Η τιμωρία και το τραγικό τέλος στις Ψυχοκόρες - Ένα λάθος της Δεσποινιώς οδηγεί στη θυσία της Φρόσως

Κατερίνα Μπούσιου
Η τιμωρία και το τραγικό τέλος στις Ψυχοκόρες - Ένα λάθος της Δεσποινιώς οδηγεί στη θυσία της Φρόσως

Η μία και μοναδική σκηνή της Φρόσως με την Αρχοντούλα στις Ψυχοκόρες και το viral βίντεο που ανήρτησαν. 

Λύτρωση και δικαίωση θα έχει το τέλος στις Ψυχοκόρες σε ένα συγκλονιστικό και συγκινητικό επεισόδιο. Η Φρόσω είναι το τραγικό πρόσωπο αλλά έστω και για μία στιγμή θα μεταμορφωθεί στο αθώο κορίτσι της οικογένειας Πολύζου, τη στιγμή που θα ανοίξει η πόρτα και θα συναντήσει τις αδελφές της. Η τιμωρία της Βικτωρίας είναι μονόδρομος. Και όλα κρίνονται σε ένα λεπτό. Αυτή είναι η σκηνή που θα καθορίσει το μεγάλο φινάλε.

Η άξια Φρόσω και η μόνη στιγμή της ευτυχίας της

Το τελευταίο επεισόδιο είναι η τελευταία και η μόνη ευκαιρία που θα έχουν και οι 4 αδελφές Πολύζου ως Ψυχοκόρες, για να βρεθούν ξανά μαζί. Ένα και μόνο βράδυ μαζί για να πουν με δισταγμό η μία στην άλλη τα όσα πέρασαν. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως έζησαν μία κόλαση και να συμφωνήσουν από κοινού, στην τιμωρία της Βικτωρίας.

Το γράμμα της Φρόσως στις Ψυχοκόρες μαρτυρά το αιματηρό τέλος: «Εγώ θα σταματήσω το κακό»

Πριν όμως ανοίξει η πόρτα για να αντικρύσει η Μαρίκα τη Βασιλική και στη συνέχεια τη Φρόσω, θα έχει προηγηθεί η κορυφαία σκηνή της τελευταίας με την Αρχοντούλα. Συστήνεται ως Ευανθία Νάτση, επιτηρεί το διαμέρισμα του Κοτρώτση, το «παίζει» δύσκολη, έχει απαιτήσεις και έπαρση μεγάλης κυρίας.

Αυτή η σκηνή είναι και η μόνη που είχαν μεταξύ τους η Άννα Λουϊζίδη και η Νεκταρία Γιαννουδάκη. Και χθες μας έδειξαν και ένα μικρό χιουμοριστικό backstage. Αφού είχε το ύφος αρχόντισσας μίλησε γαλλικά στο κοινό (κατά το ζαμε κορωπί) για να τους πείσει να μη χάσουν το επεισόδιο «Να χασόν πα».

Στο τέλος είδαμε και ξαφνική εμφάνιση της Δήμητρας Ματσούκα. Όχι δεν θα είναι ζωντανή στο φινάλε.

https://www.instagram.com/reel/C9PiLXaIos9/

Η Φρόσω κάποια στιγμή θα αναζητήσει ξανά την Αρχοντούλα και θα ανέβει στο επάνω διαμέρισμα των Κοτρώτσηδων. Η Μαρίκα ακούει μία γνώριμη φωνή να φωνάζει και μένει άφωνη. Δειλιάζει να ανοίξει την πόρτα, μα όταν το κάνει, η σκηνή που θα δεις δεν μπορώ να στην περιγράψω με λόγια.

Σε λίγη ώρα θα ενωθούν με τη Βασιλική και οι 4 αδελφές Πολύζου θα ζήσουν για λίγες ώρες στιγμές απόλυτης χαράς και ευτυχίας. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από αυτή τη σκηνή. Ντρέπονται να μοιραστούν όσα πέρασαν, αλλά η Δεσποινιώ τις προτρέπει να μιλήσουν ανοιχτά όλες τους. Ορκίζονται την τιμωρία της Βικτωρίας. Και αποφασίζουν να τη βρουν.

https://www.instagram.com/reel/C56k3EMLXas/

Η Φρόσω όμως θα προηγηθεί σε αυτό, κρυφά από εκείνες. Δεν θέλει να μοιραστούν την εκδίκηση. Θέλει να μείνουν ευτυχισμένες και δικαιωμένες. Εκείνη έχει χάσει όσα αγαπούσε και μετά τη δολοφονία του Βελλή δεν έχει περιθώρια να μείνει και εκείνη ατιμώρητη. Προτιμά να θυσιαστεί εκείνη. Αλλά τουλάχιστον ας τιμωρηθεί η Βικτωρία.

Όταν τη συναντά θα χρησιμοποιήσει μία αγαπημένη της φράση το «Ζήτα συγγνώμη». Αυτό που έλεγε συχνά και στην Ευανθία. Θα έχει προηγηθεί ο τρόμος στο βλέμμα της Βικτωρίας, όταν βλέπει να την σημαδεύει με το όπλο.

Όμως εκείνη τη στιγμή θα καταφθάσουν και οι υπόλοιπες αδελφές. Η Δεσποινιώ θα παρακαλέσει τη Φρόσω να πυροβολήσει εκείνη, αφού είναι άρρωστη και πεθαίνει. Εκεί θα κάνει ένα μικρό λάθος, γιατί αυτή η συζήτηση θα αποπροσανατολίσει τη Φρόσω και θα δώσει την ευκαιρία στη Βικτωρία να βγάλει και εκείνη το όπλο της.

Το φινάλε είναι γλυκόπικρο, είναι δίκαιο όσο και αν μοιάζει θλιβερό. Η Φρόσω γίνεται η μεγάλη και τραγική ηρωΐδα. Οι υπόλοιπες 3 Ψυχοκόρες, έχουν πια μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένες. Χάρη σε εκείνη, στο άξιο όπως έλεγε και ο πατέρας τους.

finalepsyxokores.png

Ο ΑΝΤ1 πάντως με ένα tweet προειδοποίησε τους τηλεθεατές να είναι προετοιμασμένοι για το σημερινό φινάλε. Και θα χρειαστούν πολλά χαρτομάντηλα και το τραγούδι «Μονοπάτι» στο repeat.

psyxokores.png