Από τον «αετό» Μαθιό στον τελευταίο χορό Μαρίνας και Αντώνη στον Σασμό- Το Χ έκανε viral δύο σκηνές

Κατερίνα Μπούσιου
Από τον «αετό» Μαθιό στον τελευταίο χορό Μαρίνας και Αντώνη στον Σασμό- Το Χ έκανε viral δύο σκηνές

Tην Δευτέρα στις 8 Ιουλίου, το τελευταίο διπλό επεισόδιο της σειράς. Οι δηλώσεις όλων των ηθοποιών στο τελευταίο γύρισμα του Σασμού. Ποια ζευγάρια έκαναν εντύπωση στο κοινό; Γιατί έγινε viral o Μαθιός;

Το grande finale του Σασμού και ο τηλεοπτικός επίλογος της σειράς μετά από 3 χρόνια, έγινε με ένα γύρισμα εορταστικό που λειτούργησε ως ένα μικρό πάρτι για όλους τους συντελεστές της σειράς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αρκετά συγκινημένοι. Το κοινό στα social media εντόπισε μία ιδιαίτερη στιγμή μεταξύ του Δημήτρη Ήμελλου και της Μαρίας Πρωτόπαππα, ενώ ήδη έχει γίνει από χθες το βράδυ viral το τραγικό τέλος του Μαθιού. Σε μία σκηνή που είχε συγκίνηση και ένα εφέ που προκάλεσε αντιδράσεις.

Tο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, έχει ανάμεικτα συναισθήματα, με μία κηδεία, μία βάφτιση και έναν γάμο.

Η Θεοφανώ έφυγε ως γεράκι, ο Μαθιός ως αιτός

Ο κύκλος του Σασμού ολοκληρώνεται απόψε, μετά από τρία χρόνια. Η σειρά παρά τις ατέλειες της τελευταίας σεζόν, άφησε το στίγμα της στη μυθοπλασία, ήταν μία εξαιρετική παραγωγή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ είχε μία από τις καλύτερες υποκριτικά, ομάδες ηθοποιών. Το ταλέντο αυτών των ανθρώπων, κράτησε ψηλά τη σειρά και αυτό δεν αφορά τα νούμερα τηλεθέασης αλλά τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Λάλος - Λαμπροπούλου στην πιο τρυφερή στιγμή τους μετά το φινάλε του Σασμού - Το τέλος του Μαθιού

Χθες το βράδυ είχαμε το κλείσιμο του ενός κεφαλαίου του φινάλε με τον θάνατο του Μαθιού και του Ανδρέα. Περισσότερο βέβαια επικεντρωθήκαμε στην απώλεια του Δημήτρη Λάλου, παρά του Βασίλη Μπισμπίκη. Η τελευταία σκηνή που εκείνος αποχαιρετά τη Βασιλική και τη μητέρα του Καλλιόπη, ήταν συγκινητική, με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και τη Μαρία Τζομπανάκη σε δυνατές ερμηνείες ως οι γυναίκες της ζωής του, που πενθούν τον αγαπημένο τους.

Όμως η συμβολική σκηνή πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, με τον Μαθιό με κρητική στολή στην κορυφή του βουνού να γίνεται καπνός και να μεταμορφώνεται σε αετό, έγινε viral. Το εφέ ήταν κάπως περίεργο στην εκτέλεσή του και κάποιοι θυμήθηκαν την αντίστοιχη σκηνή του τέλους της Θεοφανώς στη Μάγισσα που έφυγε ως γεράκι. Ο αετός ωστόσο έφυγε λίγο, πρόχειρα.

Η εκπομπή Happy Day έπαιξε σήμερα και ένα απόσπασμα με το τελευταίο γύρισμα της σειράς, με το γλέντι του γάμου του Αστέρη και της Αργυρώς φιλοξενώντας δηλώσεις από όλους τους ηθοποιούς που ήταν συγκινημένοι σε αυτό το φινάλε.

Ο Δημήτρης Λάλος έδωσε και την εξήγησή του για το τέλος του ρόλου του. Κάποιοι φανς τον αγάπησαν πολύ τον Μαθιό και δεν ήθελαν να μείνει μόνη η Βασιλική. Όμως ο ηθοποιός έδωσε μία πιο επαγγελματική (και ουσιαστική) διάσταση: «Ο Μαθιός έχει ένα μεγάλο και τραγικό τέλος που αξίζει σε έναν τέτοιο άνθρωπο μυθοπλασίας. Όλος ο κόσμος λέει να μην πεθάνει ο Μαθιός. Οι συγκινήσεις είναι μεγάλες και αυτό θέλουμε στην πραγματικότητα από μία καλή σειρά. Να συγκινηθούμε».

Όμως πολλοί τηλεθεατές σε αυτό το συγκινητικό «αντίο» των ηθοποιών στο βίντεο της εκπομπής, εντόπισαν την τρυφερή αγκαλιά του Δημήτρη Ήμελλου και της Μαρίας Πρωτόπαππα. Οι δύο ηθοποιοί έγιναν φίλοι μέσω της σειράς και ήταν η μεγάλη έκπληξη για το κοινό. Ένα από τα πιο αγαπημένα του τηλεοπτικά ζευγάρια και δύο πολύ σημαντικοί ηθοποιοί με θεατρικές και κινηματογραφικές περγαμηνές. Μαζί με τον Αστέρη και την Αργυρώ θα κάνουν και εκείνοι το ξεχωριστό τους φινάλε λίγο πριν το τέλος. Με τον δικό τους χορό και το δικό τους τραγούδι.

Το σημερινό επεισόδιο του τέλους, δεν έχει μόνο τον γάμο, αλλά ξεκινά με την κηδεία του Μαθιού και του Ανδρέα. Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα άλμα στον χρόνο, θα περάσουν 3 χρόνια και ο Αστέρης με τον Τηλέμαχο ως εκπρόσωποι των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων αποφασίζουν τον σασμό.

Το πένθος λήγει και γίνεται η βάφτιση της κόρης του Μαθιού και της Βασιλικής. Θα έχει προηγηθεί μία σκηνή με εκείνη σε απόγνωση να αποφασίζει να αυτοκτονήσει μαζί με το μωρό της, μη αντέχοντας τον θάνατο του Μαθιού. Την τελευταία στιγμή θα το μετανιώσει. Και το επεισόδιο θα κλείσει με τον λαμπερό γάμο του Αστέρη και της Αργυρώς. Και τον Γιάννη Κότσιρα επί σκηνής να τραγουδά το ομότιτλο τραγούδι του Σασμού, καθώς και τα υπόλοιπα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη σειρά και έγιναν επιτυχίες.