Αυτή είναι η συνταγή για τα τρουφάκια της Ελένης Μενεγάκη
Η Ελένη έφτιαξε την δική της συνταγή για τα πιο νόστιμα σοκολατένια τρουφάκια
Η συνταγή για τρουφάκια της Ελένης Μενεγάκη, την οποία και εκτέλεσε η ίδια στον αέρα της εκπομπής της, δεν θέλει πολλά υλικά αλλά αγάπη!
Υλικά
200 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας
250 ml φυτικό βούτυρο
150 γρ. βιτάμ κλασσικό
50 γρ. κακάο σε σκόνη
450 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροσπασμένα
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα.
Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά ενώ δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια των 15-20 γρ. φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Περνάμε την επικάλυψη που επιθυμούμε με τρούφα ή λιωμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.