Τέλος για όλους σήμερα στην TV με την Ελένη Μενεγάκη να δίνει την είδηση για την αποχώρησή της

Κατερίνα Μπούσιου
Τέλος για όλους σήμερα στην TV με την Ελένη Μενεγάκη να δίνει την είδηση για την αποχώρησή της

Το μυστήριο με τη Λίτσα Πατέρα και οι εκπλήξεις στους αποχαιρετισμούς των παρουσιαστών. Η Ελένη Μενεγάκη δεν θα ξανακάνει καθημερινό πρόγραμμα. 

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έληξε οριστικά σήμερα και για όλες τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές. Ως είθισται, καταναλώθηκε πολύς χρόνος και «ευχαριστώ» σε συνεργάτες, γιατί κάποιοι όπως για παράδειγμα η Ελένη Μενεγάκη, η Φαίη Σκορδά και η Μαρία Αναστασοπούλου δεν θα είναι στα κανάλια που ήταν φέτος.

Αυτό το «αντίο» είχε αποκαλύψεις και εκπλήξεις.

https://www.instagram.com/p/C9CJc1_sp2S/

Το βελούδινο διαζύγιο Παπαδάκη - Αναστασοπούλου και το μήνυμα της Ελένης

«Να χαμογελάτε γιατί είναι υγεία» είπε η Ελένη Μενεγάκη προς το κοινό της λίγο πριν αποχαιρετήσει το κοινό της μετά από 3 χρόνια στο Mega. Μίλησε με συγκίνηση για το πρώτο διάστημα στο νέο κανάλι, για τα όνειρα και τις αγωνίες της, ευχαριστώντας και τον ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Όταν πρωτομπήκα εδώ, σκεφτόμουν, ονειρευόμουν, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου, από πολλά πράγματα μαζί». Τόνισε πολλές φορές πως χάρηκε για αυτή τη συνεργασία «Συμφωνήσαμε πέρα των χαρτιών και ότι είπαμε έγινε. Το χάρηκα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλους τους ανθρώπους του Mega».

Και στη συνέχεια έδωσε την είδηση για τη συνέχειά της: «Καλή συνέχεια στους αγωνιστές της καθημερινής ζώνης, εγώ σβήνω το λαμπάκι μου και δεν ξαναμπώ. Δούλεψα πάρα πολύ σε αυτό το καθημερινό, το οποίο είναι δύσκολο και κοπιαστικό, αλλά και πολύ αγαπησιάρικο. Και μόνο ένα καθημερινό πρόγραμμα, μπορεί να σε φέρει σε επαφή πραγματικά με τους τηλεθεατές, να σπάει το γυαλί και να γίνεσαι ένα. Να είστε καλά, να περνάτε ωραία».

Άρα η επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη στην ελληνική τηλεόραση, θα γίνει αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Όχι σε καθημερινό πρόγραμμα, αλλά προφανώς σε κάτι που είτε θα είναι μία ή δύο φορές ως προβολή. Πολλές εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τα project που αφορούν σε αυτό το μοτίβο. Αλλά η ελληνική τηλεόραση είναι απρόβλεπτη. Αλλά η παρουσιάστρια μας έδωσε ξανά την αίσθηση ότι έχει κάνει μία σοβαρή και αναλυτική σκέψη για το επόμενο βήμα της. Όπως κάνει κάθε φορά. Ήταν φυσικό επόμενο μετά από 33 χρόνια στο καθημερινό να θελήσει να σταματήσει. Ποιος άλλος και ποια άλλη παρουσιάστρια το έχει καταφέρει αυτό; Καμία.

Ας πάμε όμως και στο πρώην κανάλι της Ελένης, τον Alpha.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή συμπλήρωσε δέκα χρόνια στον Alpha και κατέχει φέτος μοναδικό ρεκόρ τηλεθέασης. Φυσικά και ήταν χαρούμενη αποχαιρετώντας το κοινό και τους συνεργάτες της: «Ερχόμαστε το πρωί με χαρά. Το χαιρόμαστε. Σας έχουμε όλους μέσα στην καρδιά μας». Η μέρα ήταν ιδιαίτερη για εκείνη, λόγω και των γενεθλίων του συζύγου της, Θέμη Σοφού.

Η Φαίη Σκορδά δύο μήνες πριν γίνει η νέα παρουσιάστρια του πρωινού του Mega, αποχαιρέτησε μέσα σε ένα 20λεπτο όλους τους συνεργάτες και τα στελέχη του ΣΚΑΙ. Από την υψηλότερη κλίμακα, μέχρι και τον συμπαθέστατο κλητήρα της εισόδου. Ήταν συγκινημένη όταν αναφέρθηκε στην συμπαράσταση από όλους το διάστημα της απώλειας του πατέρα της Δημήτρη: «Δεν κατάλαβα πως έφυγε αυτή η χρονιά, γιατί είχα να διαχειριστώ και άλλα πράγματα προσωπικά που η δουλειά μπροστά σε αυτά, δεν είναι τίποτα. Για λόγους που γνωρίζετε είχα πάει στο πατρικό μου και άνθρωποι από το κανάλι, χωρίς να το ξέρω, ήταν εκεί».

Και έκλεισε με το υπονοούμενο της μεταγραφής της: «Εμείς όλο κάτι γίνεται και ξαναβρισκόμαστε. Καλό καλοκαίρι».

Η Κατερίνα Καινούργιου θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στον Alpha και αποχαιρέτησε με χαρά και μία αναφορά στον Ανδρέα Μικρούτσικο: «Δεν κρατάω κακίες, μας τίμησε με την παρουσία του». Αλλά με αφορμή και μία ανθοδέσμη επιβεβαίωσε και την είδηση εμμέσως πως έχει προχωρήσει στην προσωπική της ζωή: «Από ποιον να είναι; Το αγόρι μου; Φαντάζεσαι;». Τελικά ήταν από τον Νίκο Κοκλώνη.

Μπορεί να φανταζόσουν πως η Μαρία Αναστασοπούλου φεύγει πικραμένη από τον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα» και να υπήρχαν φήμες για εντάσεις με τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά τελικά ο παρουσιαστής μας μίλησε σήμερα για βελούδινο διαζύγιο και ευχήθηκε τα καλύτερα στην μέχρι τώρα συμπαρουσιάστριά του για το νέο της επαγγελματικό βήμα. Δεν το είπε, αλλά θα είναι στον ΣΚΑΙ.

«Αυτό ήταν πιο βελούδινο διαζύγιο και από εκείνο με την πρώτη μου γυναίκα. Θα είμαστε φίλοι αδελφικοί» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε αρχικά με χιούμορ πως δεν του αρέσουν καθόλου οι ενάρξεις και τα φινάλε των εκπομπών, αλλά στη συνέχεια χαρούμενος για τη φετινή επιτυχία του Πρωινού, ποχαιρέτησε το κοινό του και όλους τους συνεργάτες του. Με ένα ευχαριστώ στον Θοδωρή Κυριακού για το συμβόλαιό του αλλά και μία καθόλου τυχαία αναφορά στη Λίτσα Πατέρα, λέγοντας πως είναι «Κυρία με Κ κεφαλαίο. Ήταν τιμή που συνεργαζόμουν μαζί της όλα αυτά τα χρόνια». Στην ουσία επιβεβαίωσε πως μετά από 32 χρόνια, η αγαπητή αστρολόγος, αποχώρησε από το κανάλι του ΑΝΤ1. Η ίδια πάντως δεν έχει τοποθετηθεί για αυτό το θέμα.