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Η σπουδαία αυτή διεθνής αναγνώριση για την πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης έρχεται αφού η ίδια έχει ήδη καταρρίψει παγκόσμια ρεκόρ κάνοντας κουπί μέχρι εξαντλήσεως.

Η αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 το 2023, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών κατακτώντας ένα ασημένιο μετάλλιο, μόλις μερικά δευτερόλεπτα πίσω από το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών της Αγγλίας.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας και μπαίνοντας στο 2024 η Μιλένα Κοντού είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της. Να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο ίδιος ο εαυτός μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή».

Sifan Hassan: Η ιστορία της δρομέα που βρέθηκε από το άσυλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες χαρίζει ελπίδα

Η Ζωή Φίτσιου είναι μία έμπειρη αθλήτρια με πολλά μετάλλια και βραβεία και είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την κωπηλασία στα 11 μου, από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Την επόμενη χρονιά ήρθε και η πρώτη μου συμμετοχή στο πανελλήνιο», είχε δηλώσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικων κατέκτησε η Ζωή Φίτσιου το 2022 στο Μόναχο, στη Γερμανία. Η Ελληνίδα σκιφίστρια πέρασε τη γραμμή του φίνις σε χρόνο 08:09.21.

Ως δίδυμο, οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου μετρούν πολλές διεθνείς διακρίσεις με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα στο άθλημα της Κωπηλασίας και πλέον μπορούν να λένε ότι είναι και Ολυμπιονίκες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης