Το Σόι σου, ως το νέο Ρετιρέ σαρώνει σε τηλεθέαση - Το ρεκόρ με Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπά

Κατερίνα Μπούσιου
Το Σόι σου, ως το νέο Ρετιρέ σαρώνει σε τηλεθέαση - Το ρεκόρ με Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπά

Οι Χαμπέοι σε κόντρα με τα αστέρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι βλέπουν οι τηλεθεατές αυτό το καλοκαίρι και ποιες σειρές παραμένουν all time classic; 

Καλοκαίρι στην ελληνική τηλεόραση θα πει, επαναλήψεις non stop για σειρές που αγάπησε το κοινό, αλλά φέτος σημαίνει και Ολυμπιακοί Αγώνες. Ποια αθλήματα και ποιοι αγώνες έφεραν πρωτιές στην τηλεθέαση και γιατί Το Σόι σου συνεχίζει να σαρώνει σε τηλεθέαση;

https://www.instagram.com/reel/C9cAUqhNJMT/

Γιατί αγαπάμε τις παλιές κλασσικές κωμωδίες;

Αυτό που ονομάζουμε τεχνικά ως comfort οικογενειακές κωμωδίες και κατά το παρεθλόν έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία, λείπουν τα τελευταία χρόνια από την ελληνική τηλεόραση. Παρόλο που μιλάμε για άλλες εποχές και άλλες συνθήκες ακόμη και στο story telling, παραμένουν διαχρονικές σειρές, το Ρετιρέ, οι Ευτυχισμένοι Μαζί, το Παρά Πέντε, η Ώρα η καλή, ακόμη και το Άκρως Οικογενειακό. Διαχρονικό και άκρως πετυχημένο είναι και Tο Σόι σου στον Alpha.

Διαφορετική η προσέγγιση

Σάντρα και Χαρά από το Σόι σου αναβίωσαν μια από τις πιο γνωστές σκηνές της σειράς και έγιναν viral

Η διπλή καθημερινή του προβολή, το μεσημέρι και το βράδυ, φέρνει νούμερα, με μέσο όρο γύρω στο 16%. Η συνταγή και σε αυτή τη σειρά όπως και στις προηγούμενες είναι απλή. Ωραίο σενάριο, πλοκή που αφορά τα όσα ευτράπελα, εύκολα και λιγότερο δυσάρεστα βιώνουν οι οικογένειες, καλοί ηθοποιοί.

https://www.instagram.com/reel/C-DQxKIIX2I/

Τη χθεσινή μέρα για παράδειγμα ο μόνος μεγάλος ανταγωνιστής σε αυτές τις σειρές, ήταν ο αγώνας μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, με ένα μέσο όρο γύρω στο 15% τόσο στο δυναμικό όσο και στο γενικό κοινό.

Μέχρι στιγμής η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με 44% στο δυναμικό κοινό και ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής μας Ομάδας στο μπάσκετ με αντίπαλο τον Καναδά, έχει το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ρεκόρ με 50,4% και 1.014.000 τηλεθεατές να το παρακολουθούν.

Γενικά οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών όπως και στο χθεσινό αγώνα στα 20χλμ βάδην που συμμετείχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού και είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί όλοι μας θέλουμε να πάνε καλά οι αθλητές μας.

Η κατάσταση θα αλλάξει αυτό το Σαββατοκύριακο στα αγωνίσματα στίβου με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου και του Εμμανουήλ Καραλή, ενώ ήδη σήμερα έχουμε τα αγωνίσματα της σκοποβολής με την Άννα Κορακάκη και τον Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία και την Παναγιώτη Δόση στο ύψος.