Ένας χρόνος χωρίς τον Matthew Perry: Όσα μάθαμε για εκείνον μετά τον θάνατό του

 Άρτεμις Σκούφου
Ένας χρόνος χωρίς τον Matthew Perry: Όσα μάθαμε για εκείνον μετά τον θάνατό του
Instagram/ mattyperry4

Ήταν 28 Οκτωβρίου του 2023 όταν ο Matthew Perry «έφυγε» από τη ζωή μόλις στα 54 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη με τον θάνατό του. Βέβαια, ο τηλεοπτικός Chandler Bing θα προτιμούσε να μας βλέπει να χαμογελάμε. 

Έχει περάσει ένας χρόνος και φαίνεται απίστευτο το γεγονός ότι ο Matthew Perry δεν είναι εδώ να μας χαρίσει μερικά από τα αστεία του, αυτά που απολαμβάναμε τόσο πολύ να λέει στον ρόλο του στα Φιλαράκια ως Chandler Bing.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του πέρσι ήταν δυσάρεστη για όλους, αλλά σίγουρα λίγο παραπάνω για όσους βλέπαμε Φιλαράκια. Γιατί; Διότι δεν ήταν σα να «έφυγε» από τη ζωή ένας ηθοποιός, αλλά ένας φίλος.

30 χρόνια μετά το «Γεια σας, είμαι ο Chandler και κάνω αστεία κάθε φορά που νιώθω άβολα», ο Matthew Perry παραμένει ο εμβληματικός ηθοποιός που τόσο πολύ αγαπήσαμε και παρά το χαμόγελο που φορούσε πάντα, έκρυβε μερικές πλευρές που μάθαμε αργότερα.

30 χρόνια Φιλαράκια: Η πρώτη επέτειος χωρίς τον Chandler δεν μοιάζει με καμία άλλη

Η μάχη με τις ουσίες

Όσο κι αν θέλουμε να κρατάμε στη μνήμη μας τους ανθρώπους που έχουμε λατρέψει και θαυμάσει ως τέλειους, η αλήθεια μερικές φορές είναι διαφορετική.

Ο Matthew Perry βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του και μπορεί δίπλα του να μη βρέθηκαν ουσίες, αλλά τελικά η κεταμίνη ήταν αυτή που τον σκότωσε. Ο ηθοποιός ήταν ένας άνθρωπος εθισμένος στις ουσίες και το αλκοόλ. Η μάχη με τους εθισμούς του δεν έγινε γνωστή μετά τον θάνατό του, αφού στην αυτοβιογραφία του είχε κάνει αναφορά, λέγοντας μάλιστα πως «θα έπρεπε να είμαι νεκρός».

Μάλιστα, 55.000 δολάρια φαίνεται πως ξόδεψε τον τελευταίο μήνα της ζωής του ο Matthew Perry σε κεταμίνη, η οποία και του στέρησε τελικά τη ζωή.

https://www.instagram.com/p/DBjCznTtntI/

Το κύκλωμα πίσω από τον θάνατο του Matthew Perry

Τον Αύγουστο, αρκετούς μήνες μετά την απωλειά του, έγινε γνωστό πως πέντε άτομα έχουν κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Perry, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού βοηθού του, Iwamasa. Ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι έκανε ένεση στον Perry την ημέρα που πέθανε στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ. ενώ ο Matty έβλεπε μια ταινία. Αφού έκανε την ένεση στον Perry για τρίτη φορά μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε να κάνει δουλειές και βρήκε τον ηθοποιό μπρούμυτα στην πισίνα όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Ο Perry είχε υποβληθεί σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά δεν ήταν οι εποπτευόμενες δόσεις θεραπείας που τον σκότωσαν. Η τελευταία του συνεδρία ήταν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Λίγο πριν την επέτειο θανάτου του ηθοποιού, ο Δρ Mark Chavez - ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για το θάνατο του Matthew Perry ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία στη διανομή κεταμίνης. Ο Chavez συνελήφθη μαζί με τον Δρ Salvador Plasencia και την Jasveen Sangha, μια έμπορο ναρκωτικών, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης» στο Βόρειο Χόλιγουντ και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών και η ημερομηνία δίκης του έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου 2025, σύμφωνα με το NBC News.

https://www.instagram.com/p/CcgEfGzJpSz/

Ο Matthew Perry ήξερε ότι θα πεθάνει

Η μητέρα του ηθοποιού μίλησε πριν από λίγες ημέρες στη Savannah Guthrie του TODAY και αναφέρθηκε φυσικά στον θάνατο του γιου της. Η Suzanne Morrison δήλωσε πως ο γιος της ήταν σα να είχε προαίσθημα ότι θα πεθάνει, λίγο πριν καταλήξει.

Η μητέρα του Matthew Perry μιλά για τον «αναπόφευκτο» θάνατό του και το προαίσθημα του τέλους

«Μου έλεγε "Σ' αγαπώ τόσο πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σου τώρα..." ήταν κάπως σαν ένα προαίσθημα ή κάτι τέτοιο», είπε η Sussane, παρόλο που όπως είπε, τότε δεν το είχε εκλάβει με τον ίδιο τρόπο.

«Βέβαια, δεν το σκέφτηκα έτσι τότε, αντίθετα σκέφτηκα "Πόσο καιρό έχουμε να κάνουμε μία συζήτηση σαν κι αυτή; Χρόνια"», είπε χαρακτηριστικά.

Γυρίζοντας πίσω σε αυτές τις τελευταίες μέρες που πέρασε με τον γιο της, η Suzanne Morrison υποστήριξε πως «υπήρχε μία αίσθηση του αναπόφευκτου ως προς αυτό που επρόκειτο να του συμβεί και εκείνος το ένιωθε πολύ έντονα. «Όμως έλεγε "Δεν φοβάμαι πια" και αυτό με ανησυχούσε», δήλωσε η μητέρα του.

«Θα ήθελε να τον θυμούνται επειδή έκανε κάτι για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από εθισμό»

Ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατό του, στα ΜΜΕ μίλησαν και ο πατριός του Matthew και η αδελφή του, Keith και Caitlyn Morrison.

Ο πατριός του Perry χαρακτήρισε «απίστευτα σοκαριστικό» τον ξαφνικό θάνατό του και είπε πως ο Matthew «Θα ήθελε να τον θυμούνται επειδή έκανε κάτι για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από εθισμό».

«Όποιος έχει χάσει ένα παιδί θα σας πει ότι, ακόμα κι αν είστε κατά κάποιο τρόπο προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο, είναι συντριπτικό».

Ο Matthew είχε τον τελευταίο «λόγο» στα Φιλαράκια

Αυτό δεν είναι κάτι που το ακούμε για πρώτη φορά.

Ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας του Matthew Perry, ο Chandler, που είπε την τελευταία ατάκα στα Φιλαράκια, όταν το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του NBC, με τίτλο «The Last One», προβλήθηκε στις 6 Μαΐου 2004. Και αυτό δεν ήταν σύμπτωση.

Αν αγαπάς έστω και λίγο τα Φιλαράκια, τότε δε μπορείς να ξεχάσεις την τελευταία σκηνή, αυτή που μας έκανε τόσο πολύ να κλάψουμε. Η παρέα αποχαιρετά το γνωστό διαμέρισμα, αφού η Monica και ο Chandler μετακομίζουν στα προάστια με τα νεογέννητα δίδυμά τους. Όλοι τους αφήνουν τα κλειδιά πάνω στο τραπέζι και η Rachel ρωτά συγκινημένη αν θα έπρεπε να πάνε για καφέ.

«Βέβαια», λέει ο Chandler, τελειώνοντας την τελευταία του ατάκα: «Πού;» Το κοινό γελάει δυνατά, γνωρίζοντας ότι οι φίλοι περνούσαν ατελείωτες ώρες στην τοπική καφετέρια τους, το Central Perk, όλα αυτά τα χρόνια. Θα μπορούσε αυτή η ατάκα να είναι πιο τέλεια για τον σαρκαστικό Chandler;

Ο ηθοποιός εξήγησε στα απομνημονεύματά του του 2022, Friends, Lovers, and the Big, Terrible Thing, ότι είχε επιδιώξει σκόπιμα να έχει την τελευταία ατάκα.

Ο Matthew Perry είχε ζητήσει από τη συνδημιουργό της σειράς, Marta Kauffman, να έχει την τελευταία ατάκα και εκείνη φυσικά του την έδωσε.

«Λατρεύω το βλέμμα στο πρόσωπο του Schwimmer καθώς λέω αυτή την ατάκα - είναι το τέλειο μείγμα αγάπης και διασκέδασης, ακριβώς αυτό που η σειρά Friends έδινε πάντα στον κόσμο», σημείωσε. «Και με αυτό, τελείωσε».

PS: Matty, μας λείπεις.

DPG Network