Το Ναυάγιο έκανε το καλύτερο φινάλε σειράς σύμφωνα με το κοινό στο Χ, με δικαίωση για 5 ζευγάρια

Κατερίνα Μπούσιου
Το Ναυάγιο έκανε το καλύτερο φινάλε σειράς σύμφωνα με το κοινό στο Χ, με δικαίωση για 5 ζευγάρια

Ενθουσιασμός στα social media με το συγκινητικό τέλος για 5 ζευγάρια στο Ναυάγιο και την απόλυτη δικαίωση. 

Ένα πολύ διαφορετικό φινάλε σειράς, από ό,τι είχαμε φέτος συνηθίσει με άλλες της μυθοπλασίας, έκανε το Ναυάγιο, ακολουθώντας και το μοτίβο του ομότιτλου βιβλίου. Χωρίς δράμα, αλλά με ευτυχία, χαρά και δικαίωση.

Κυρίως για τα αγαπημένα ζευγάρια της σειράς. Η πιο συγκινητική σκηνή εκτός από εκείνη του τέλους με όλη την «παρέα της αυλής» και τα ζευγάρια μαζί, ήταν χωρίς καμία αμφιβολία εκείνη μεταξύ της Αμαλίας Καβάλη και της Αναστασίας Παντούση. Το κοινό «χειροκρότησε» μία μοναδική στιγμή της σειράς μεταξύ Στέλλας και Ειρήνης.

Οι εκπλήξεις του φινάλε δεν είχαν τέλος

Η σειρά είχε δείξει από την αρχή της σεζόν τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά αλλά το κοινό χρειάστηκε λίγο χρόνο για να διαπιστώσει πως το Ναυάγιο ήταν ένα μικρό διαμαντάκι της τηλεοπτικής χρονιάς που τελειώνει. Χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή, κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές ονομάτων και καταστάσεων, ένα πραγματικό περιστατικό με το ναυάγιο του πλοίου Ηράκλειον στη Φαλκονέρα, που είναι ακόμη μεγάλη πληγή για αρκετές οικογένειες θυμάτων στην Κρήτη.

«Ηθοποιάρα»: Το κοινό αποχαιρέτησε τον Γιάννη Στάνκογλου στο Ναυάγιο μετά το λυτρωτικό του τέλος

Χθες είδαμε ένα πολύ διαφορετικό φινάλε σειράς. Ολοκληρωμένο και με ελπίδα. Όχι ρεαλιστικά σκληρό όπως σε αρκετές σειρές μυθοπλασίας τη φετινή χρονιά. Αυτό το μοτίβο είχε κουράσει λίγο τους τηλεθεατές, αλλά το Ναυάγιο έκανε τη διαφορά με ένα πολύ όμορφο επεισόδιο, που όλα είχαν νόημα.

finale.jpg

Η σειρά μίλησε για την αξία της φιλίας, τη μάχη στο άδικο, την πάλη για το δίκαιο, τις αρχές της οικογένειας, τον έρωτα και την αυταπάρνηση. Έγινε μία πολύ προσεκτική επιλογή του καστ με έμπειρους ηθοποιούς και νέους πολυτάλαντους, δημιουργώντας μία πολύ αξιόλογη υποκριτική ομάδα η οποία χειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία τις δραματικές κορυφώσεις, αλλά και τις νότες χαράς, απαραίτητες για να διατηρεί η ισορροπία.

https://www.instagram.com/reel/C7txZG7IfUP/

Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν αλλά η Φωτεινή Ντεμίρη στον ρόλο της Χριστίνας ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη της φετινής μυθοπλασίας. Και χθες απογείωσε τον ρόλο της όταν ο Μιχαήλ Ταμπακάκης ως Άγγελος, της ανακοίνωσε ότι δεν θα μείνει μόνη της και πως εκείνος και η Βάσω θα έμεναν κοντά της, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν φύγει για την Κρήτη. Βοήθησε όλα τα παιδιά του Ναυαγίου και έγινε μία δεύτερη μάνα τους. Είχε χιούμορ και λειτούργησε τόσο όμορφα στις δύσκολες στιγμές.

aggelos.jpg

Το χθεσινό φινάλε είχε μόνο χαρά και δικαίωση. Και πολύ συγκίνηση με την αποκάλυψη της Στέλλας στην Ειρήνη πως το παιδί που μεγαλώνει είναι τελικά το δικό της. Αλλά και την αποκάλυψη στο τέλος πως η Στέλλα ήταν έγκυος. Πλήρης δικαίωση στον πόνο δύο μανάδων. Η Αμαλία Καβάλη και η Αναστασία Παντούση χάρισαν πολλά...δάκρυα στο κοινό με τις ερμηνείες τους.

Δικαίωση εκτός από τον Άγγελο και τη Βάσω, τη Στέλλα και τον Βασίλη, τον Πέτρο και την Ειρήνη, τον Μιχάλη και την Ελένη, είχαμε και για ένα ακόμη αγαπημένο ζευγάρι της σειράς, τον Μάκη και τη Λίνα. Ο αρραβώνας της δεν έγινε και όλοι στις 2 οικογένειες, έκαναν μία συμφωνία για να μείνει το ζευγάρι μαζί. Οι απειλές του πατέρα της έμειναν στην άκρη και σε αυτό τη βοήθησε η νέα της αδελφή, η Θοδώρα.

kapouranis.jpg

Happy end είχαμε και για τον Γιώργη και την Αλίκη και σε ένα σεναριακό plot twist. Απαλλάχτηκε από τον δαιμόνιο δικηγόρο Παντελίδη (υπέροχος ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε αυτόν τον ρόλο), αφού εκείνος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Το οποίο ήταν και εκείνο πραγματικό περιστατικό της εποχής. Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο στη Φαλκονέρα, η πτήση Χανιά - Αθήνα είχε τραγικό τέλος κατά την προσγείωση στην Αθήνα.

Λίγο πριν πέσουν τίτλοι τέλους, η αποφυλάκιση του Πέτρου, ένωσε όλα τα ζευγάρια μαζί. Εκείνον με την Ειρήνη που πια έχει το παιδί της από τον Απόστολο και τον μικρό Ορφέα και γιο του Πανόπουλου και όλους τους υπόλοιπους που του έκαναν έκπληξη για να τον υποδεχτούν. Ένα γράμμα που είχε στείλει σε εκείνην από τη φυλακή, λειτούργησε ως αφήγηση με μία συγκινητική φράση «Οι φόβοι μας είναι τελικά η φυλακή μας». Υπέροχο φινάλε. Σε αυτό όλοι συμφωνήσαμε. Δες και εδώ.