Τα πρώτα επεισόδια στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά: Οι πρόγονοι Θεοφανώς - Κυπριανής και ο κληρονόμος 

Κατερίνα Μπούσιου
Τα πρώτα επεισόδια στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά: Οι πρόγονοι Θεοφανώς - Κυπριανής και ο κληρονόμος 

Το παιχνίδι με το ταξίδι από το μέλλον στο παρελθόν και το αντίθετο. Η Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά έχει και έναν ακόμη πρωταγωνιστή. 

Η Μάγισσα με τον υπότιτλο Φλεγόμενη Καρδιά είναι από τις ελάχιστες σειρές που συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν. Και από τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως αυτός ο κύκλος με ένα παιχνίδι στον χρόνο, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παλαιότεροι και νεότεροι πρωταγωνιστές θα ενωθούν για να φτάσουμε στο prequel, 100 χρόνια πριν τη Θεοφανώ και την Κυπριανή. Η Μαρία Κίτσου είναι ακόμη ένα μεγάλο μυστήριο ως κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας.

Όλα έχουν διαλυθεί. Αλλά πώς φτάσαμε σε αυτή τη διάλυση;

Όπως και στην πρώτη Μάγισσα, έτσι και στη Μάγισσα 2, τη Φλεγόμενη Καρδιά, θα ασχοληθούμε με δύο χρονικές περιόδους εντελώς άγνωστες στους περισσότερους από εμάς. Χρειάζεται να έχεις σχετικές σπουδές ή ιστορική εξειδίκευση για να γνωρίζεις για παράδειγμα τι το ιδιαίτερο έχει το 1910, εκτός από κάποιες πολιτικές αναταράξεις, για να ασχοληθούμε τόσο πολύ με αυτή και αργότερα πολύ περισσότερο με το 1710.

Η Γιούλικα Σκαφιδά θα είναι το αντίπαλο δέος της Μαρίας Κίτσου στη Μάγισσα 2; Ο μεταφυσικός ρόλος

Η Μαρία Κίτσου στην παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1, όταν μας συστήθηκε ως η Βενετσιάνα κάτοικος της Μάνης, Πανδώρα Μοντιλιάνι, μας είχε πει πως: «Το σενάριο όταν το διάβασα έπαθα σοκ γιατί είναι κάτι που δεν έχω ξαναδιαβάσει ποτέ ούτε σε μυθιστορήματα, ούτε σε τίποτα. Είναι ένα απίστευτο story, μία αναδρομή στο 1910, μία αχαρτογράφητη εποχή της Ελλάδας. Πάμε να επιχειρήσουμε κάτι ηρωϊκό, αλλά με πολύ μεράκι».

Αυτή λοιπόν είναι η αρχή στα πρώτα επεισόδια. Βρισκόμαστε στο 1910 στην Αθήνα και ο Ανδρέας Λάσκαρης, ο δισέγγονος του Μάρκου και της Θεοφανώς, επιστρέφει στη Μάνη για να πουλήσει τον Πύργο των προγόνων του. Όλα έχουν διαλυθεί, εκείνος δεν έχει πια καμία επαφή με τον τόπο του μετά τον θάνατο του πατέρα του, αλλά θα μάθει αρκετά πράγματα που αφορούν την οικογένειά του, που αγνοούσε.

Ο Λάσκαρης θα παραμείνει για αρκετό καιρό στη Μάνη γιατί θα αναγκαστεί να λύσει έναν γρίφο. Γιατί αν τον λύσει, η γενιά του θα ελευθερωθεί από το χάρισμα - κατάρα. Το οποίο όπως καταλαβαίνεις, προφανώς έχει και ο ίδιος. Τον βλέπεις να είναι στον Πύργο μπροστά στα πορτραίτα των προγόνων του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Γεωργαλής θα τον υποδυθεί και ήδη ξεκίνησε τις πρόβες με το άλογό του στη Μάνη. Όπως έκαναν και πέρυσι οι πρωταγωνιστές.

https://www.instagram.com/p/C84KhW6oThG/

Εδώ, μπαίνει πλέον στα επεισόδια η Μαρία Κίτσου και γυρνάμε 200 χρόνια πίσω. Η Μοντιλιάνι με τον σύζυγό της (Μελέτη Ηλία) είναι στον Πύργο τους και εδώ θα ξεκινήσει η ιστορία μας. Προς το παρόν δεν ξέρουμε τη συγγένεια που θα έχει με τους Λασκαραίους ή τους Γερακάρηδες. Ή με τους προγόνους της Αναχίτ και μητέρας της Θεοφανώς. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το χάρισμα από που ξεκίνησε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά τη φλεγόμενη καρδιά που βρήκε ο Μισέλ και είχαν κρύψει οι Γερακάρηδες. Γιατί και στο σχετικό τρέιλερ, η ηθοποιός κρατά αυτή την καρδιά στα χέρια της

https://www.instagram.com/reel/C9UNHzLhUzG/