Ολυμπιακοί: Αγωνίστηκε 6.5 μηνών έγκυος και αποκάλυψε το συγκινητικό σημάδι που της έστειλε το μωρό

Instagram/Azerbaijan Archery Federation

Πήρε δύναμη από το αγέννητο μωρό στην κοιλιά της και πέτυχε το 10άρι που επιζητούσε. 

Η τοξοβόλος Yaylagul Ramazanova, από το Αζερμπαϊτζάν, 34 ετών, αντιμετώπισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Κινέζα τοξοβόλο An Qixuan στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Η νίκη της έμεινε στην ιστορία και τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου για έναν πολύ απλό και γλυκό λόγο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι γυναίκες ισοβάθμησαν, αναγκάζοντάς τες να συμμετάσχουν σε αγώνα shoot-off - που σήμαινε ότι η καθεμία είχε ένα βέλος και όποια πετύχαινε την υψηλότερη βαθμολογία με αυτό το βέλος θα περνούσε στον επόμενο γύρο.

Ο Noah Lyles πήρε το χρυσό κι έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα για τη μάχη που δίνει με την ψυχική υγεία

Και λίγα δευτερόλεπτα πριν η Yaylagul Ramazanova ρίξει την τελευταία της βολή, η μέλλουσα μητέρα είπε ότι έλαβε ένα συγκινητικό σημάδι από το μωρό μέσα στην κοιλιά της.

«Ένιωσα το μωρό μου να με κλωτσάει πριν ρίξω αυτό το τελευταίο βέλος και μετά πέτυχα ένα 10άρι», δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η αθλήτρια είπε ότι πίστευε ότι το χτύπημα της έδινε «δύναμη και τύχη».

Κατέληξε να κερδίσει χάρη στο εντυπωσιακό σκορ 10, καθώς η ανταγωνίστριά της σημείωσε μόνο 9.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κραυγή χαράς αθλήτριας που ανατριχιάζει και 4 ακόμα highlights που έγιναν viral

Η Yaylagul είπε στο δημοσίευμα ότι ένιωθε ότι δεν ήταν «μόνη» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επειδή «αγωνιζόταν μαζί με το μωρό της».

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ένιωσα άβολα με την εγκυμοσύνη μου. Αντιθέτως, αισθάνθηκα ότι δεν αγωνιζόμουν μόνη μου, αλλά αγωνιζόμουν μαζί με το μωρό μου.

Η αθλήτρια δυστυχώς αποκλείστηκε κατά τη διάρκεια του επόμενου γύρου, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν ικανοποιημένη επειδή «έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε».

Ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο. Κάθε αθλητής το θέλει, αλλά δεν μπορούν όλοι, αλλά αυτό δεν πειράζει, αρκεί που έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Θα διδάξω στο παιδί μου τοξοβολία αν ενδιαφέρεται γι' αυτό.

Η αγάπη που κέρδισε από τον κόσμιο άξιζε περισσότερο κι από το χρυσό

Ενώ η Yaylagul Ramazanova δεν έφυγε με ένα χρυσό μετάλλιο, κέρδισε κάτι άλλο: τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι συμμετείχε στους Αγώνες του 2024 ενώ περίμενε το πρώτο της παιδί την έκανε γρήγορα σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας χρήστης του Instagram την αποκάλεσε «το αγαπημένο του κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων», ενώ ένας άλλος την περιέγραψε ως «αληθινό παράδειγμα ενδυναμωμένης γυναίκας».

«Την παρακολούθησα ζωντανά να εμφανίζεται την περασμένη εβδομάδα. Ήταν καταπληκτική. Όλο το πλήθος την υποστήριζε και αυτό το συναίσθημα ήταν καταπληκτικό ειλικρινά», σχολίασε ένα άτομο σε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία της.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ γι' αυτήν πριν (καθώς δεν παρακολουθούσα ποτέ τοξοβολία), αλλά τώρα είναι σίγουρα στο μυαλό μου».

«Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα», είπε κάποιος άλλος αποθεώνοντάς τη.

«Ουάου, τόσο φοβερό. Μπράβο κορίτσι μου. Είσαι έμπνευση», έγραψε άλλος.

H Yaylagul Ramazanova δεν είναι η πρώτη που συμμετείχε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ούσα έγκυος. Η Nada Hafez το έχει ήδη κάνει, συγκινώντας το κοινό που την παρακολουθούσε.

Η 26χρονη αθλήτρια από το Κάιρο εκπροσώπησε τη χώρα της στην ξιφασκία και έζησε για τρίτη φορά το όνειρό της στους Ολυμπιακούς. Η συμμετοχή της, όμως, φέτος στο Παρίσι είναι ξεχωριστή κι αυτό όχι γιατί κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, αλλά διότι αγωνίστηκε ούσα 7 μηνών έγκυος.

«7 μηνών έγκυος αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό που σε εσάς φαινόταν ότι βρίσκονται δύο παίκτες στο αγωνιστικό χώρο, στην πραγματικότητα ήταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλος μου και το μωρό μου που δεν έχει έρθει ακόμα στον κόσμο! Το μωρό μου και εγώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, σωματικές και συναισθηματικές μαζί», είχε γράψει σε ανάρτησή της.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης