Η πιο κρίσιμη νύχτα στο Προξενιό της Ιουλίας φέρνει τον Επιφάνειο αντιμέτωπο με τον Γιωργίκη

Κατερίνα Μπούσιου
Η πιο κρίσιμη νύχτα στο Προξενιό της Ιουλίας φέρνει τον Επιφάνειο αντιμέτωπο με τον Γιωργίκη

Πώς η επιστροφή του Χρήστου και οι προσπάθειες της Στεφανίας θα σώσουν την Ιουλία στο Προξενιό από τον βέβαιο θάνατο. 

Κάπως πρέπει να σωθεί η Ιουλία αλλά κανείς ακόμη δεν ξέρει τον τρόπο. Το Προξενιό της Ιουλίας μεταλάσσεται σε ένα διαρκές θρίλερ με ανατροπές. Μετά τη μεγάλη επιστροφή του Χρήστου, ήρθε η ώρα για ένα πρόσωπο του παρελθόντος να επέμβει, με κίνδυνο να αποκαλυφθεί στον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Επιφάνειος όμως ρισκάρει τα πάντα.

Ο Γιωργίκης τους απειλεί όλους για την εξαφάνιση της Ιουλίας

Ο Δημήτρης Αριανούτσος, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Χρήστο στο Προξενιό της Ιουλίας, πάντα επιλέγει να κάνει ρόλους που έχουν υπόβαθρο και εξελίσσονται σε ανατρεπτικούς. Τον είχες δει και στο Βραχιόλι της Φωτιάς στην ΕΡΤ πώς εξέλιξε τον χαρακτήρα του. Και τώρα όμως αναμένεται να κάνει τη διαφορά, στην κρίσιμη περίοδο πριν το φινάλε της σειράς.

Σωτήρες και τιμωροί εμφανίζονται στο Προξενιό της Ιουλίας ενώ η Στεφανία λατρεύτηκε από το κοινό

Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε πως θα οδηγηθούμε στη λύτρωση της Ιουλίας. Η επιστροφή του γιου του Γιωργίκη στο αρχοντικό, μόνο για το δικό της καλό έχει συμβεί. Μπορεί ακόμη να μην μπορεί να την απελευθερώσει από το δωμάτιο που την έχει κλεισμένη ο πατέρας του, αλλά την παρηγορεί και της τονώνει το ηθικό. Εκείνη του λέει εξάλλου όλη την αλήθεια για το παιδί της και τη σχέση της με τον Γρηγόρη. Δημιουργείται ξανά μεταξύ τους μία φιλική σχέση, αν και συνεχίζω να πιστεύω πως ο Χρήστος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της.

https://www.instagram.com/p/C5qKxFfIHCP/

Εκείνος όμως που τολμά να τη σώσει είναι ο Επιφάνειος. Η Στεφανία τον ειδοποιεί πως ο Χρήστος επέστρεψε, αλλά εκείνος αγωνιά για την τύχη του παιδιού του. Τώρα που ο Προβιός είναι σε κατάσταση εκτός ελέγχου, θα πρέπει να σωθούν και οι δύο. Αποφασίζει αρχικά να σώσει την Ιουλία, με μία βραδινή επίσκεψη στο σπίτι του Προβιού. Με τη Στεφανία ως βοηθό θα καταφέρουν να την απελευθερώσουν και να τη φυγαδεύσουν (μαζί με την κόρη της) σε ασφαλές μέρος, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ούτε καν η μητέρα της Στάσα.

Ο Μελέτης Ηλίας θα περάσει ως Προβιός μία νέα ακραία φάση βίας, στη συνέχεια. Απειλεί τη Στάσα πως θα τη σκοτώσει, όπως απειλεί και την ασφάλεια του γιου της Ρήγα μέσα στη φυλακή. Απειλεί επίσης για δεύτερη φορά και τον Κωστή. Σήμερα θα είναι η πρώτη, όταν ο διοικητής της αστυνομίας, τον επισκεφτεί στο σπίτι και ζητήσει την απελευθέρωση της γυναίκας του.

Ο Μελέτης Ηλίας στον πιο dark ρόλο του στο Προξενιό της Ιουλίας προκαλεί τον δολοφόνο του

Αναζητά με κάθε τρόπο την Ιουλία και ο Επιφάνειος έχει πάρει την απόφαση πλέον να τον αντιμετωπίσει ανοιχτά. Ο πρώην εραστής τη γυναίκας του Ευγενίας και πρώην σύζυγος της Χάδως θα αναγκαστεί να αποκαλυφθεί σταδιακά. Αφού πρώτα όμως αποκαλύψει στον Χρήστο πως είναι πραγματικός του γιος.

xristos.png

Είναι αναπόφευκτη πια η μεγάλη σύγκρουση. Αλλά δεν πιστεύω πως ο Επιφάνειος θα φτάσει στο σημείο να τον δολοφονήσει.

Η πιο ενδιαφέρουσα σκηνή βέβαια θα είναι όταν η Χάδω ξαναδεί τον Ανέστη - Επιφάνειο. Θα ξυπνήσουν μέσα της όλες οι θλιβερές μνήμες. Αλλά προς το παρόν είναι επίσης εκτός ελέγχου όταν ανακαλύπτει πως η Ιουλία έφυγε μαζί με την κόρη της, την οποία και επιθυμούσε να κρατήσει.