Ο Απόστολος Χρήστου πήρε το αργυρό μετάλλιο αλλά στα σχόλια στα social κέρδισε χρυσό με διαφορά

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε το αργυρό μετάλλιο αλλά στα σχόλια στα social κέρδισε χρυσό με διαφορά
AP Photo/Martin Meissner

«Μέσα σε τρεις ημέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο»: Το επίτευγμα του Έλληνα κολυμβητή, οι συγκινητικές δηλώσεις και η αποθέωση από το κοινό!

Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία για την Ελλάδα κι έγινε ο δεύτερος αθλητής που κατακτά μετάλλιο κι ανεβαίνει στο βάθρο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 κι έχασε την πρώτη θέση από τον Ούγγρο συναθλητή του, Hubert Kos, με χρόνο 1:54.26.

https://www.instagram.com/p/C-I0jQiM-7P/

Τρεις μέρες νωρίτερα ο Απόστολος Χρήστου έχασε για δύο εκατοστά το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, που θεωρούσε ως το «καλό» του αγώνισμα.

«Είσαι ψυχάρα Αντιγόνη»: Η Ντρισμπιώτη έχασε το μετάλλιο αλλά με μία κίνηση έδειξε μεγαλείο ψυχής

«Μέσα σε τρεις ημέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο»

«Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης φανερά συγκινημένος.

Ο Έλληνας αθλητής δήλωσε, ακόμα, πως αρχικά δεν ήθελε να κολυμπήσει για τα 200μ. Σε δηλώσεις που έκανε στο Gazzetta τόνισε τόνισε ότι μπήκε να κολυμπήσει για το μετάλλιο. «Σήμερα μπήκα για το μετάλλιο, εκβίασα τη θέση γιατί πέρασα πάρα πολύ δυνατά και είχα το έδαφος να το διατηρήσω μετά. Ήμουν πάρα πολύ μπροστά και είπα πως δεν γίνεται να το αφήσω τώρα.»

Ο Απόστολος Χρήστου αποθεώθηκε από τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Δίπλα του στον αγώνα ήταν η οικογένειά του, ο προπονητής του, αλλά και όλα τα μέλη της ελληνικής κολυμβητικής ομάδας. Μάλιστα, ο Kristian Gkolomeev που αγωνιζόταν αμέσως μετά δεν έκρυψε στις δηλώσεις του ότι είχε τα αυτιά και τα μάτια του σε εγρήγορση για τον συναθλητή του, ενώ ο Παναγιώτης Βελέντζας δήλωσε περήφανος που είναι προπονητής του Απόστολου.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η νέα εμμονή του κοινού ακούει στο όνομα Stephen Nedoroscik ή αλλιώς Pommel Horse

Αποθέωση και συγκίνηση για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου έφτασε στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου αποθεώθηκε από το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας.

https://www.instagram.com/reel/C-JPyMbMpch/

Ο αθλητής έκανε ακόμα και το διαδίκτυο να λυγίσει με το επίτευγμά του. Η ελληνική κολύμβηση πήρε το πρώτο της μετάλλιο από το 1896 και οι χρήστες του διαδικτύου δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, αποθεώνοντας τον Απόστολο με τα σχόλιά του.