Φινάλε στις Ψυχοκόρες με τη Μαρίκα να παίρνει μία απόφαση ζωής - Το τέλος του Παύλου είναι «δώρο»

Κατερίνα Μπούσιου
6458420

Σήμερα Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη τα 3 τελευταία επεισόδια στις Ψυχοκόρες. Και κανείς δεν περιμένει όσα θα συμβούν. 

Είμαστε πια, στο πιο κρίσιμο σημείο της σειράς - φαινόμενο της φετινής σεζόν. Οι Ψυχοκόρες φτάνουν στο τέλος τους με τα 3 επεισόδια που απομένουν να είναι και τα πιο συγκινητικά και καθοριστικά. Η μοίρα που χώρισε τις αδελφές Πολύζου θα τις φέρει ξανά μαζί; Και ποιο θα είναι το τίμημα;

Ο Παύλος πληρώνει το τίμημα και η Μαρίκα κάνει τη μεγάλη θυσία

Αυτή η τελευταία πράξη δεν θα έχει πια πόνο, παρά μόνο λύτρωση (όπως και αν μεταφράζεται αυτή) για τις Ψυχοκόρες. Ο επίλογος της δραματικής σειράς του ΑΝΤ1 είναι το τέλος που ταιριάζει σε αυτή τη σειρά. Δικαίωση, κάθαρση, ευτυχία θα συνυπάρξουν με έναν τρόπο μοναδικό. Σε μία εποχή κοινωνικά και πολιτικά δύσκολη. Γιατί αυτή η σειρά λειτούργησε ως μία ηθογραφία καταστάσεων και όχι μόνο προσώπων.

Ψυχοκόρες το τέλος: Το ανέλπιστο δώρο, η μεγάλη «συγγνώμη» της Δήμητρας Ματσούκα στην Αρχοντούλα της

Πια, σιγά - σιγά όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες, κάνουν ένα βήμα πίσω για να εστιάσουμε στις 4 αδελφές Πολύζου και στη μοίρα τους. Κάποιοι θα σταθούν δίπλα τους ως σύντροφοι, κάποιοι ως μεγάλοι ευεργέτες τους, όχι ως δείγμα φιλανθρωπίας, αλλά βαθιάς αγάπης. Το κοινό περιμένει με αγωνία το μεγάλο φινάλε.

Η Βασιλική επιστρέφει στο σπίτι των Αρδιτών προς έκπληξη του Παύλου, αλλά αποφασισμένη πια, αφού γλίτωσε από την εξορία να ζήσει αλλιώς. Δεν ξέρει ακόμη το πως, αλλά μιλά με τρομερή αυτοπεποίθηση στον Παύλο, βάζοντας το τέλος στον έρωτά τους. Δεν έχει απογοήτευση για εκείνον, αλλά τύψεις που πρόδωσε τη Μάγια, ακόμη και αν εκείνη τη χρησιμοποίησε για τους πολιτικούς της σκοπούς.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος πια καταρρέει και δεν έχει τίποτε και κανέναν. Άλλωστε η απόφαση της Μάγιας να πουλήσει το σπίτι και να φύγει δεν του αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής. Έχει όμως μία ηθική υποχρέωση προς τη Βασιλική για όσα πέρασε με τη δική του δειλία. Της πληρώνει την υποτροφία για να σπουδάσει στην Ιταλία δικηγόρος, ενώ ήδη σου έχω αποκαλύψει πως η Μάγια της χαρίζει μία ζακέτα με τη διεύθυνση της αδελφής της Μαρίκας στην τσέπη. Όσα της στέρησαν, της τα επιστρέφουν ξανά.

Η Βασιλική θα έχει το ωραιότερο φινάλε στις Ψυχοκόρες, μετά το συγκινητικό «αντίο» του πατέρα της

Το τέλος του Παύλου στη σειρά, θα είναι αυτό το δώρο. Θα λυτρωθεί και ο ίδιος με έναν τρόπο και θα επιστρέψει στους πολιτικούς του αγώνες. Είναι ο μόνος σκοπός που έχει στη ζωή του.

Όσα η ζωή της στέρησε θα αποκτήσει ξανά και η Δεσποινιώ. Η συνάντηση με τον Σώτο στο νοσοκομείο είναι καθοριστική. Εκείνος έχει επιστρέψει έστω για λίγο στο αρχοντικό Κοτρώτση αλλά κάθε προσπάθεια να πείσει τη Μαρίκα που επίσης έχει βρεθεί εκεί τυχαία, να τα ξαναβρούν θα πέσει στο κενό. Όταν όμως θα επιστρέψει μαζί με τη Δεσποινιώ θα της κάνει το μεγαλύτερο δώρο. Η συνάντηση των δύο αδελφών θα είναι άκρως συγκινητική αλλά και δραματική.

Η Δεσποινιώ ένα βήμα πριν τον θάνατο ανακοινώνει στην αδελφή της πως πάσχει από σύφιλη. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Σώτου πως με τη θεραπεία, υπάρχει ελπίδα. Όμως δεν υπάρχουν χρήματα για αυτήν. Τότε η Μαρίκα θα αφήσει κατά μέρος την προσωπική της ευτυχία και την επιστροφή στον Σώτο και θα αποφασίσει να παντρευτεί τον Πολίτη και να πάρει μαζί της στην Αμερική την αδελφή της για να τη σώσει.

Η απόφασή της θα κάνει τον Σώτο να χάσει κάθε ελπίδα. Η αυταπάρνησή της και η θυσία της είναι ο μόνος δρόμος για εκείνη. Τώρα που ξαναβρήκε την αδελφή της, δεν θέλει με τίποτε να την ξαναχάσει. Ο Πολίτης θα συναινέσει και όλα μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Αλλά η μοίρα, όπως και στο πρώτο επεισόδιο, έχει αποφασίσει άλλα για εκείνη και τις 3 ακόμη αδελφές Πολύζου. Θα έχουμε και άλλες ανατροπές μέχρι το μεγάλο φινάλε της Πέμπτης.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης